Veckobrev Citykyrkan v38

Hej kära församling,

Här kommer ett kort veckobrev med lite tips och information om vad som händer framöver:

 

Frukost med föredrag: Att kärleksboosta relationen

Johanneskyrkan bjuder in till frukost med föredrag av Micke Gunnardo lördagen den 2 oktober kl. 09.00-11.00. Micke kommer att tala utifrån rubriken "Att kärleksboosta relationen". Hemligheten bakom ett äktenskap/parrelation som präglas av kärlek, glädje och harmoni även mellan helger och ledigheter är goda vanor i vardagen. Micke är 54 år, fyrabarnsfar och socialpedagog med erfarenhet från barnpsykiatrin, föräldrarådgivning, arbete som skolkurator och nu föreläsare och parterapeut i Relationsfirman. 

Detta är en förmiddag som riktar sig till alla som lever i parrelation - oavsett ålder.

Pris: 150kr (inkl frukost)

Anmäl dig genom att följa länken här.

 

CityCross

CityCross börjar igen söndagen den 3:e oktober. Vi kommer under terminen ses varannan vecka (ojämn) på söndagarna direkt efter gudstjänsten istället för på torsdagskvällarna som tidigare. Våra träffar kommer var kopplade till gudstjänsten så det är bra om ungdomarna är med även på den. Vi beräknar att samlingarna kommer avslutas ca kl 13.00. Vi kommer även ha ett par tillfällen då vi ses på helt andra tider men detta kommer vi återkomma med information om i god tid innan.

 

Avskedsgudstjänst

Nu på söndag möts vi till gudstjänst kl. 10.30. Josephine Samuelsson predikar, och i samband med gudstjänsten kommer vi även avtacka Josephine för hennes tid som anställd i församlingen. På söndag har även söndagsäventyret samling. Välkomna!

 

Med önskan om Guds välsignelse, 

Lotta Karlsson

076-031 54 40


Veckobrev Citykyrkan v37

Hej kära församling!

Först vill jag säga stort TACK för ert välkomnande av mig i söndags! Det känns som en stor förmån att ha fått komma till just Citykyrkans gemenskap, och jag ser fram emot att få lära känna er och vara församling tillsammans med er. Det ska bli spännande att tillsammans med ledarskapet söka Guds vägar framåt för församlingen, och med den nåd Gud ger tjäna som er pastor och föreståndare.

Och så kommer lite information om vad som händer i församlingen framöver:

CityCross

CityCross börjar igen söndagen den 3:e oktober. Vi kommer under terminen ses varannan vecka (ojämn) på söndagarna direkt efter gudstjänsten istället för på torsdagskvällarna som tidigare. Våra träffar kommer var kopplade till gudstjänsten så det är bra om ungdomarna är med även på den. Vi beräknar att samlingarna kommer avslutas ca kl 13.00. Vi kommer även ha ett par tillfällen då vi ses på helt andra tider men detta kommer vi återkomma med information om i god tid innan.

Mathjälpen

Mathjälpen behöver fler volontärer. Det handlar inte bara om att dela ut kassar utan det finns saker som kan göras vid andra tidpunkter. Dessutom har vi flyttat fram utdelningstiden till 17.30 vilket gör att det kanske kan vara lättare att hinna komma ifrån jobbet och vara med. Är du intresserad men kanske osäker på vad du kan bidra med? Hör av dig till Mirjam Fast.

Mathjälpen behöver även varor. Vill du skänka? Köp extra när du handlar och ställ ner det i kyrkan, eller swisha pengar till citykyrkan och märk betalningen med "mathjälpen".

Söndagsäventyret

Söndagsäventyret har dragit igång! På grund av ledarkapaciteten kommer det vara varannan söndag denna terminen (jämn vecka). Samlingarna börjar kl 10.30 och slutar 11.30 och det är föräldrarna som ansvarar för sina barn fram till barnsamlingen startar och efter det att samlingen är slut. De söndagar då det är inte är samling kommer det finnas pyssel framlagt som barnen kan pyssla med under föräldraansvar.

Avskedsgudstjänst

Om drygt en vecka, söndagen den 26/9 har vi avskedsgudstjänst för Josephine Samuelsson. Efter gudstjänsten tänkte vi äta lunch i församlingsvåningen tillsammans med Josephine och hennes familj. För att vi ska veta hur mycket mat vi ska beställa så behöver ni anmäla er. Senast den 22/9 behöver vi veta om ni vill äta lunch och ifall ni önskar specialkost eller har allergier. Anmälan gör ni till Mirjam Fast.

Och nu på söndag möts vi till gudstjänst kl.10.30, jag predikar. 

Med önskan om Guds välsignelse, 

Lotta Karlsson

076-031 54 40

Veckobrev Citykyrkan v37 2021

Hej!

Förra veckan hann jag inte skriva något veckobrev, så nu kommer det ett lite tidigare denna veckan istället. Framöver kommer det vara vår föreståndare som skriver de flesta veckobreven.

veckobrev37 12I söndags välkomnade vi med stor glädje vår nya föreståndare Lotta Karlsson och hörde henne predika för första gången! Efteråt åt vi lunch tillsammans.

Om två veckor, den 26/9 har vi avskedsgudstjänst för Josephine Samuelsson. Efter gudstjänsten tänkte vi äta lunch i församlingsvåningen tillsammans med Josephine och hennes familj. För att vi ska veta hur mycket mat vi ska beställa så behöver ni anmäla er. Senast den 22/9 behöver vi veta om ni vill äta lunch och ifall ni önskar specialkost eller har allergier. Anmälan gör ni till mig.

Mathjälpen är i full fart igen! Behoven är extra stora efter ett långt sommaruppehåll. Skänk gärna varor och ställ ner i kyrkan. Det är stor efterfrågan på blöjor stl 3, 4 och 5. Du kan även skänka pengar via swish. Vill du testa på att vara volontär? Hör av dig till mig, vi behöver bli fler!

På söndag kl 10.30 firar vi gudstjänst i kyrkan och Lotta Karlsson predikar. Välkomna!

 

Guds frid åt er alla!

Mirjam Fast

070-8776593

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev v35

Hej!

