Sommarkul i Ryd 13-15 augusti

Nu är det dags för Sommarkul i Ryd igen!

Frikyrkorna i Linköping vill göra sin del i att skapa en minnesfylld och meningsfull sommar för Linköpings barn och ungdomar. Samtidigt vill vi fortsätta att sprida budskapet om Jesus kontinuerligt på detta sätt. 

Därför kommer vi i år igen att köra Sommarkul med olika aktiviteter såsom hoppborg, tipspromenad, popcorn, bokbord mm. Dessa får fortsätta att ersätta barnmötena pga Covid-19, men vi avslutar med en kort gemensam samling. Det är av yttersta vikt att vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Sommarkul kommer att ske i Ryds Aktivitetspark fre-sön v.32 d.v.s. fre-sön 13 - 15 augusti. Vi samlas kl 17.30, och kör Sommarkulaktiviteterna mellan 18.00-20.00. 

Vill du vara med och bidra till en rolig och meningsfull fritid för barn och ungdomar? Hör i så fall av dig till Lasse Mattsson (0734-182018) om du vill vara med och hjälpa till!

Varmt välkommen!

/Lasse


Kyrkrally 5 juni

Välkommen på kyrkrally 5 juni!


Som en del i Torp-turnén i Östergötland bjuds du och din familj in till Kyrkrally.
Ett smittsäkert sätt att festa till en lördag!


Hur funkar det då? Jo, i detta dokument nedan finns info om vilka kyrkor/platser som finns att besöka. Ni lägger själva upp er rutt och besöker alltså så få eller så många ställen som ni vill/hinner.


Att delta i rallyt kostar 50kr/bil, det betalas vid start och avgiften går till EFK´s Torpinsamling. Vill ni ha en goodiebag så behöver ni anmäla er till kontaktpersonen i den kyrka där ni tänkt starta så finns det förberett till er. Ange antal vuxna resp. barn i bilen vid anmälan och hör av er senast sön 30 maj. Vill ni delta utan goodiebag alt. bestämmer er på kort varsel så är ni ändå varmt välkomna!


Varje station beräknas ta ca 15 min men med reservation för att ni får vänta innan start, vi ber er nämligen att vänta i bilen tills ni får en signal om att det är er tur. Som ni förstår en följd av pandemin. Alla stationer välkomnar från kl.14.00, sista ankomsttid är 17.30.


På er första station får ni ett protokoll som sedan stämplas/signeras och där era poäng skrivs ner av de ansvariga på respektive plats. När ni gör er sista station så lämnar ni in lappen där. Resultaten sammanställs och vinnare kommer presenteras i Barnmötet på söndagen. Vinnaren, alltså den familj/bil med flest poäng får en dagshyra av en hoppborg (värde 2500kr) från Norrgår´ns Event. (Om flera har samma totalpoäng kommer det dras lott dem emellan).

För komplett information ladda ner denna pdf pdfKyrkrally informationsbrev

 

Kontakt: Annelie Larsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Torp 2021

Torp 2021 intro 900

Varje år brukar vår församling delta i en konferens på Torp utanför Örebro under midsommarveckan. En konferens som samlar flera tusen kristna från hela landet. I år kan vi inte komma till Torp, därför kommer Torp till oss. Under fem veckor turnerar Torpkonferens runt i olika regioner, och den sista veckan äger den rum hos oss i Östergötland: 31 maj till 6 juni.

Du kan läsa mer om temat här:

https://www.efk.se/torpkonferensen/torpturne-2021/tema.html

Veckan avslutas med en gemensam gudstjänst den 6 juni kl 11:00 för alla EFK-församlingar i Östergötland. En gudstjänst där Inga-Märtha Isacsson kommer att predika och som kommer livesändas via Evangeliska Frikyrkans kanal på Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=7WlL6jYPNYI

Mellan den 31 maj och 6 juni kommer följande äga rum som en del av Torpturnén:

 

Ge inte upp, ge hopp!

