Veckobrev Citykyrkan v20

Hej kära församling,
 
Tiden springer iväg, och imorgon är vi redan framme vid Kristi himmelsfärds dag! Denna helg brukar vi i frikyrkan ofta glömma bort att fira, men det är då vi uppmärksammar att Jesus återvände till Fadern efter att ha fullgjort sitt jordiska uppdrag:
 
"När herren Jesus hade talat till dem blev han upptagen till himlen och satte sig på Guds högra sida." Mark 16:19
 
Närmast Fadern sitter någon som vet hur det är att vara människa. I Jesus blev Gud människa och delade våra villkor. Jesus vet alltså hur det är att vara människa i den här världen, med allt det vackra och allt det brustna som det kan innebära. Och nu sitter Han på Guds högra sida, fortfarande fullt ut både Gud och människa. Vad ägnar Han sig åt i himlen? Han verkar be för oss. Vädja för oss:
 
"Kristus är den som har dött och därtill den som har uppväckts och sitter på Guds högra sida och vädjar för oss." Rom 8:34
 
Tänk att vi får ha Jesus som vår ständige förebedjare!
 
Uppladdade predikningar
Nu finns vårens tidigare predikningar uppladdade på hemsidan för den som vill ta del av dessa i efterhand.
 
Jag bifogar även en pdf med tips på hur vi kan träna oss att praktisera böneformen klagan (som togs upp i predikan förra söndagen): Verktygslåda_Klagan.pdf
 
Gudstjänst
Nu på söndag möts vi åter till gudstjänst kl.10:30. Vi fortsätter vårens tema "Lär oss att be", och på söndag kommer jag predika utifrån rubriken "Tala Herre, din tjänare hör". Dessutom kommer vi lovsjunga, be och fira nattvard tillsammans. Söndagsäventyret har samling, och vi avslutar som vanligt med fortsatt gemenskap runt fikaborden.
 
Inför gudstjänsten samlas vi i bön från kl.10.10 på kontoret. Denna bönesamling är öppen för alla, och du är varmt välkommen att delta i bönen för gudstjänsten och för vår församling.
 
Varmt välkommen!
 
Mathjälpen sommarutdelning
Mathjälpen kommer ha sin sista utdelning för terminen den 30 maj. För att utdelningen ska fungera väl behövs några fler volontärer till detta tillfälle.
 
Har du möjlighet att hjälpa till? Kontakta Linda Eveborn för mer information.
 
Ekumenisk pingstgudstjänst 28 maj
På pingstdagen kl.11:00 firar vi traditionsenlig ekumenisk gudstjänst vid Nya Slottet i Bjärka-Säby. Sång, musik, bön samt predikan följs av medhavd fikakorg, möjlighet att köpa korv, aktiviteter och gemenskap. Parallellt med gudstjänsten firar barnen egen gudstjänst.
 
Till gudstjänsten behöver vi två volontärer från Citykyrkan som kan hjälpa till praktiskt som parkeringsvakt eller mötesvärd. Har du möjlighet att ställa upp med denna ädla uppgift? Kontakta mig snarast!
 
Stugmöten
Under sommaren kommer vi ha uppehåll från "vanliga" gudstjänster och istället tillsammans anordna något som vi kallar för stugmöten. Dessa möten kan utformas på olika sätt och på en annan plats än i kyrkan.
 
Skulle du vilja hålla i ett stugmöte hemma hos dig, eller på valfri plats? Den som ansvarar för ett stugmöte ansvarar för hela samlingen och får fria händer att utforma den som man vill. Anmäl intresse till Lotta och vilken söndag från v26-31 som du önskar.
 
Med önskan om Guds frid,
 
Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.