 

Rapporterna från församlingshelgen är alltigenom positiva och det är gott att höra att ni hade en trevlig helg trots regnigt väder! Fyra ungdomar och två pastorer trotsade regnet och kylan så på söndagen hade vi dop! Alva Larsson och Beatrice, Signe och Simon Geraldo var det som döptes.

Nu på söndag möts vi för gudstjänst kl. 10.30 på plats i citykyrkan. Anders Ekstedt predikar och vi firar nattvard.

 

Söndag den 12:e september drar Söndagsäventyret igång igen! Men redan nu på söndag den 5:e finns det pyssel för barnen som Elisabeth Ulin fixar. Den här hösten kommer vi ha Söndagsäventyr med ledare varannan vecka, och pyssel under föräldraansvar varannan vecka. Mer info kommer i gudstjänsten på söndag.
 
 
 
Viktiga datum framöver:
 
Den 12 september har vi välkomstgudstjänst för Lotta Karlsson med efterföljande lunch och gemenskap.
 
Den 26 september har vi avskedsgudstjänst för Josephine Samuelsson även då med efterföljande lunch och gemenskap. Josephine själv predikar.
 
 
 
 
Guds frid till er alla!
 
Mirjam Fast
 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v34 2021

Hej!

I helgen är det församlingshelg! Förutom gemenskapen har vi också glädjen att få döpa fyra av våra ungdomar. För den som vill och orkar finns möjligheten att vara med på dopgudstjänsten på söndagen även om man inte är med på församlingshelgen. Gudstjänsten börjar kl. 10.30 på söndagen. Välkommen!

Tyvärr är vi fortfarande i en pandemi med de försiktighetsåtgärder som gäller. Jag har blivit rejält förkyld och kommer tyvärr inte kunna vara med under helgen. Jag hoppas att ni får det trevligt!

Mathjälpen har ni varit igång ett par veckor och behoven är stora efter en lång sommar utan matkasse. Var med och skänk varor eller pengar, det behövs! Vill du hjälpa till på något annat sätt så hör av er till mig på mail eller mobil. Snart kommer mathjälpen även ha en egen hemsida. Per-Anders jobbar för fullt på det.

Starten av CityCross dröjer lite till, men håll utkik i veckobrevet så kommer mer info framöver. Tonåringarna kommer få info i vår Chat.

Nästa vecka flyttar vår nya föreståndare Lotta Karlsson hit och veckan därpå kommer hon vara i tjänst i församlingen. Hon kommer vara med på församlingshelgen. Vi får alla hjälpas åt att be att flytten ska gå bra och att hon ska trivas hos oss.

 

Frid!

Mirjam Fast

070-877 65 93

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev v. 32

Hej!

 

Jag hoppas att ni alla fått har en skön och vilsam sommar. Några av er har kanske en bit kvar av semestern medans andra precis börjat jobba igen. Jag började jobba i kyrkan denna veckan.

 

Förra veckan  avslutades tonårsbibelskolan på Östgötagården och barnlägret ägde rum under helgen därefter. Jag hade förmånen att få vara med som ledare på det förstnämnda. Vi hade också två ungdomar med på lägret och de verkade ha det riktigt roligt. Det var en fantastik upplevelse att få se hur Gud verkar i unga människor liv och hur de utvecklades under de 10 dagar de var på lägret. Tack alla ni som bett! Gud var verkligen närvarande! Stort tack också till er som ställde upp som ledare och möjliggjorde lägret för barnen under helgen.

 

På söndag firar vi gudstjänst på plats i kyrkan. Tyvärr har vi inte möjlighet att sända gudstjänsten digitalt denna gången. Jag kommer predika om himlen. Kan ni inte komma eller vill ni förbereda er och komma i stämning så rekommenderar jag er att lyssna på "I can only imagine" på Spotify, klicka i så fall bara på länken https://open.spotify.com/track/72bFOa21mrQp187Eghp7gp?si=f5527e4816704701 

 

Nästa söndag har vi ingen predikant utan kör med ett lite annorlunda upplägg. Läs gärna Nehemja bok i Bibeln och se om texten talar något speciellt till dig. Möjligheten finns att dela detta med alla andra under gudstjänsten nästa vecka.

 

Nästa vecka drar vi igång mathjälpen efter sommaruppehållet. Vill du hjälpa till så finns det möjlighet att skänka matvaror och pengar eller att delta som volontär. Hör av dig till mig om du vill hjälpa till. Tillsammans kan vi vara "Ett hopp som tar kropp" för Linköpings utsatta.

 

Snart är det dags för församlingshelg, den 28-29/8 på Östgötagården. Vår nya föreståndare Lotta Karlsson kommer vara med så vi kan få möjligheten att lära känna henne och hon oss. I år ska det bli extra kul att ses tycker jag! För er som anmält er så kommer mer information framöver via mail. Har du glömt bort att anmäla dig? Gör det i så fall innan denna veckan är slut, till mig via mail eller sms.

 

Frid och Guds välsignelse!

Mirjam Fast

070-877 65 93

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Veckobrev Citykyrkan v28 2021

Kära församling.

Här kommer en hälsning i sommartid. Vid månadsskiftet juni-juli avslutade jag min tjänst och det känns fint att få skriva några rader och tacka för den tid som jag fått vara anställd i församlingen. I fredags var jag inne i kyrkan för att kolla posten och då blev jag uppmuntrad av alla små påminnelser om vår församlingsgemenskap. Spår av barmhärtighet: rader av vetemjöl, linser, schampo och andra varor som skänkts till mathjälpen. Spår av bön: de rangliga gula vaxljusen som ligger lite här och var och aldrig tycks ta slut. Spår av barn: gosedjur och leksaker som ligger framplockade och täcker hela mattan i ett av rummen på ovanvåningen. Det värmde mitt hjärta. Världskartor och bilder på våra missionärer: spår av kärlek och givande som sträcker sig ut i världen långt bortom S:t Larsgatan 19. Och så korset i kyrksalen som påminner om Jesus, Källan som allt det andra goda utmynnar från.