På Torkonferensen brukar det varje år genomföras ett motionslopp som brukar inbringa en stor summa till EFKs internationella arbete genom att man skaffar sponsorer som ger en summa för varje varv man springer. I år kommer det finnas en utmärkt slinga på 800 meter runt Ryttargårdskyrkan. Ge inte upp, ge hopp – var med och spring (eller cykla, gå, kravla?!) ett lopp!

Läs mer här:

https://www.ryttargardskyrkan.se/notis/ge-inte-upp-ge-hopp/

 

Stadsjakt


Välkommen att vara med på Stadsjakt i Linköping! Du får möjlighet att vara med och bidra till att barn i världen får det bättre samtidigt som du själv får en trevlig promenad i Linköping och chansen att vinna fina priser!

Läs mer här:

https://www.ryttargardskyrkan.se/stadsjakt/

 

Digitala seminarier:

 

Onsdag 2 juni kl 19:30-21:00 ”Omstart”

Arrangör: EFKs Sverigeprogram

Alla församlingar har under pandemin jobbat hårt med att ställa om, ompröva och göra saker annorlunda. Även om det verkar dröja lite till innan pandemin lättar vill vi den dagen vi får ses igen vara beredda i det stora arbetet som då börjar med omorientering och omstart i våra församlingar.

Här delar vi i rörelsen samma vånda och undran, osäkerhet och frågor och vi tror att det är en stor vinst att dela dessa frågor med varandra och upptäcka att vi hör ihop och gör den här resan tillsammans. Hur har vi som församlingar påverkats av pandemin vad har den gjort med oss? Hur kommer det bli när vi väl får börja samlas igen?

Mitt i all brottning ser vi samtidigt att Gud visat oss helt nya saker. Vi har nått människor vi annars kanske inte hade nått fram till. Han har öppnat nya dörrar och vägar för oss att nå ut. Han har visat sig vara trofasthet. Välkommen till ett seminarier om OMSTART.

Medverkande: Lisa Fredlund Ledarutvecklare EFK Växa, Pastor Östermalmskyrkan Kristianstad, Richard Hultmar pastor Korskyrkan Stockholm.

Här hittar du länken till det digitala mötet som sker via Teams:

https://www.efk.se/torpkonferensen/torpturne-2021/seminarier.html

 

Torsdag 3 juni kl 19:30-21:00 ”Sändande med Jesus som exempel”

Arrangör: EFKs internationella program

Gud är den som korsar gränser. Allra tydligast blir det när han i Jesus Kristus föds som människa och delar våra villkor. När vi sänds på missionsuppdrag, är det möjligt för oss att följa hans exempel?

Medverkande: Peter Tarantal, Sydafrika, internationell ledare inom OM och Maria Karlsson lärare på ALT till annan webbplats i Örebro. Och ledare från EFKs internationella program.

Här hittar du länken till det digitala mötet som sker via Teams:

https://www.efk.se/torpkonferensen/torpturne-2021/seminarier.html

 

Aktiviteter för barn:

 

Kyrkrally lördagen en 5 juni kl 14-18

Ta med familjen på en tur till några av kyrkor runt om i Östergötlan, ta del av de blandade aktiviteterna och samla stämplar. Se även artikel om kyrkrally eller ladda ner komplett informtion pdfKyrkrally informationsbrev

 

Aktiviteter för ungdomar lördagen 5 juni kl 20:00:

Ungdomsmöte och citycross terminsavslutning.

Gudtjänster via Zoom

Hösten 2021

Nu under hösten kommer vi även att sända en del av gudstjänsterna via Zoom. I kalendern kommer det att framgå vilka gudstjänster som sänd via Zoom och där kommer också finnas en länk, tryck på den aktuella länken om du vill delta i via zoom.

Vi kommer att förenkla mot tidigare och man kommer inte kunna samtala eller delta på fikat efter gudstjänsten.

 

Om Zoom

Zoom är ett slags videosamtal i grupp du kan delta via webbläsaren eller ladda ner Zooms programvara som är gratis (när du trycker på länken får du en sådan fråga). Du väljer själv om du vill ha din kamera påslagen däremot kommer allas mikrofoner vara avstängda.