När jag tänker tillbaka på mina erfarenheter i tjänsten slås jag av några likheter med vår familjs första sommarveckor som just ligger bakom. Vi har haft härliga, intensiva veckor med sol, bad, dop och dyrbar gemenskap med släkt och vänner. För mig har några riktiga guldstunder varit när vi plockade blåbär och kantareller i smålandsskogen med min faster och farbror, och när jag och ett av barnen satt på bryggan en kväll vid en spegelblank sjö i solnedgången. Det finns mycket att vara tacksam för.  Stundtals har sommarveckorna också innehållit mer frustrerande inslag: förberedelser och planering som aldrig tycks ta slut, (den ständiga packningen inför resor och badutflykter!), krockar mellan olika familjemedlemmars önskemål och behov, kraft som sinar innan dagen är slut och förväntningar som inte alltid matchar förutsättningarna.

I både sommarglädjen och sommarutmaningarna känner jag igen mina erfarenheter av tjänsten i Citykyrkan. Stundtals har det funnits utmaningar men det är med stor tacksamhet jag ser tillbaka på dyrbar gemenskap och många guldstunder. Det vackraste jag bär med mig är alla små glimtar av Guds rike mitt i församlingslivets ”vardagspuls”: samtal runt kaffebordet där någon berättar om livssmärta och blir mottagen med sådan värme och omsorg att man anar att Gud läker något inuti. Fina möten med barn och unga i våra olika mötesplatser och läger. Jag minns särskilt en ung person, van vid utanförskap, som fick höra evangeliet om Jesus och tog emot det med sådan glädje att jag fortfarande minns hur det lyste ur ögonen. Jag kommer också ihåg en småbarnsmamma som efter en gudstjänst anade att en vän hade det svårt utan att något har sagts. Hon följde den inre maningen, kramade om vännen och sa: ”det kommer att bli bra” och tårarna rann på dem båda. Denna lilla handling blev en påminnelse för vännen om Guds omsorg och hoppet återvände i en tuff situation.

Genom församlingslivets guldstunder och utmaningar har jag återkommit till Guds trofasthet. Han är en källa med liv där vi får vila ut och hämta ny kraft när orken tryter. I Guds källa finns glädje för den ensamme, matkassar för den hungrige, hopp för de förtvivlade, någon att komma till när mörkret känns för mörkt, läkedom och tröst, förlåtelse och nya möjligheter för den som kör fast. Min bön är att Citykyrkans församling ska få upptäcka ännu mer av den källan framöver och fortsätta låta hoppet få ta kropp i Linköping och omvärlden.

Så önskar jag er alla en härlig fortsättning på sommaren och påminner om att trons källa finns tillgänglig också under intensiva sommarveckor – både i guldstunder och i utmaningar.

Varma hälsningar Josefin

P.s. Ta vara på våra stugmöten under sommaren när ni är hemma och har möjlighet. För info om plats och anmälan se Citykyrkans hemsida.

Nu på söndag 18/7 är stugmötet flyttat till kyrkan, Matssons bjuder på fika, anmäll er till Lars på tel 0734-182018, tid som vanligt kl 10:30

Veckobrev Citykyrkan v25 2021

Hej!

I förra veckan träffades jag, Eleonore och Annelie en sista gång som anställda i Citykyrkan. Det var med stor glädje vi såg tillbaka på vårt år som anställda i Citykyrkan.

Medan jag blir kvar som anställd även i höst så går Eleonore vidare till en ny anställning i Pingst på Bjärka Säby och Annelie möter nya arbetsuppgifter på sitt jobb på Conexi. Vi önskar dem lycka till och Guds välsignelse!

Stort tack för visat förtroende under året som ligger bakom och för att jag får möjligheten att fortsätta jobba i församlingen tillsammans med Lotta en termin till!

Under denna veckan kan vi följa det inspelade materialet från Torp-turnén. Vi har ingen gudstjänst på söndag utan hänvisar till Torpsändningarna istället liksom vi alltid brukar vid midsommar.

Nästa vecka börjar min semester och efter den är jag på tonårsläger 1,5 vecka.

Under veckorna 26-31 kommer ni kunna mötas för stugmöten. Programmet kan ni se i bifogat pdfProgramblad. Vid stramare restriktioner pga. pandemin kommer det ev. finnas chans att delta i stugmöten via Zoom. Ring gärna värden för veckans stugmöte för att höra efter vad som gäller.

Det är församlingsledningen som har jour under dessa veckor (vem framgår också i bifogat dokument) och det är de som tar ställning till restriktionerna och förmedlar dem till stugmötesvärdarna.

Den 28-29 augusti möts vi tills församlingshelg på Östgötagården. Vår plan är att vi ska kunna ses som vanligt och sova över men det är förstås pandemiläget som avgör så mer info kommer när vi närmar oss. Anmälan till församlingshelgen sker via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 8/8. Huruvida ni vill sova över eller inte behöver ni dock inte ha tagit ställning till då ni anmäler er.

Jag önskar er alla en skön, vilsam och välsignad sommar!

Mirjam Fast

Veckobrev Citykyrkan v24 2021

Hej!

Den här veckan gör jag och Mirjam Fast vår sista jobbvecka innan semestern. Mirjam kommer tillbaka i höst och jag avslutar mitt vikariat.

I söndags blev det äntligen klart att Lotta Karlsson blir ny pastor och föreståndare för Citykyrkan. Hon är i trettioårsåldern med erfarenhet från utlandsvistelse i Sydamerika och har den senaste tiden arbetat med EFKs Step Out program samt varit anställd i Hallsberg som vikarierande pastor på deltid.

Jag tror det kommer bli jättebra och hoppas att Lotta kommer bli lika väl omhändertagen som jag har varit under mitt år som vikarie. Att få vara en del av er digitala gemenskap har fått betyda mycket för mig under detta märkliga år. Tack för gemenskapen och förtroendet! Jag blir kvar i Linköping och kommer börja arbeta som Pingstkyrkans pastor på Nya Slottet Bjärka-Säby.

Nästa veckobrev kommer innehålla ett programblad för juli och augusti, här är programmet för juni:  

Söndag 20 juni kl 10:30 Gudstjänst

Den som är symptomfri och kan hålla avstånd är välkommen att vara med på plats i kyrksalen, man behöver inte anmäla sig. Det går även bra att vara med via Zoom. Eleonore Gustafsson kommer predika om pingstens judiska bakgrund (tyvärr finns den senaste predikan inte tillgänglig att lyssna till i efterhand, vi hoppas på bättre lycka denna gång).

https://us02web.zoom.us/j/83704840016?pwd=WGY5K1hkOS9Ja1Zhb28xYnJKbzJ1Zz09

Meeting ID: 837 0484 0016

Passcode: 228417

Söndag 27 juni kl 10:30 Sommarandakt med dop – anmälan krävs senast 22/6!

Denna söndag kommer en av våra ungdomar döpa sig, dopgudstjänsten sker i kyrksalen med plats för 35 personer, först till kvarn gäller, släkten och vänner har redan anmält sig, så anmäl dig om du har möjlighet att vara med så att dopet blir en församlingshögtid. Anmälan sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 22/6. Avanmäl dig om du får symptom.

Digital Torpkonferens 21-27 juni

I år sker Torpkonferensen på Youtube och i poddformat, det blir gudstjänster, seminarier samt barn- och tonårssamlingar. För den som vill göra en bilutflykt så håller café Sion öppet delar av sommaren. Mer information hittar du här:

https://torpkonferensen.nu

Allt gott och glad sommar! /Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare

Veckobrev Citykyrkan v23 2021

Hej!

Tack till alla i Citykyrkan som gjorde Torpturnén möjlig! Du kan fortfarande skänka pengar till Torpinsamlingen, kolla gärna in vår missionär Linna Åbergs insamlingsbox som hon skapade när hon och kollegan Maria Finnvedsson gick 100.000 steg i tisdags, en vandring som blev 8 mil och 19,5 timmar lång, väl värt en peng!

Nattvardsgudstjänst på söndag: duka fram eget nattvardsbröd eller sitt med i kyrkan!

Den som är symptomfri och kan sitta still vid en anvisad plats samt hålla avstånd är välkommen att vara med i kyrksalen under sändningen av zoom-gudstjänsten nu på söndag och nästa söndag (alltså 13 och 20 juni). Du behöver inte anmäla dig. I nuläget kan vi alltså inte välkomna de barn som har spring i benen, men under stugmötena kommer det bli möjligt eftersom de i första hand kommer äga rum utomhus.

Söndag 13 juni på plats i kyrksalen eller via Zoom

10:30 Nattvardsgudstjänst, Eleonore Gustafsson predikar om pingstens judiska bakgrund

11:30 Församlingsmöte (när gudstjänsten är slut), beslut om ny pastor och föreståndare

Länken till sändningen via Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/83704840016?pwd=WGY5K1hkOS9Ja1Zhb28xYnJKbzJ1Zz09

Meeting ID: 837 0484 0016

Passcode: 228417

Sommaren?

Det behövs fortfarande värdar till sommarens stugmöten, hör av dig till Eleonore Gustafsson om du kan vara värd.

Under midsommarveckan kommer det ske en digital Torpkonferens, då blir det möjligt att se de andra regionernas torpgudstjänster samt nyinspelat material.  

 

Församlingshelg i augusti

Den 28-29/8 blir det församlingshelg på Östgötagården, hör av dig till Mirjam Fast om du vill bidra till innehållet.

Allt gott! /Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare

Veckobrev Citykyrkan v22 2021

Hej!

Just nu fungerar inte vår kalender på Google, för rätt information se hemsidan och veckobrevet.

Vad händer på söndag?

Nu är Torpturnén igång! Därför firar vi INTE gudstjänst via Zoom, istället deltar vi i den gemensamma gudstjänsten kl 11:00 på Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=7WlL6jYPNYI

 

Det blir även samlingar för barnen via Zoom! Först en storsamling från Ryttargårdskyrkan, och sedan en lokal smågruppssamling. Det är viktigt att ni loggar ut när storsamlingen är klar eftersom vi i Citykyrkan valt att ha en lokal smågruppssamling istället för att ställa upp med ledare till grupper bestående av barn från olika församlingar.

Länk till storsamlingen kl 11:00 (Meeting ID: 916 0043 7610)

Länk till smågruppssamlingen ca 11:20 (Meeting ID: 837 0484 0016, Passcode: 228417)

Gudstjänst och församlingsmöte söndag 13 juni kl 10:30

Samlingarna sker via Zoom men med möjlighet att delta i kyrksalen om man håller sig till sin anvisade plats. I juni får man endast samlas inomhus om man sitter vid anvisade platser, det kommer alltså inte finnas möjlighet för barnen att leka i ett angränsade rum.

Stugmötena i juli och augusti kommer inte påverkas av dessa regler, mer om detta i ett senare veckobrev.

Vad händer mer under Torpturnén?

Under veckan äger flera insamlingsevent där man samlar in pengar till EFKs internationella arbete. Kolla gärna in det här motionsloppet samt den här stadsjakten.

Lördagen den 5 juni kl 14-18 blir det ett familjevänligt kyrkrally, läs mer här.

Ett ungdomsmöte äger rum i Citykyrkan lördagen den 5 juni kl 20:00 (på plats i kyrkan, ingen digital samling).

Allt gott! /Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare

Veckobrev Citykyrkan v21 2021

Hej!

Det är veckobrevet handlar mestadels om Torpturnén som anländer till Linköping nästa vecka. Men först några viktiga pålysningar:

  • Det blir församlingsmöte efter gudstjänsten den 13 juni, en av frågorna som kommer tas upp är anställning av ny föreståndare.
  • Om du vill ha en goodibag till kyrkrallyt som äger rum den 5 juni måste du anmäla detta senast söndagen den 30 maj (se torpinfon nedan)
  • På söndag är det gudstjänst på Zoom kl 10:30, Eleonore Gustafsson predikar, kl 12:00 är det CityCross. Den gamla länken fungerar inte längre, använd istället den här framöver:

https://us02web.zoom.us/j/83704840016?pwd=WGY5K1hkOS9Ja1Zhb28xYnJKbzJ1Zz09

Meeting ID: 837 0484 0016
Passcode: 228417

Torpturnén 31 maj – 6 juni

 

Under fem veckor turnerar Torpkonferensen runt i de olika regionerna, och denna vecka anländer turnén till Östergötland. Om du vill se de andra regionernas samlingar får du hålla utkik under midsommarveckan.