 

Aktuell möteslänk samt inloggningsuppgifter

Länk: Starta Zoom gudstjänsten

Mötes id: 837 0484 0016
Passcode: 228417

Obs: Om ni använder länken behövs inte id och kod.

 

Hållplats City + CityCross

VÄKOMMEN!

PLATS: Citykyrkan Linköping
NÄR: Varje jämn vecka, 3/9-10/12
MELLIS: Serveras mellan kl.15-16

VAD KOSTAR DET?

Mellis 10kr. Kvällsmat 20kr.

Klippkort 200kr.

VAD ÄR HÅLLPLATS CITY OCH CITYCROSS?

Hållplats City är för dig som är 9 år och uppåt. Vi drar igång
kl.15.00 med drop-in mellis. Under eftermiddagen kan man
hänga, göra läxor, spela pingis, tennis, bordshockey,
playstation eller något annat man tycker är kul! Innan maten
som vi äter tillsammans kl.17.30 har vi en gemensam samling.

Hållplats City avslutas efter maten och CityCross börjar.

CityCross är för dig som är 13 år och uppåt. Kom gärna
redan under eftermiddagen och häng på Hållplats City innan
vi drar igång kvällen kl.18.15 med undervisning, prat, lek, fika,
bön och lovsång. Vi avslutar kl. 20.00

Har du några frågor?

Annelie Larsson | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Här finns en affisch: pdfHållplats City & CityCross.pdf

Mathjälpen

Mathjälpen är ett samarbete mellan Citykyrkan, Baptistkyrkan och Ryttargårdskyrkan och sedan advent 2019 har vi haft glädjen att, med undantag av ett uppehåll pga Covid -19 under april månad, varje vecka få dela ut matkassar till ett 20-tal hushåll. Maten har vi fått skänkt från olika butiker och grossister runt om i stan, och är mat som annars skulle slängts men som är helt fullgod mat. En viss del av matvarorna kommer även från privata gåvogivare i våra församlingar. Detta komplement med torrvaror från privatpersoner gör att vi varje vecka kan dela ut en rejäl matkasse. Innan Covid -19 slog till bjöd vi dessutom in till fika och samtal i samband med att kassen hämtades, och dessa möten med människor har varit fantastiska.

I Bibeln uppmanas vi att möta och betjäna alla människor och det här är ett otroligt roligt sätt att få göra det på!

För att kunna bedriva den här verksamheten så krävs dock volontärer och vi behöver bli fler! Vi är ju bättre tillsammans!

Som volontär kan man hjälpa till med enstaka insatser i samband med utdelning eller hämtning av mat, eller ett mer långvarigt engagemang. Utdelningen kommer under hösten att ske på kvällstid för att det ska bli lättare för alla som vill att vara med.

Så om du är nyfiken på att vara med eller kanske bara vill veta mer eller se våra lokaler är du varmt VÄLKOMMEN.

Information till behövande

Är du i behov av mat-hjälp? Du kan anmäla ditt intresse till någon av våra församlingar. Maten räcker inte till alla som söker hjälp och vi har därför en kö-lista. När vi får möjlighet vill vi hjälpa dig, men det är svårt att säga hur lång tid det kan ta.

De som får hjälp kan en eller ett par gånger i månaden få hämta en kasse med mat.

Information till butiker, restauranger och andra företag som vill skänka mat.

Vi tar emot bra mat av alla slag. Ofta handlar det om mat som annars skulle bli mat-spill. Maten hamnar där den behövs som mest i stället för att slängas. Så minskar vi också vårt avtryck i miljön.

Vi skänker maten till behövande. Inget som skänks till oss kommer att säljas. Vi förbinder oss att hålla god matsäkerhet. Ta gärna kontakt med oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om ni vill inleda ett samarbete.

Information till privatpersoner som vill skänka mat

Vi tar tacksamt emot i synnerhet torrvaror. Det är något som sällan skänks till oss från andra givare. Det är uppskattat med olja, konserver, pasta, ris, mjöl, torkade bönor, tvål, schampo och bindor. Varorna kan lämnas till någon av våra kyrkor.