 

Gudstjänst 6 juni kl 11

Alla EFK-församlingar kommer mötas för en gemensam gudstjänst den 6 juni kl 11:00 via Youtube. Därför firar vi ingen gudstjänst via Zoom denna söndag. Istället deltar du via Evangeliska Frikyrkans youtubekanal: 

https://www.youtube.com/watch?v=7WlL6jYPNYI

Aktiviteter under veckan:

 

På onsdag och torsdag kl 19:30-20:00 anordnar EFK två digitala seminarier, läs mer här.

Under veckan äger flera insamlingsevent där man samlar in pengar till EFKs internationella arbete. Kolla gärna in det här motionsloppet samt den här stadsjakten.

Lördagen den 5 juni kl 14-18 blir det ett familjevänligt kyrkrally, läs mer här.

Ett ungdomsmöte äger rum i Citykyrkan lördagen den 5 juni kl 20:00 (på plats i kyrkan, ingen digital samling).

Allt gott! /Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare

 

Info om hemsidan:

Just nu har vi fått ett fel med kalendern på hemsidan som gör att den inte fungerar som den skall, jag har gjort en första undersökning och troligen kommer vi behöva ändra en hel del för att få samma funktion som tidigare vilket jag hoppas blir klart till slutet av nästa vecka. Fram tills dess kommer jag lägga upp en tillfällig kalenderfunktion.

Hälsningar/ Per-Anders

Veckobrev Citykyrkan v20 2021

Hej!

Denna veckan har Eleonore semester och jag har fått uppdraget och äran att skriva veckobrevet.

Jag och flera med mig gläds över att personlig lockdown nått sitt slut här i Östergötland och att smittspridningen verkar ha minskat. Vi hoppas och ber att vi inte ska behöva vara med om fler bakslag. Försiktigt hoppas vi istället på att restriktionerna ska släppa undan för undan under sommaren. Vi får hjälpa varandra att hålla ut och vara tålmodiga.

På söndag är det Söndagsäventyrets sommarfest och terminsavslutning. De som har anmält sig till detta kommer att få mer information via mail. Ni som inte är med fysiskt kan ändå vara med och be för alla familjer i vår församling under gudstjänsttid på söndag. OBS: det är inte citycross på söndag.

Mathjälpen har två utdelningstillfällen kvar innan vi tar sommarlov. Var gärna med och skänk extra varor eller pengar så att vi kan fylla kassarna lite extra innan sommaren. Din gåva gör stor skillnad!

Nästa vecka firar vi gudstjänst som vanligt på Zoom kl 10.30 och Eleonor Gustavsson predikar. Det är också citycross kl. 12.00

Första veckan i juni är Östergötland värd för torpturnén. På lördagen 5/6 deltar vi i detta genom att ta del av ett kyrkrally för alla åldrar, se mer information i det bifogade dokumentet (pdfKyrkrally informationsbrev). På lördagskvällen kl 20.00 kommer det vara ungdomsmöte för citycross på plats i citykyrkan (detta är även citycross terminsavslutning). På söndagen 6/6 sänds en gudstjänst från Ryttargårdskyrkan. Förutom detta finns det fler roliga sakar man kan ta del av. Ta en titt på hemsidan, där hittar du mer information.

 

Gud välsigne er!
Mvh Mirjam Fast

Veckobrev Citykyrkan v19 2021

Hej!

I veckan kom goda nyheter: den personliga lockdownen tar slut på måndag och en 1 juni kommer man förhoppningsvis kunna samlas större skaror än åtta personer. På söndag är sista anmälningsdagen till sommarfesten, se informationen nedan.

Den närmsta veckan kommer det börja dyka upp information Citykyrkans hemsida om Torpturnén som anländer till Östergötland vecka 22, håll utkik!

Samlingar på Zoom den 16 maj

10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna samtidigt)

10:30 Gudstjänst – Eleonor Gustafsson predikan över temat ”Kristi himmelsfärd”

11:20 Kyrkkaffe

12:00 CityCross

https://us02web.zoom.us/j/86878027918?pwd=Ky9mTTRWMGdXbGh2R2JJcDRCTUNCZz09

Meeting ID: 868 7802 7918

Passcode: 606383

Sommarfest för alla åldrar söndagen den 23 maj – anmäl dig senast den 16/5!

Denna söndag är det inget CityCross eftersom vi har sommarfest för alla åldrar kl 10:30. Information om sommarfesten har gått ut i ett tidigare veckobrev:

http://www.citykyrkan.nu/index.php/aktuellt/veckobrev/446-extra-veckobrev-citykyrkan-v18-2021

Mathjälpen – en hälsning från Mirjam Fast

Mathjälpen har nu tre utdelningstillfällen kvar, sedan tar vi sommarlov. Dock blir behoven inte mindre under sommaren för de behövande familjerna. Därför tänkte vi dela ut en lite "matigare" kasse sista gången de får en inför sommaren. "Matigare" innebär att vi lägger i lite mer basvaror i kassar tex tvättmedel, diskmedel, tvål, tandkräm, ris osv. Som givare kan du bidra till att möjliggöra detta genom att skänka lite extra varor de närmsta veckorna eller genom att ge en extra slant via swish. Vi tänker att ett drägligt sommarlov är minst lika viktigt som en god jul och därför vill vi gärna underlätta så gott vi kan. Tack för dina gåvor under terminen, de har varit till stor glädje för många familjer!

Sommaren – stugmöten och läger

Vår förhoppning är att vi precis som förra sommaren skall kunna ha stugmöten varje söndag. Om du vill vara värd för en sådan samling får du gärna anmäla det till mig. De aktuella söndagarna är 11 juli, 18 juli, 25 juli, 1 augusti, 8 augusti. Om lagar och restriktioner gör det omöjligt att anordna stugmöten är vår reservplan att samlas till samlingar på Zoom utifrån samma modell som vi använt under vår Alpha-kurs under våren.

Det planeras för ett barnläger den 5-8 augusti och barnkörläger den 10-12 september på Östgötagården. Om du är intresserad av dessa läger behöver du höra av dig till <Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.; senast den 24/5 så att vi kan gå vidare med lägerplaneringen.

Detta var allt för denna vecka! Nästa vecka har jag semester, så nästa veckobrev skrivs av Mirjam Fast!

Allt gott! /Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare

 

Extra veckobrev Citykyrkan v18 2021

Hej!


Här kommer en hälsning från ledarna som planerat sommarfesten. Notera att man måste anmäla sig senast söndagen den 16 maj:

På Pingstdagen den 23:e maj kl. 10.30 är det dags för årets sommarfest! Det är som vanligt Söndagsäventyrets ledare som ansvarar för sommarfesten och vi tänker att det skulle vara gott att få ses utomhus om vädret tillåter. Hur många som kan ses tillsammans styrs naturligtvis av de restriktioner som råder utifrån smittläget. I dagsläget hoppas vi på att kunna ses i mindre grupper om åtta personer.  

Pingsten är den helige Andens högtid. En högtid där vi blir påminda om att Gud finns både mitt ibland oss och inom oss. På sommarfesten kommer vi att göra en resa med hjälp av olika bönestationer. Under resans gång kommer vi att få upptäcka mer om vem Anden är. Det blir bibelläsning, roliga aktiviteter, bön och möjlighet till sång. Ni bestämmer var ni ses, ni ordnar med eget fika och kan så klart även ta med boll, kubbspel, frisbee eller annat som ni vill göra i anslutning till sommarfesten. Vi ser gärna att ni tar bilder på er sommarfest och att ni skickar in dem till oss så att vi kan sammanställa dem i en sommarhälsning till församlingen. 

Du är varmt välkommen att vara med på sommarfesten oavsett ålder! Bönestationerna är utformade med tanke på barnfamiljer men de går även att ha som utgångspunkt för ett samtal mellan vuxna. 

Anmäl dig om du vill vara med senast den 16:e maj till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Du kan anmäla dig själv, tillsammans med din familj, eller en hel grupp på upp till åtta personer. Ange hur många ni är och mejl och telefonnummer till en person i gruppen. Meddela om ni kan tänka er att ha fler personer i er grupp eller om det känns bäst att bara träffa de personer som du anmält. Meddela även om du behöver få materialet till sommarfesten på annat sätt än via mejl. Under vecka 20 skickar vi ut mer information om sommarfesten till er som anmält er.  

Välkomna! /Söndagsäventyrsledarna

 

Veckobrev Citykyrkan v18 2021

Hej!

Som så många andra fick vi ändra våra planer när beskedet om personlig lockdown kom. Nu möts endast Mathjälpen i våra lokaler, alla andra träffar sker digitalt. Men vi hoppas kunna ses i mindre grupper den 23 maj då Söndagsäventyrets sommarfest är planerad. Och glöm inte att boka in lördagen den 5 juni då Torpturnén kommer anordna ett ”bilrally” mellan olika stationer i stan för barnfamiljer.

Sommaren – stugmöten och läger

Vår förhoppning är att vi precis som förra sommaren skall kunna ha stugmöten varje söndag. Om du vill vara värd för en sådan samling får du gärna anmäla det till mig. De aktuella söndagarna är 11 juli, 18 juli, 25 juli, 1 augusti, 8 augusti. Om lagar och restriktioner gör det omöjligt att anordna stugmöten är vår reservplan att samlas till samlingar på Zoom utifrån samma modell som vi använt under vår Alpha-kurs under våren.

Det planeras för ett barnläger den 5-8 augusti och barnkörläger den 10-12 september på Östgötagården. Se bifogade affischer. Om du är intresserad av dessa läger behöver du höra av dig till Annelie Larsson <Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.; senast den 24/5 så att vi kan gå vidare med lägerplaneringen.

pdfBarnkörläger affisch

pdfSommarläger 2021 affisch

 

Ny lättläst bok om hopp!

EFKs missionsdirektorer Linalie Newman och Ingemar Forss skriver i sin nya bok personligt och öppenhjärtigt om sina erfarenheter av när livet varit tufft och Gud fått inge hopp mitt i vanliga vardagssituationer. Av varje såld bok går 40kr till EFKs mission. Du kan köpa den här:

https://nyamusik.se/forsamlingsmaterial/samfundsmaterial/evangeliska-frikyrkan/om-an-jorden-skakar-helande-och-hopp-som-bar

 

Besök av Josef Bergdahl söndagen den 9 maj

I gudstjänsten den 9 maj (som sannolikt kommer ske via Zoom), gästas vi av Josef Bergdahl som i maj kommer ut med en bok om Johannesbreven. Han är nybliven pensionär och arbetade tidigare på Akademi för ledarskap och teologi i Örebro (det som tidigare hette Örebro Missionsskola).

10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna samtidigt)

10:30 Gudstjänst

11:20 Kyrkkaffe

12:00 CityCross (förhoppningsvis, för mer info se CC-chatten)

https://us02web.zoom.us/j/86878027918?pwd=Ky9mTTRWMGdXbGh2R2JJcDRCTUNCZz09

Meeting ID: 868 7802 7918

Passcode: 606383

 

Samlingar på Zoom söndagen den 16 maj

10:00 Söndagsäventyret

10:30 Gudstjänst (Eleonore Gustafsson predikar)

11:20 Kyrkkaffe

12:00 CityCross

Allt gott! /Eleonore Gustafsson

Veckobrev Citykyrkan v17 2021

Hej!

På söndag är det församlingsmöte efter Zoom-gudstjänsten och CityCross digitala träff kl 12 blir istället en fysisk träff kl 15, en träff man måste anmäla sig till.

Var får man parkera?

Numera kan man köra in på gården igen. Men de två parkeringsplatserna närmast kyrkan är just nu blockerade på grund av fasadrenoveringen. De andra parkeringsplatserna är endast tillgängliga på kvällar och helger. Likaså parkeringsplatserna i parkeringshuset, men för att få tillgång till dem behöver man en fjärrkontroll. Hur vi löser det får vi klura ut när vi kan ses som vanligt igen.

Cykla, Spring, Gå! 1-31 maj

I år blir det ingen Torpkonferens i vanlig mening, istället blir det en fem veckor lång torpturné. Östergötlands ”torpvecka” blir den 31/5-6/6, men dessförinnan går det att delta i en nationell motionsutmaning där pengarna går till EFKs mission. Läs mer här:

https://insamling.efk.se/Cause/264963d7-2864-4ec5-957e-ffd2fda28f55?fbclid=IwAR0DDiDe_J5KGQEnKkao5YDRHE-YWaCgSGQ2C8nBogu9CwPuhpiLAvAEBUU#.YH_V_hMzZ0t

Nattvardsgudstjänst och församlingsmöte på Zoom 2 maj – duka fram eget bröd och vin

10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna i olika grupprum samtidigt)

10:30 Nattvadsgudstjänst (Mirjam Fast predikar utifrån Joh 17)

11:20 Församlingsmöte

https://us02web.zoom.us/j/86878027918?pwd=Ky9mTTRWMGdXbGh2R2JJcDRCTUNCZz09

Meeting ID: 868 7802 7918

Passcode: 606383

CityCross söndag 2 maj kl 15:00 – anmälan krävs!

Istället för att träffas på Zoom blir det denna söndag en träff i kyrkan kl 15:00. Vi kommer packa några kassar till mathjälpen, prata om hur vår tro kan växa, och ta en glass på stan om vädret är okej. OBS! Eftersom vi träffas fysiskt behöver du anmäla dig om du kommer så vi kan göra ett smittsäkert upplägg. (skicka ett sms till Josefin på 0739-779328, avanmäl dig om du får symtom) Ta med glasspengar om du har annars bjuder kyrkan. Blir det någon förändring så meddelas det i CC-chatten så håll utkik där!

 

Besök av Josef Bergdahl söndagen den 9 maj

I gudstjänsten den 9 maj (som sannolikt kommer ske via Zoom), gästas vi av Josef Bergdahl som i maj kommer ut med en bok om Johannesbreven. Han är nybliven pensionär och arbetade tidigare på Akademi för ledarskap och teologi i Örebro (det som tidigare hette Örebro Missionsskola).

10:00 Söndagsäventyret

10:30 Gudstjänst

11:20 Församlingsmöte

12:00 CityCross

Allt gott! /Eleonore Gustafsson

Veckobrev Citykyrkan v16 2021

Hej!

Idag meddelande regeringen att nuvarande restriktioner ligger kvar till åtminstone 17 maj, kanske även längre. Alltså kommer vi behöva fortsätta ses via Zoom i åtminstone några veckor till.

Nedan kan du läsa om en motionsutmaning som kanske kan ge lite energi och motivation trots det svåra smittoläget. En annan ljusglimt är att det ekonomiska givandet till församlingen ligger i fas med budgeten och att en nyöppnad matbutik hört av sig och anmält sitt intresse till att varje vecka skänka överblivna matvaror till Mathjälpen. Glädjande!

 

Samlingar på Zoom söndag 18 april

10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna i olika grupprum samtidigt)

10:30 Gudstjänst (Mattias Eveborn predikar utifrån Joh 16)

11:20 Kyrkkaffe

12:00 CityCross

https://us02web.zoom.us/j/86878027918?pwd=Ky9mTTRWMGdXbGh2R2JJcDRCTUNCZz09

Meeting ID: 868 7802 7918

Passcode: 606383

Samlingar på Zoom söndag 2 maj

10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna i olika grupprum samtidigt)

10:30 Nattvadsgudstjänst (Mirjam Fast predikar utifrån Joh 17)

11:20 Församlingsmöte

12:00 CityCross

Duka fram eget bröd och vin om du vill delta i nattvarsmåltiden. Efter gudstjänsten blir det församlingsmöte, det gäller anställningsfrågor och den planerade handikapphissen.

 

Besök av Josef Bergdahl söndagen den 9 maj

I gudstjänsten den 9 maj (som sannolikt kommer ske via Zoom), gästas vi av Josef Bergdahl som i maj kommer ut med en bok om Johannesbreven. Han är nybliven pensionär och arbetade tidigare på Akademi för ledarskap och teologi i Örebro (det som tidigare hette Örebro Missionsskola).

Cykla, Spring, Gå! 1-31 maj

I år blir det ingen Torpkonferens i vanlig mening, istället blir det en fem veckor lång torpturné. Östergötlands ”torpvecka” blir den 31/5-6/6, men dessförinnan går det att delta i en nationell motionsutmaning där pengarna går till EFKs mission. Läs mer här:

https://insamling.efk.se/Cause/264963d7-2864-4ec5-957e-ffd2fda28f55?fbclid=IwAR0DDiDe_J5KGQEnKkao5YDRHE-YWaCgSGQ2C8nBogu9CwPuhpiLAvAEBUU#.YH_V_hMzZ0t

Till dig som har barn!  

Boka gärna in 23 maj och 5 juni i din kalender! Den 23 maj kommer Söndagsäventyret ha sin sommaravslutning och den 5 juni kommer det arrangeras ett familjevänligt arrangemang som en del av Torturnén. Mer information kommer senare.

Allt gott! /Eleonore Gustafsson

Veckobrev Citykyrkan v15 2021

Hej!

I söndags startade vi ett nytt gudstjänsttema där vi går igenom Jesu avskedstal i Johannesevangeliet kapitel 14-17. Predikan går att se i efterhand här (som ni ser sänder vi numera från kyrksalen de gånger de medverkande är symptomfria och vi har de tekniker som behövs):

https://www.youtube.com/watch?v=GGBYFE0HZGQ

 

Samlingar på Zoom söndag 18 april

10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna i olika grupprum samtidigt)

10:30 Gudstjänst (Eleonore Gustafsson predikar utifrån Joh 15)

11:20 Kyrkkaffe

12:00 CityCross

https://us02web.zoom.us/j/86878027918?pwd=Ky9mTTRWMGdXbGh2R2JJcDRCTUNCZz09

Meeting ID: 868 7802 7918

Passcode: 606383

Nattvardsandakt i kyrksalen söndag 18 april

Andakten äger rum kl 17:00 och tar 30 minuter. Max 8 deltagare. Anmäl dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0767-674194. Avanmäl dig om du får symptom. Alla åldrar är välkomna.

Samlingar på Zoom söndag 25 april

10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna i olika grupprum samtidigt)

10:30 Gudstjänst (Mattias Eveborn predikar utifrån Joh 16)

11:20 Kyrkkaffe

12:00 CityCross

Det var allt för den här veckan! Allt gott! /Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare

Veckobrev Citykyrkan v14 2021

Kära församling,

nu ligger påsken bakom oss och vi tar sikte på Kristi himmelsfärd! Under fyra söndagar kommer predikningarna utgå från Jesu avskedstal i Johannesevangeliet – på vilket sätt är Jesus med oss efter sin uppståndelse och himmelsfärd? Och när dessa söndagar passerat, det vill säga den 9 maj, kommer Josef Bergdahl från Örebro att predika. Josef Bergdahl har varit lärare på Örebro Missionsskola och kommer i maj ut med en bok om Johannesbreven.

I veckan kom det ett nytt bönebrev från våra utsända i Spanien. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får du del av brevet. Där finns bland annat en inbjudan att få höra mer om arbetet samt at delta i ett efterföljande samtal. Träffen äger rum den 14 april kl 20:00 och sker på den digitala plattformen Teams. För att ta del av träffen behöver du anmäla dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Här följer programmet för de närmsta två veckorna (resterande program finns på hemsidan, förutom nattvardsandakterna som läggs ut med två veckors varsel):

Samlingar på Zoom söndag 11 april

10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna i olika grupprum samtidigt)

10:30 Gudstjänst (Eleonore Gustafsson predikar)

11:20 Kyrkkaffe

12:00 CityCross

De barn som skall vara med på Kompisar och Polare får gärna förbereda sig genom att ha framme ett vitt papper, färgpennor och två plåster.

https://us02web.zoom.us/j/86878027918?pwd=Ky9mTTRWMGdXbGh2R2JJcDRCTUNCZz09

Meeting ID: 868 7802 7918

Passcode: 606383

Pysselkväll på Zoom tisdag 13 april

En timmes gemenskap, handarbete och annat pyssel med start kl 20:00.

https://us02web.zoom.us/j/89353422824?pwd=bTFDTHhQVjlzRUtZcXdNY2FCa253Zz09

Meeting ID: 893 5342 2824

Passcode: 395784

Samlingar på Zoom söndag 18 april

10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna i olika grupprum samtidigt)

10:30 Gudstjänst (Eleonore Gustafsson predikar)

11:20 Kyrkkaffe

12:00 CityCross

Nattvardsandakt i kyrksalen söndag 18 april

Andakten äger rum kl 17:00 och tar 30 minuter. Max 8 deltagare. Anmäl dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0767-674194. Avanmäl dig om du får symptom. Alla åldrar är välkomna.

Det var allt för den här veckan! Allt gott! /Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare

Veckobrev Citykyrkan v13 2021

Hej!

Under april och maj kommer vi ha en ny Zoom-länk! Så släng den gamla i fall du har den sparad. FHMs rekommendation till regeringen är att låta 8-personernslagen ligga kvar tills 3 maj. Därför kommer vi fortsätta med att fira gudstjänst via Zoom.

Här (pdfAndaktsmaterial) finns andaktsförslag för skärtorsdag och långfredag. Vill du istället delta i en gudstjänst rekommenderas Ryttargårdskyrkans (https://www.ryttargardskyrkan.se/notis/pask/) webbgudstjänst på långfredagen kl 11:00.

Påskdagsgudstjänst för alla åldrar 4 april kl 10:30 på Zoom – duka fram bröd och vin!

Gudstjänsten kommer sändas från kyrksalen, man deltar genom att logga in på Zoom. De medverkande är: Annelie Larsson, Mirjam Fast, Eleonore Gustafsson, en dansgrupp samt ett lovsångsteam under ledning av Helena Renhorn. Eftersom vi kommer fira nattvard behöver du duka fram eget bröd och vin. Barnen behöver ha framme sitt påskaftonspyssel samt det fjärde kuvertet från pysselpaket som kom med posten. Ta gärna fram partygrejer och festligt kyrkkaffe.

https://us02web.zoom.us/j/86878027918?pwd=Ky9mTTRWMGdXbGh2R2JJcDRCTUNCZz09

Meeting ID: 868 7802 7918

Passcode: 606383

Samlingar på Zoom söndag den 11 april

Denna söndag startar vi en ny predikoserie om avskedstalet i Johannesevangeliet, på vilket sätt är Jesus närvarande hos oss efter sin himmelsfärd?

10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna samtidigt i olika grupprum)

10:30 Gudstjänst (Eleonore Gustafsson predikar)

11:20 Kyrkkaffe

12:00 CityCross

Pysselkväll på Zoom tisdagen den 13 april kl 20:00

En stunds gemenskap och pyssel på Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/89353422824?pwd=bTFDTHhQVjlzRUtZcXdNY2FCa253Zz09

Meeting ID: 893 5342 2824

Passcode: 395784

Några EFK-nyheter:

Be för världens muslimer under Ramadan 13 april – 12 maj

Du som vill vara med i den globala bönesatsningen för muslimvärlden kan läsa här:

https://www.efk.se/webb/nyheter/nyheter/2021-03-31-30-dagar-i-bon-for-den-muslimska-varlden.html

Torpturné anländer till Östergötland den 31 maj – 6 juni

I år blir det ingen vanlig Torpkonferens, istället blir det en torpturné som anländer till vår region första veckan i juni. Har du idéer på insamlingsevent, barn- och ungdomsevent så kan du höra av dig till någon av de anställda.

Vad händer i EFK kring frågan om samkönade relationer?

EFKs kongress beslutade i höstas att tillsätta en arbetsgrupp som skall arbeta med frågan utifrån EFKs teologiska profil. Tanken är att de skall producera ett material som församlingarna sedan kan samtala utifrån, men det kommer dröja minst ett år innan dess. Om du har något som du vill skicka med till arbetsgruppen så finns det en sådan möjlighet nu i april, personer som bor i Östergötland ombeds att i första hand anmäla sig till samlingen den 20/4:

https://www.efk.se/webb/nyheter/nyheter/2021-03-12-arbetsgrupp-for-samtal-om-samkonade-relationer.html#Digitalauppsamlingsmoten

Detta var allt för denna vecka! Önska dig och de dina en välsignad påskhelg!

/Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare