Veckobrev Citykyrkan v32

Hej kära församling,

Hoppas sommaren har varit god mot er och att ni har kunna vila och njuta av semester och ledighet! Själv har jag spenderat större delen av sommaren uppe i Norrland med familj, där jag avslutade semestern med att dra upp en 6kg gädda. Det var som att dra upp en krokodil! Nu är jag dock tillbaka i Linköping och ser fram emot att möta er igen!

Än lyser sommarsolen, men nästa vecka börjar skolorna dra igång och de flesta är tillbaka till arbetet igen efter semestern. Det kan ofta vara lite blandade känslor inför att återgå till vardagen efter sommarledighet. Själv hör jag till den kategori människor som mitt i allt ändå tycker det är rätt så skönt att leta sig tillbaka vardagslunket med dess mer regelbundna rytmer. Det finns något gott och vilsamt i att finna och mejsla fram rutiner (förhoppningsvis någorlunda goda rutiner) som bär upp livet, och som man kan luta sig tillbaka på.

Oavsett hur du känner inför höstens olika uppstarter, vet att Gud ser dig och med glädje lyssnar till både tacksamhet och jämmer. Han har lovat att alltid vara med oss och vill ge hjälp, kraft och ledning. Och jag ber för er alla, att ni ska få en god ingång i höstens olika uppgifter och omställningar. Och jag ber att vi som församling ska få goda möten med Gud och varandra när vi börjar samlas mer regelbundet igen, och att Gud ska leda oss in i hösten och ge oss kraft och vishet till att vara församling i den här tiden.

Sommarkul i Ryd
På torsdag och fredag går sommarkul i Ryd av stapeln kl.18.00-20.00. Tillsammans med Linköpings hemkyrka ordnar vi diverse aktiviteter, såsom hoppborg, tipspromenad, bokbord, sumobrottning(!), såpbubblor och popcornmaskin. Båda kvällarna avslutas sedan med barnmöte.

Var gärna med och be för detta! Be att det ska få bli två härliga kvällar som ger god eftersmak i området och som även leder till att människor får möta Jesu kärlek. Och har du möjlighet att vara med som frivillig på fredag? Hör i så fall av dig till Lasse Mattsson (0734-182018).

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi återigen till gudstjänst på plats i Citykyrkan kl.10.30. Vi börjar med en delgivningsgudstjänst, där den som vill har möjlighet att dela något kort som kan bli till uppmuntran och uppbyggelse för oss andra. Kanske kan du berätta någon erfarenhet eller vittnesbörd från sommaren? Kanske någon glimt från sommarens olika läger? Kanske har du något bibelord du burit och tänkt på? Kanske vill du leda i någon bön eller sjunga en sång? Fundera gärna över vad du kan dela under gudstjänsten nu på söndag! (Obs! Det är helt okej också att komma, även om man inte har något man vill dela framme på estraden.) Det går även bra att delta i gudstjänsten via zoom. Efter gudstjänsten blir det kyrkfika.

“När ni samlas har var och en något att bidra med: sång, undervisning, uppenbarelse, tungotal eller uttolkning. Men allt skall syfta till att bygga upp.” 1 Kor 14:26

Inför gudstjänsten samlas vi i bön från kl.10.10 på kontoret. Denna bönesamling är öppen för alla, och du är varmt välkommen att delta i bönen för gudstjänsten och för vår församling.

Välkommen!

Församlingshelg på Östgötagården
Den 10-11 september är det dags för årets församlingshelg på Östgötagården. Mer info kommer inom kort, men se till att planera in denna gemenskapshelg!

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Veckobrev Citykyrkan v26

Hej kära församling,

Hoppas ni har fått en god ingång i sommaren och kan börja njuta av sol och diverse ledigheter! Själv fick jag avsluta terminen med en sväng av covid, men börjar ha repat mig nu. Här kommer ett sista veckobrev och sommarhälsning:

Semester och jouruppgifter
Nu till helgen har jag ledig helg och går sen på semester. Jag är åter i tjänst den 8 augusti. Under min semester har församlingsledningen jour, så kontakta dem enligt följande schema om du har något ärende:

v 27, 4-10 juli: Lars Matsson 073 418 20 18
v 28, 1-17 juli: Ing-Marie Ahlberg 076 803 47 35
v 29, 18-24 juli: Mirjam Fast 070 877 65 93
v 30, 25-31 juli: Peter Johansson 070 523 84 47
v 31, 1-7 augusti: Joel Samuelsson 073 650 49 87

Stugmöten
Nu på söndag börjar vi med stugmöten. Familjen Josefin och Joel Samuelsson bjuder hem till sig på Tröskaregatan 72 i Lambohov.
I övrigt, håll utkik på hemsidan vad som gäller och vilka stugmöten som erbjuds under sommaren. Det finns även fortfarande möjlighet att hålla i ett stugmöte, kontakta i så fall den i församlingsledningen som har jour så kan vi ordna med annonsering på hemsidan.

Ett annat tips är att det går att ta del av bibelstudium och kvällsmöten från årets Torpkonferens som hölls under midsommarveckan, du hittar sändningarna via följande länk: 

 

Datum för hösten
Den 14 augusti ses vi återigen till gudstjänst på plats i kyrkan. Planera även redan nu in höstens församlingshelg på Östgötagården i era kalendrar, den 10-11 september!

 

Avslutningsvis vill jag tacka för det här läsåret. Jag är väldigt glad och tacksam över att jag i september fick komma till just Citykyrkan som pastor. Jag har trivts väldigt bra i vår gemenskap, och jag ser fram emot att se vad Gud har i beredskap för oss som församling under hösten som kommer och framåt!

Nu ber jag att ni alla ska få en härlig sommar, med en god blandning av vila, rekreation, gemenskap och äventyr! Kom ihåg att Guds godhet och nåd följer oss alla dagar, och att Han aldrig släpper oss med sin kärleksfulla blick. Vila i att du är älskad av Gud, oavsett hur väl det fungerar med tid för andakt och bön under sommarens ofta rutin-lösa vardag.

Med önskan om en välsignad sommar,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v23

Hej kära församling,

Sommaren närmar sig nu med stormsteg! I veckan är det skolavslutningar och studentfirande, de stunder då vi sjunger "Den blomstertid nu kommer". Skickar med två verser av sången som ofta hoppas över, vackra böner som man med fördel kan att nynna på i sommar:  

O Jesus, du oss frälsar, du är de svagas sköld.
Dig, glädjesol, vi hälsar. Värm upp vårt sinnes köld.
Giv kärlek åt det hjärta som ingen kärlek får.
Vänd bort all sorg och smärta du vän som allt förmår.

Välsigna årets gröda och vattna du vårt land.
Giv alla människor föda, välsigna sjö och strand
Välsigna dagens möda och kvällens vilostund.
Låt livets källa flöda ur Ordets djupa grund.

 

Gudstjänst
På söndag möts vi igen till gudstjänst kl.10.30 där vi fortsätter på predikotemat utifrån Första Korinthierbrevet. Anders Ekstedt, som blev sjuk vid ett tidigare tillfälle, kommer nu och ska predika om "Att vårda Guds församling". Vi kommer även fira nattvard. Pyssel finns förberett för barnen. Vi kommer även uppmärksamma och särskilt be för de av våra tonåringar som har konfirmerats i år. Dessutom ska vi be för och sända ut familjen Geraldo som snart åker till Brasilien ett år.

Efter gudstjänsten blir det kyrkfika och församlingsmöte. Vi kommer bland annat prata om vårt fortsatta engagemang för flyktingfamiljen som bor i våra lokaler.

Inför gudstjänsten samlas vi i bön från kl.10.10 på kontoret. Denna bönesamling är öppen för alla, och du är varmt välkommen att delta i bönen för gudstjänsten och för vår församling.

Välkommen!

Kökshjälp till sommarlägret 4-7 aug
I sommar åker ett gäng av våra barn på sommarläger till Östgötagården. Tillsammans med två andra församlingar ansvarar vi för att ordna hjälp i köket under dagarna. Har du möjlighet att hjälpa till i köket någon av dagarna? Det är en fin möjlighet att få välsigna våra barn och möjliggöra ett fantastiskt läger!

Följ länken för att se tider på passen, och skriv ditt namn där du har möjlighet att täcka upp: https://docs.google.com/document/d/15VdOvRbOUSKDbH-aGUt92aTxzUSkCRPC/edit?usp=sharing&ouid=110629015904323152240&rtpof=true&sd=true

Stugmöten i sommar
Under sommaren kommer vi ha uppehåll från "vanliga" gudstjänster och istället tillsammans anordna något som vi kallar för stugmöten. Dessa möten kan utformas på olika sätt och på en annan plats än i kyrkan.

Skulle du vilja hålla i ett stugmöte hemma hos dig, eller på valfri plats? Den som ansvarar för ett stugmöte ansvarar för hela samlingen och får fria händer att utforma den som man vill. Anmäl intresse till Lotta och vilken söndag från v26-31 som du önskar.

Torpkonferensen 20-26 juni
Efter två år av pandemi planeras det nu för fullt inför genomförandet av Torpkonferensen 2022. Temat för i år är "Helande och hopp för vår värld".
Du kan läsa mer på EFKs hemsida: https://efk.se/torpkonferensen.html
Eller kolla in Torphäftet: Torphäftet 2022

Det finns även stort behov av volontärer till konferensen, eftersom många som tidigare brukade hjälpa till nu av olika anledningar inte kan vara med igen, samt att EFK fått runt 25 feriearbetare från kommunen till Torp istället för de 60 man önskat. Detta gör att det finns många luckor av arbete som behöver fyllas.

Projektledarna har nu skapat ett dokument där man kan gå in och boka pass i Mejeriet eller på café Sion. Känner du någon som vill vara med och göra en insats så tipsa även gärna dem om detta. Boka in era pass så snart som möjligt så får projektledarna en uppfattning av hur detta kan gå ihop.

Här kan du läsa mer och boka pass:
https://torpkonferensen.nu/torpkonferensen/om-torp/hjalp-till-som-volontar.html

Varmt välkommen med!

Nyhetsbrev från missionärer
Bifogar nyhetsbrev från våra missionärer:

pdfMissionsbrev Mehmedovic juni 2022

pdfNyhetsbrev Palm juni 2022

 

PS. Ni som åker på Torpkonferensen, passa gärna på att möta och lyssna till våra utsända missionärer som är på plats. Kolla in torphäftet för att t.ex. se vilka seminarier våra missionärer medverkar i.

Ett tips är att det kommer vara möjligt att lyssna på och lära känna våra nya missionärer Andreas och Sandra Palm som arbetar i Eswatini, på torsdag 16:00-16:45 i EFK Världentältet. Passa gärna på att träffa dem på plats om du har möjlighet!

 

 

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v22

Hej kära församling,

Gudstjänst
På söndag är det Pingstdagen och vi möts igen till gudstjänst kl.10.30. Vi fortsätter på predikotemat utifrån Första Korinthierbrevet och jag predikar utifrån rubriken "Bruket av de andliga gåvorna". Pyssel finns förberett för barnen och efter gudstjänsten blir det kyrkfika.

Inför gudstjänsten samlas vi i bön från kl.10.10 på kontoret. Denna bönesamling är öppen för alla, och du är varmt välkommen att delta i bönen för gudstjänsten och för vår församling.

Välkommen!

Stugmöten i sommar
Under sommaren kommer vi ha uppehåll från "vanliga" gudstjänster och istället tillsammans anordna något som vi kallar för stugmöten. Dessa möten kan utformas på olika sätt och på en annan plats än i kyrkan.

Skulle du vilja hålla i ett stugmöte hemma hos dig, eller på valfri plats? Den som ansvarar för ett stugmöte ansvarar för hela samlingen och får fria händer att utforma den som man vill. Anmäl intresse till Lotta och vilken söndag från v26-31 som du önskar.

Torpkonferensen 20-26 juni
Efter två år av pandemi planeras det nu för fullt inför genomförandet av Torpkonferensen 2022. Temat för i år är "Helande och hopp för vår värld".
Du kan läsa mer på EFKs hemsida: https://efk.se/torpkonferensen.html 

Det finns även ett stort behov av volontärer till konferensen i år, eftersom många som tidigare brukat hjälpa till nu av olika anledningar inte kan vara med igen, samt att EFK fått runt 25 feriearbetare från kommunen till Torp istället för de 60 man önskat. Detta gör att det finns många luckor av arbete som behöver fyllas.

Projektledarna har nu skapat ett dokument där man kan gå in och boka pass i Mejeriet eller på café Sion. Känner du någon som vill vara med och göra en insats så tipsa även gärna dem om detta. Boka in era pass så snart som möjligt så får projektledarna en uppfattning av hur detta kan gå ihop.

Här kan du läsa mer och boka pass:
https://torpkonferensen.nu/torpkonferensen/om-torp/hjalp-till-som-volontar.html

Varmt välkommen med!

Församlingsmöte 12 juni
Nästa församlingsmöte är planerad till efter gudstjänsten den 12 juni.

Sommarkul i Ryd
Kvällen den 11e och 12e augusti kommer det anordnas något som kallas för Sommarkul i det mer utsatta stadsområdet Ryd i Linköping. Det brukar var en blandning av diverse hoppborgar, ansiktsmålningar, ballongknytning och barnmöten med mera!

Detta brukar även vara väldigt uppskattat och en del personer uttrycker att det är höjdpunkten på året! Vill du vara med som volontär dessa kvällar? Skriv upp datumen i din kalender, och kontakta Lasse eller Lotta för att anmäla intresse och få mer information framöver.

Programblad
Bifogar sommarens programblad: Citykyrkans_programblad.pdf

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v21

Hej kära församling,

Idag är det Kristi himmelsfärds dag. Kanske den minst uppmärksammade kristna högtiden? Det är i alla fall då vi firar hur Jesus återvänder till himlen:

"När herren Jesus hade talat till dem blev han upptagen till himlen och satte sig på Guds högra sida." Mark 16:19

Närmast Gud sitter någon som vet hur vi människor har det. Jesus, som blev människa, har delat våra villkor. Jesus vet hur det är att vara människa i den här världen, med allt det vackra och allt det brustna som det kan innebära. Och nu sitter Han på Guds högra sida och ber för oss. Vädjar för oss. (Heb 7:25, Rom 8:34, 1 Joh 2:1) Det är goda nyheter och väl värt att fira!

Gudstjänst
På söndag möts vi igen till gudstjänst kl.10.30 och fortsätter på predikotemat utifrån Första Korinthierbrevet. Nu på söndag predikar Staffan Hejdegard, studentpastor emeritus, utifrån rubriken "Herrens dukade bord". Vi kommer fira nattvard tillsammans, och pyssel finns förberett för barnen. Vi kommer även ha parentation för Bernt-Göte Björling. Efter gudstjänsten blir det kyrkfika.

Inför gudstjänsten samlas vi i bön från kl.10.10 på kontoret. Denna bönesamling är öppen för alla, och du är varmt välkommen att delta i bönen för gudstjänsten och för vår församling.

Välkommen!

Stugmöten i sommar
Under sommaren kommer vi ha uppehåll från "vanliga" gudstjänster och istället tillsammans anordna något som vi kallar för stugmöten. Dessa möten kan utformas på olika sätt och på en annan plats än i kyrkan.

Skulle du vilja hålla i ett stugmöte hemma hos dig, eller på valfri plats? Den som ansvarar för ett stugmöte ansvarar för hela samlingen och får fria händer att utforma den som man vill. Anmäl intresse till Lotta och vilken söndag från v26-31 som du önskar.

Mathjälpen
Den 31 maj och 7 juni kommer mathjälpen dela ut en sommarkasse med extra basvaror innan sommaruppehållet. För att det ska vara möjligt behöver vi ett extra tillskott i kassan. Så var med och sprid kärlek till utsatta i Linköping genom att bidra till sommarkassen! Det gör du genom att swisha till 1230413062 och märk betalningen med "Mathjälpen".

Hoppfull Gemenskap
Hoppfull gemenskap önskar vi ska få vara en plats där du kan komma precis som du är och låta dina rötter få växa sig stadigare i hoppet som består och bär i alla tider. Välkommen till en lugn stund med andakt, gemenskap och fika i hoppets tecken!
Datum: Varje tisdag i maj (3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5)
Tid: Kl.13:30-15:00

Församlingsmöte 12 juni
Nästa församlingsmöte är planerad till efter gudstjänsten den 12 juni.

Sommarkul i Ryd
Kvällen den 11e och 12e augusti kommer det anordnas något som kallas för Sommarkul i det mer utsatta stadsområdet Ryd i Linköping. Det brukar var en blandning av diverse hoppborgar, ansiktsmålningar, ballongknytning och barnmöten med mera!

Detta brukar även vara väldigt uppskattat och en del personer uttrycker att det är höjdpunkten på året! Vill du vara med som volontär dessa kvällar? Skriv upp datumen i din kalender, och kontakta Lasse eller Lotta för att anmäla intresse och få mer information framöver.

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v20

Hej kära församling,

Sommarfest för alla åldrar
Nu på söndag avslutas Söndagsäventyrets termin med en gemensam sommarfest! Vi börjar med gudstjänst i kyrksalen kl. 10.30. Efter gudstjänsten fortsätter vi sommarfesten utomhus i Nykvarnsparken med fika och gemenskap. Du tar med något att sitta på och egen fikakorg, och kanske lite extra att bjuda på. Vi fikar, umgås och firar in sommaren tillsammans!

Ledare till Söndagsäventyret
Vi behöver fler vuxna som kan hjälpa till med Söndagsäventyret! Som det ser ut i dagsläget har vi bara fyra ledare för Söndagsäventyret i höst. Vi vet att Söndagsäventyret betyder mycket för våra barnfamiljer och vi skulle vilja kunna erbjuda någon form av barnsamling varje söndag, men då behöver vi vara fler vuxna som delar på ansvaret. Vi söker därför dig som kan tänka dig att vara med och hålla i barnsamlingar, eller som vill växa in i ansvaret genom att hålla i enklare aktiviteter eller genom att bara finnas med som en extra vuxen. Vi ser helst ett regelbundet engagemang för att skapa förutsägbarhet för barnen. Passa gärna på att ta reda på mer om Söndagsäventyret i samband med sommarfesten då flera av oss ledare kommer att finnas på plats.

Hör av dig till Camilla Taylor (070-3197671) för att anmäla intresse senast 15/8. Vi planerar att starta upp Söndagsäventyret igen i slutet av augusti.

Stugmöten i sommar
Under sommaren kommer vi ha uppehåll från "vanliga" gudstjänster och istället tillsammans anordna något som vi kallar för stugmöten. Dessa möten kan utformas på olika sätt och på en annan plats än i kyrkan.

Skulle du vilja hålla i ett stugmöte hemma hos dig, eller på valfri plats? Den som ansvarar för ett stugmöte ansvarar för hela samlingen och får fria händer att utforma den som man vill. Anmäl intresse till Lotta och vilken söndag från v26-31 som du önskar.

Mathjälpen
Den 31 maj och 7 juni kommer mathjälpen dela ut en sommarkasse med extra basvaror innan sommaruppehållet. För att det ska vara möjligt behöver vi ett extra tillskott i kassan. Så var med och sprid kärlek till utsatta i Linköping genom att bidra till sommarkassen! Det gör du genom att swisha till 1230413062 och märk betalningen med "Mathjälpen".

Till hösten vill vi fortsätta med Mathjälpens arbete. Det största behovet i Mathjälpens arbete är volontärer som kan vara där regelbundet. Detta innebär inte nödvändigtvis varje tisdag, men kanske 1 ggr i månaden. Detta underlättar för ansvariga som annars behöver lära upp nya varje gång. Fundera redan nu om du skulle ha möjlighet att ställa upp som volontär. Hör av dig till Linda Eveborn för att veta mer. På hemsidan kan du också läsa mer och anmäla dig som volontär. https://www.mathjalpenlinkoping.se/privat/

Hoppfull Gemenskap
Hoppfull gemenskap önskar vi ska få vara en plats där du kan komma precis som du är och låta dina rötter få växa sig stadigare i hoppet som består och bär i alla tider. Välkommen till en lugn stund med andakt, gemenskap och fika i hoppets tecken!
Datum: Varje tisdag i maj (3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5)
Tid: Kl.13:30-15:00

Församlingsmöte 12 juni
Nästa församlingsmöte är planerad till efter gudstjänsten den 12 juni.

Sommarläger 4-7 aug
Nu är det dags att anmäla sig till sommarens läger! Den 4-7 augusti anordnas läger på Östgötagården för de som slutat åk 1-6. Kolla över sommarplaneringen och anmäl intresse för lägret till Lotta!

Sommarkul i Ryd
Kvällen den 11e och 12e augusti kommer det anordnas något som kallas för Sommarkul i det mer utsatta stadsområdet Ryd i Linköping. Det brukar var en blandning av diverse hoppborgar, ansiktsmålningar, ballongknytning och barnmöten med mera!

Detta brukar även vara väldigt uppskattat och en del personer uttrycker att det är höjdpunkten på året! Vill du vara med som volontär dessa kvällar? Skriv upp datumen i din kalender, och kontakta Lasse eller Lotta för att anmäla intresse och få mer information framöver.

 

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v19

Hej kära församling,

Här kommer veckans brev, fullmatad med diverse information:

Sommarläger 4-7 aug
Nu är det dags att anmäla sig till sommarens läger! Den 4-7 augusti anordnas läger på Östgötagården för de som slutat åk 1-6. Lägerplaneringen har dragit igång, så kolla över era sommarplaneringar och anmäl intresse för lägret till Lotta!

Stugmöten i sommar
Under sommaren kommer vi ha uppehåll från "vanliga" gudstjänster och istället tillsammans anordna något som vi kallar för stugmöten. Dessa möten kan utformas på olika sätt och på en annan plats än i kyrkan.

Skulle du vilja hålla i ett stugmöte hemma hos dig, eller på valfri plats? Den som ansvarar för ett stugmöte ansvarar för hela samlingen och får fria händer att utforma den som man vill. Anmäl intresse till Lotta och vilken söndag från v26-31 som du önskar.

Mathjälpen
Den 31 maj och 7 juni kommer mathjälpen dela ut en sommarkasse med extra basvaror innan sommaruppehållet. För att det ska vara möjligt behöver vi ett extra tillskott i kassan. Så var med och sprid kärlek till utsatta i Linköping genom att bidra till sommarkassen! Det gör du genom att swisha till 1230413062 och märk betalningen med "Mathjälpen".

Till hösten vill vi fortsätta med Mathjälpens arbete. Det största behovet i Mathjälpens arbete är volontärer som kan vara där regelbundet. Detta innebär inte nödvändigtvis varje tisdag, men kanske 1 ggr i månaden. Detta underlättar för ansvariga som annars behöver lära upp nya varje gång. Fundera redan nu om du skulle ha möjlighet att ställa upp som volontär. Hör av dig till Linda Eveborn för att veta mer. På hemsidan kan du också läsa mer och anmäla dig som volontär. https://www.mathjalpenlinkoping.se/privat/

Sommarfest 22 maj
Söndag den 22 maj avslutar vi Söndagsäventyrets termin med en sommarfest! Vi börjar med gudstjänst i kyrksalen kl 10.30. Efteråt siktar vi på att ta oss till ett grönområde för fika och fortsatt gemenskap utomhus. Vi återkommer med mer information om plats. Du tar med något att sitta på och egen fikakorg, och kanske lite extra att bjuda på. Vi fikar, umgås och firar in sommaren tillsammans!

Ledare till Söndagsäventyret
Vi behöver fler vuxna som kan hjälpa till med Söndagsäventyret! Som det ser ut i dagsläget har vi bara fyra ledare för Söndagsäventyret i höst. Vi vet att Söndagsäventyret betyder mycket för våra barnfamiljer och vi skulle vilja kunna erbjuda någon form av barnsamling varje söndag, men då behöver vi vara fler vuxna som delar på ansvaret. Vi söker därför dig som kan tänka dig att vara med och hålla i barnsamlingar, eller som vill växa in i ansvaret genom att hålla i enklare aktiviteter eller genom att bara finnas med som en extra vuxen. Vi ser helst ett regelbundet engagemang för att skapa förutsägbarhet för barnen. Passa gärna på att ta reda på mer om Söndagsäventyret i samband med sommarfesten då flera av oss ledare kommer att finnas på plats.

Hör av dig till Camilla Taylor (070-3197671) för att anmäla intresse senast 15/8. Vi planerar att starta upp Söndagsäventyret igen i slutet av augusti.

Gudstjänst
På söndag möts vi igen till gudstjänst kl.10.30 och fortsätter på predikotemat utifrån Första Korinthierbrevet. Nu på söndag predikar jag, och vi kommer titta närmare på 1 Kor 11:2-16, 14:33-36 då Paulus talar om kvinnornas uppträdande i gudstjänsten. Vad menade Paulus egentligen när han skrev att kvinnorna ska tiga vid sammankomsterna? Vi firar även nattvard tillsammans, och pyssel finns förberett för barnen. Efter gudstjänsten blir det kyrkfika.

Inför gudstjänsten samlas vi i bön från kl.10.10 på kontoret. Denna bönesamling är öppen för alla, och du är varmt välkommen att delta i bönen för gudstjänsten och för vår församling.

Välkommen!

Ge gärna kontanter i kollekt och fika
Gällande flyktingfamiljen som nu bor i delar av våra lokaler, har vi beslutat att hjälpa familjen med ekonomiskt stöd fram till att de fått uppehållstillstånd och får ekonomisk ersättning från Migrationsverket. För att underlätta hanteringen med detta uppmanas vi att under våren gärna ge kontanter i kollekt eller som betalning för fikat.

Hoppfull Gemenskap
Hoppfull gemenskap önskar vi ska få vara en plats där du kan komma precis som du är och låta dina rötter få växa sig stadigare i hoppet som består och bär i alla tider. Välkommen till en lugn stund med andakt, gemenskap och fika i hoppets tecken!
Datum: Varje tisdag i maj (3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5)
Tid: Kl.13:30-15:00

Sommarkul i Ryd
Kvällen den 11e och 12e augusti kommer det anordnas något som kallas för Sommarkul i det mer utsatta stadsområdet Ryd i Linköping. Det brukar var en blandning av diverse hoppborgar, ansiktsmålningar, ballongknytning och barnmöten med mera!

Detta brukar även vara väldigt uppskattat och en del personer uttrycker att det är höjdpunkten på året! Vill du vara med som volontär dessa kvällar? Skriv upp datumen i din kalender, och kontakta Lasse eller Lotta för att anmäla intresse och få mer information framöver.

Rekrytering ungdomsledare
Fortsätt gärna att var med och be för rekryteringen av en ungdomsledare. Och har du kanske någon person du tänker kan passa för tjänsten? Tipsa gärna! Annonsen: Ungdomsledare_Citykyrkan_Linköping.pdf

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v18

Hej kära församling,

Här kommer veckans infomail om vad som händer i församlingen:

Sommarfest 22 maj
Söndag den 22 maj avslutar vi Söndagsäventyrets termin med en sommarfest! Vi börjar med gemensam gudstjänst i kyrksalen kl.10.30. Efteråt siktar vi på att ta oss till ett grönområde för fika och fortsatt gemenskap utomhus. Vi återkommer med mer information om plats. Du tar med något att sitta på och egen fikakorg, och kanske lite extra att bjuda på. Vi fikar, umgås och firar in sommaren tillsammans!

Ledare till Söndagsäventyret
Vi behöver fler vuxna som kan hjälpa till med Söndagsäventyret! Som det ser ut i dagsläget har vi bara fyra ledare för Söndagsäventyret i höst. Vi vet att Söndagsäventyret betyder mycket för våra barnfamiljer och vi skulle vilja kunna erbjuda någon form av barnsamling varje söndag, men då behöver vi vara fler vuxna som delar på ansvaret. Vi söker därför dig som kan tänka dig att vara med och hålla i barnsamlingar, eller som vill växa in i ansvaret genom att hålla i enklare aktiviteter eller genom att bara finnas med som en extra vuxen. Vi ser helst ett regelbundet engagemang för att skapa förutsägbarhet för barnen. Passa gärna på att ta reda på mer om Söndagsäventyret i samband med sommarfesten då flera av oss ledare kommer att finnas på plats.

Hör av dig till Camilla Taylor (070-3197671) för att anmäla intresse senast 15/8. Vi planerar att starta upp Söndagsäventyret igen i slutet av augusti.

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi igen till gudstjänst kl.10.30 och fortsätter på predikotemat utifrån Första Korinthierbrevet. Nu på söndag predikar jag utifrån rubriken "Vad är det egentligen som bygger upp?". Söndagsäventyret har samling, och efter gudstjänsten blir det kyrkfika.

Inför gudstjänsten samlas vi i bön från kl.10.10 på kontoret. Denna bönesamling är öppen för alla, och du är varmt välkommen att delta i bönen för gudstjänsten och för vår församling.

Välkommen!

Hoppfull Gemenskap
Hoppfull gemenskap önskar vi ska få vara en plats där du kan komma precis som du är och låta dina rötter få växa sig stadigare i hoppet som består och bär i alla tider. Välkommen till en lugn stund med andakt, gemenskap och fika i hoppets tecken!
Datum: Varje tisdag i maj (3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5)
Tid: Kl.13:30-15:00

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v17

Hej kära församling,

I veckan vårstädas det för fullt i våra lokaler, och ute blir det grönare och grönare för varje dag. Tänkt, redan nu på söndag går vi in i maj månad!

Flyktingmottagande
Om inget oväntat händer kommer vi imorgon fredag ta emot en flyktingfamilj i de rum vi ställt i ordning för detta ändamål i kyrkan. Mer info kommer ges allteftersom, men låt oss redan nu tillsammans be för familjens situation och att vi på bästa sätt ska kunna hjälpa dem med vad de behöver just nu.

"Ty Herren, er Gud, är gudarnas Gud och herrarnas Herre, den store Gud och fruktansvärde hjälte som aldrig är partisk och inte kan mutas, som ger den faderlöse och änkan deras rätt och som älskar invandraren och ger honom mat och kläder. Även ni skall visa invandraren kärlek, ty ni har själva varit invandrare i Egypten."
5 Mos 10:17-19

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi igen till gudstjänst kl.10.30 och fortsätter på predikotemat utifrån Första Korinthierbrevet. Nu på söndag predikar Anders Ekstedt utifrån rubriken "Att vårda Guds församling". Vi kommer även fira nattvard. Pyssel finns förberett för barnen, och efter gudstjänsten blir det kyrkfika.

Inför gudstjänsten samlas vi i bön från kl.10.10 på kontoret. Denna bönesamling är öppen för alla, och du är varmt välkommen att delta i bönen för gudstjänsten och för vår församling.

Välkommen!

Hoppfull Gemenskap
I maj planerar vi för att åter starta upp mötesplatsen Hoppfull gemenskap i Citykyrkan. Hoppfull gemenskap önskar vi ska få vara en plats där du kan komma precis som du är och låta dina rötter få växa sig stadigare i hoppet som består och bär i alla tider. Välkommen till en lugn stund med andakt, gemenskap och fika i hoppets tecken!
Datum: Varje tisdag i maj (3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5)
Tid: Kl.13:30-15:00

Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug
Nu har anmälan till Tonårsbibelskolan Liljeholmen på Östgötagården öppnat! Via denna länk kan man se en film med vittnesbörd från förra sommarens deltagare som ni kan sprida till era tonåringar: https://youtu.be/MRbdsI8-hZE

"På Tonårsbibelskolan vill vi att ungdomarna ska landa i sin tro, och tidigt få möjlighet att ta den på allvar. Vi vill att de ska få växa i sin tro och att de på ett vardagsnära sätt ska få verktyg för att leva med Jesus varje stund."

Mer info och anmälan hittar du på www.tonarasbibelskolan.se/liljeholmen!

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v16

Kristus är uppstånden! Ja, Han är sannerligen uppstånden!

Gott att få fira påsk tillsammans förra veckan, där vi fick stanna upp vid nattvardsbordet, Getsemanes trädgård, Korset och sedan den tomma graven. Och för er som varit ute på vift under påskveckan, hoppas ni har haft riktigt härliga dagar med familj och utflykter av olika slag.

Med firandet av Jesu uppståndelse verkar även våren ha tagit fart mer på allvar nu med sol och värme. Våren är min favoritårstid, då den varje år liksom vittnar om hur liver bryter fram ur vinterns mörker och brister ut i grönska och blomster. Det är som att skapelsen varje år uppstår till nytt liv. Gud gör allting nytt igen. Och det ger mig hopp om att Gud kan låta nytt liv spira i situationer där det verkar vara helt dött, både i mitt eget liv och i situationer jag ser runt omkring mig. Och min bön denna vår är att vi ska få se hur Gud låter frön som såtts i våra liv och i de personer vi särskilt bett för ska få börja gro och blomma ut!

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi igen till gudstjänst kl.10.30. Då inleder vi ett nytt predikotema där vi fram till sommaren kommer predika igenom Första Korinthierbrevet. Detta brev skrev Paulus efter att han fått höra om olika problem som församlingen i Korinth brottades med, och i brevet adresserar Paulus dessa problem och försöker hjälpa församlingen vidare. Följ med på resan genom Första Korinthierbrevet och upptäck vad detta antika brev kan säga oss idag!

Nu på söndag inleder Mattias Eveborn predikotemat och predikar utifrån rubriken "Borde det inte vara lite mer halleluja?". Under gudstjänsten kommer vi även ha parentation för Erik Hjertström. Söndagsäventyret har också samling nu på söndag, och efter gudstjänsten blir det kyrkfika. Välkomna!

Stanna hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Filmvisning i Ryttagårdskyrkan: Frikyrkans historia, av Fredrik Lindé
”Frikyrkans historia har spelat viktig roll för formandet av det svenska samhället… Men hennes historia har samtidigt utelämnats ur den svenska historieskrivningen och är för många en okänd historia.”

Filmvisning i Ryttargårdskyrkan
Onsdag 27 april kl 14.00 och 18.00 för alla intresserade.
I samband med fika blir det samtal om filmen med Willy Svahn och gäster.
Kostnad 60:- för film och fika.
Ett samarbete med Linköpings fyra RPG-föreningar, Linköpings Frikyrkoråd och Bilda.
Välkomna!

Hoppfull Gemenskap
I maj planerar vi för att åter starta upp mötesplatsen Hoppfull Gemenskap i Citykyrkan. Hoppfull Gemenskap önskar vi ska få vara en plats där du kan komma precis som du är och låta dina rötter få växa sig stadigare i hoppet som består och bär i alla tider. Välkommen till en lugn stund med andakt, gemenskap och fika i hoppets tecken!
Datum: Varje tisdag i maj (3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5)
Tid: Kl.13:30-15:00

Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug
Nu har anmälan till Tonårsbibelskolan Liljeholmen på Östgötagården öppnat! Via denna länk kan man se en film med vittnesbörd från förra sommarens deltagare som ni kan sprida till era tonåringar: https://youtu.be/MRbdsI8-hZE

"På Tonårsbibelskolan vill vi att ungdomarna ska landa i sin tro, och tidigt få möjlighet att ta den på allvar. Vi vill att de ska få växa i sin tro och att de på ett vardagsnära sätt ska få verktyg för att leva med Jesus varje stund."

Mer info och anmälan hittar du på www.tonarasbibelskolan.se/liljeholmen!

Festivalen Noomi 6-8 maj
Noomi är en kristen festival med konserter, gudstjänster, kulturscen, teo talks och massa annat spännande och härligt! En helg att möta Gud och nya människor. Festivalen arrangeras på Liljeholmens bibelskola. Festivalen är för den som är född 2007 och tidigare.

Läs mer på: https://efk.se/festivalen-noomi

Läger på Östgötagården
Under sommaren planeras följande läger på Östgötagården:
- Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
- Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Lotta.

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v14

Hej kära församling,

Nu på söndag går vi in i Stilla veckan. Det är den vecka då vi särskilt uppmanas att minnas och följa Jesu sista dagar i livet, de dagar som leder fram till de händelser som vi tror för alltid har förändrat tillvaron: Jesu död och uppståndelse.

Eftersom skolan erbjuder påsklov anar jag att många utav er kommer befinna sig på resande fot under veckan. Men oavsett vart du befinner dig, avsätt gärna tid för att stanna upp i påskens budskap. Läs någon av evangeliernas berättelse om Jesu sista vecka på jorden. Eller följ en bibelläsningsplan under påskveckan (i bibelappen kan du hitta flera förslag). Be att Gud ska ge dig en djupare förståelse av vad Jesus gjorde för dig på korset, samt vad Jesu uppståndelse innebär för dig och den här världen. Och glöm inte att tacka Honom för Hans kärlek!

"Men Gud, som är rik på barmhärtighet, har älskat oss med så stor kärlek att fast vi var döda genom våra överträdelser har han gjort oss levande tillsammans med Kristus – av nåd är ni frälsta – och uppväckt oss med honom och gett oss en plats i himlen genom Kristus Jesus." Efesierbrevet 2:4-6

Samlingar under påsk
Under påsk kommer vi fira gudstjänster tillsammans med Frälsningsarmén. Nedan finner du de aktuella samlingarna. Varmt välkommen!

 • 14 april 19:00 Getsemanestund med nattvard i Citykyrkan.
 • 15 april 11:00 Långfredagsgudstjänst i Frälsningsarmén. Predikan av Lotta Karlsson
 • 15 april 13:00 Korsvandring & fredsbön. Start vid domkyrkan. Vi vandrar runt centrum med olika stopp för bibelläsning och bön. Avslutas på Stora torget cirka 14.00 med ekumenisk fredsbön.
 • 17 april 10:30 Påskgudstjänst i Citykyrkan. Predikan av Marie Willermark

Gudstjänst
Nu på söndag är det Palmsöndag och vi möts till gudstjänst kl.10.30. Jag predikar utifrån rubriken "Vägen till Korset". Söndagsäventyret har samling. Efter gudstjänsten blir det kyrkfika. Välkomna!

Stanna hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Programblad
Bifogar programblad för april-juni. Programblad_april-juni.pdf

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v13

Hej kära församling,

Återkoppling församlingsmöte
I söndags hade vi församlingsmöte, där vi bland annat beslutade att gå vidare med att undersöka om vi kan erbjuda ukrainska flyktingar tillfälligt boende i kyrkans lokaler. Pamma kommer hålla i den planeringen, så kontakta honom om du vill veta mer hur du kan bidra och hjälpa till. Redan nu i helgen kommer en del förberedningar göras så att rum kan ställas iordning med kort varsel för att ta emot flyktingar om det behövs.

Protokoll från församlingsmötet kommer så småningom läggas ut på hemsidans interna del. Men jag tänkte redan nu kort återge några övriga punkter från mötet:

 • Uppdatering ekonomi. Insamlingen under januari var bra, men insamlingen under februari var mycket sämre. Vid slutet av februari månad ligger vi sammanlagt minus med ca 20 000:- mot budget. Tillsammans bär vi församlingens ekonomi som bidrar till och möjliggör vårt gemensamma arbete och församlingsliv. Ett tips kan vara att besluta vad du vill bidra med i månaden, och sedan sätta in en återkommande betalning för att inte glömma bort det. Församlingens bankkonto på Nordea med kontonummer 9960 3407923626 kan användas för en månadsöverföring.
 • En annons har utarbetats för rekrytering av ungdomsledare, och den har nu börjat spridas. Var gärna med och be för den rekryteringen! Och har du någon person du tänker kan passa för tjänsten? Tipsa gärna! Ungdomsledare_Citykyrkan_Linköping.pdf
 • Storstädning kommer ske under vecka 17.

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi till gudstjänst kl.10.30. Josefin Samuelsson predikar utifrån rubriken "Ge det vidare: Hoppet". Pyssel finns förberett för barnen. Efter gudstjänsten blir det kyrkfika. CityCross har samling. Välkomna!

Kom ihåg att stanna hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug
Nu har anmälan till Tonårsbibelskolan Liljeholmen på Östgötagården öppnat! Via denna länk kan man se en film med vittnesbörd från förra sommarens deltagare som ni kan sprida till era tonåringar: https://youtu.be/MRbdsI8-hZE

"På Tonårsbibelskolan vill vi att ungdomarna ska landa i sin tro, och tidigt få möjlighet att ta den på allvar. Vi vill att de ska få växa i sin tro och att de på ett vardagsnära sätt ska få verktyg för att leva med Jesus varje stund."

Mer info och anmälan hittar du på https://www.tonarsbibelskolan.se/liljeholmen!

Festivalen Noomi 6-8 maj
Noomi är en kristen festival med konserter, gudstjänster, kulturscen, teo talks och massa annat spännande och härligt! En helg att möta Gud och nya människor. Festivalen arrangeras på Liljeholmens bibelskola. Festivalen är för den som är född 2007 och tidigare.

Läs mer på: https://efk.se/festivalen-noomi

Läger på Östgötagården
Under sommaren planeras följande läger på Östgötagården:
- Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
- Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Lotta.

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v12

Hej kära församling,

Först en liten uppdatering från utskicket i början av veckan med anledning av krisen i Ukraina. Formuläret där man kunde skriva upp sig på att erbjuda boende för ukrainska flyktingar har nu pausats. EFK har nu fått in tillräckligt för att erbjuda boende till alla som kommer med de planerade första tre bussarna. De återkommer med mer information kring när och om det är aktuellt att öppna upp listan igen.

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi till gudstjänst kl.10.30. Jag predikar om att "Ge förlåtelse vidare". Söndagsäventyret har samling, och efter gudstjänsten blir det kyrkfika. Välkomna!

Kom ihåg att stanna hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Församlingsmöte 27 mars
Efter gudstjänsten på söndag fortsätter vi med församlingsmöte i anslutning till gudstjänsten uppe vid fikaborden. Vi kommer bland annat samtala om hur vi som församling kanske kan hjälpa till i den rådande flyktingsituationen genom att ta emot ukrainare i delar av våra lokaler.

Uppmaning att stänga dörr till kyrksalen
Jag vill skicka med en uppmaning till oss alla att stänga/låsa dörren till kyrksalen när vi går upp till fika efter gudstjänsten. Det händer att människor dyker in från gatan när ytterdörren står öppen, vilket i sig är fint, men som kan innebära en frestelse att bära med sig oövervakade värdesaker som syns väl. Så låt oss hjälpa varandra att komma ihåg att stänga igen dörren till kyrksalen när vi går till fikat på övervåningen.

Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug
Nu har anmälan till Tonårsbibelskolan Liljeholmen på Östgötagården öppnat! Via denna länk kan man se en film med vittnesbörd från förra sommarens deltagare som ni kan sprida till era tonåringar: https://youtu.be/MRbdsI8-hZE

"På Tonårsbibelskolan vill vi att ungdomarna ska landa i sin tro, och tidigt få möjlighet att ta den på allvar. Vi vill att de ska få växa i sin tro och att de på ett vardagsnära sätt ska få verktyg för att leva med Jesus varje stund."

Mer info och anmälan hittar du på https://www.tonarsbibelskolan.se/liljeholmen!

Festivalen Noomi 6-8 maj
Noomi är en kristen festival med konserter, gudstjänster, kulturscen, teo talks och massa annat spännande och härligt! En helg att möta Gud och nya människor. Festivalen arrangeras på Liljeholmens bibelskola. Festivalen är för den som är född 2007 och tidigare.

Läs mer på: https://efk.se/festivalen-noomi

Läger på Östgötagården
Under våren och sommaren planeras följande läger på Östgötagården:
- Påsklovsläger 9-11 april (för åk 1-6)
- Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
- Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug (för födda 2008-2003)
- Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Lotta.

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v11

Hej kära församling,

Läget i Ukraina
Det undgår knappast någon att kriget i Ukraina fortsätter att rasa, och just nu befinner sig mängder av människor på flykt. Flyktingar som nu anländer mer och mer till Sverige. Som vid tidigare flyktingströmmar innebär detta en mobilisering i samhället, och som församling vill vi även respondera genom att möta de behov vi kanske kan vara med och möta på olika sätt. Hos EFK centralt undersöker man möjligheten att ta emot 200 flyktingar efter att ha fått en konkret förfrågan från evangeliska kyrkor i Polen. Fundera om det finns något du kan bidra med? Har du kanske ett extra rum och möjlighet att inhysa flyktingar? Hör av dig till mig i så fall, så kan jag förmedla möjligheten till EFK.

Kanske känner du som jag även ett extra behov av att be tillsammans? Imorgon torsdag, den 17 mars, bjuder vi i församlingsledningen in till bön i Citykyrkan kl. 18.00-19.00. Varmt välkomna!

"Gud är vår tillflykt och vår styrka,
en hjälp i nöden, som aldrig svikit.
Därför räds vi inte om än jorden skälver
och bergen störtar i havets djup,
om än vattnen brusar och skummar
och bergen darrar vid havets uppror."

Ps 46:2-4

Via den här länken kan du även finna en uppdatering från EFK om läget i Ukraina och den katastrofinsamling som vi var med och samlade in pengar till under en gudstjänst för några veckor sedan:
https://vimeo.com/686672201/b38a69c69d?utm_source=email&utm_medium=vimeo-cliptranscode-201504&utm_campaign=28749

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi till delgivningsgudstjänst kl.10.30. Vi fortsätter på vårt tema "Ge det vidare!" genom att ge utrymme för oss alla att praktisera att dela och ge vidare något man själv tagit emot. Kanske kan du dela något bibelord med oss andra som betytt mycket för dig den senaste tiden? Kanske kan du berätta någon erfarenhet eller vittnesbörd som kan bli till uppmuntran och uppbyggelse för oss andra? Kanske vill du leda i någon bön eller sjunga en sång? Fundera gärna över vad du kan dela under gudstjänsten nu på söndag! (Obs! Det är helt okej också att komma, även om man inte har något man vill dela framme på estraden.)

“När ni samlas har var och en något att bidra med: sång, undervisning, uppenbarelse, tungotal eller uttolkning. Men allt skall syfta till att bygga upp.” 1 Kor 14:26

Vi kommer även fira Herrens måltid tillsammans, och efter gudstjänsten blir det kyrkfika. CityCross har även samling. Välkomna!

Kom ihåg att stanna hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Uppmaning att stänga dörr till kyrksalen
Jag vill skicka med en uppmaning till oss alla att stänga/låsa dörren till kyrksalen när vi går upp till fika efter gudstjänsten. Det händer att människor dyker in från gatan när ytterdörren står öppen, vilket i sig är fint, men som kan innebära en frestelse att bära med sig oövervakade värdesaker som syns väl. Så låt oss hjälpa varandra att komma ihåg att stänga igen dörren till kyrksalen när vi går till fikat på övervåningen.

Församlingsmöte 27 mars
Söndagen den 27 mars kommer vi ha församlingsmöte i anslutning till gudstjänsten.

Läger på Östgötagården
Under våren och sommaren planeras följande läger på Östgötagården:
- Påsklovsläger 9-11 april (för åk 1-6)
- Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
- Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug (för födda 2008-2003)
- Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Lotta.

Missionärshälsning Sandra och Andreas Palm
Bifogat finner du nyhetsbrev från våra nya missionärer i Eswatini. Förutom uppdatering kring deras arbete i Eswatini, berättar Palms att de planerar att komma till Torpkonferensen där det finns möjlighet att träffa dom. De listar även några behov de har inför sommarsemester i Sverige. Läs gärna brevet och se om det finns något du kan hjälpa våra missionärer med i sommar.

pdfNyhetsbrev Sandra o Andreas Palm

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v10

Hej kära församling,

I en tid då vi matas med nyheter och rykten om krig som lätt skapar oro, vill jag skicka med Jesu ord från Johannesevangeliet 14:27:
"Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet." Jesus som lovat att vara med oss alla dagar till tidens slut, vill ge oss sin frid mitt i oroliga omständigheter. Vi får sätta vårt hopp och kasta alla våra bekymmer på honom som har omsorg om oss.

 

Missionärsbesök 12 mars
Nu på lördag får vi besök av Ferro Mehmedovic som kommer dela ifrån deras arbete i Spanien och hålla ett seminarium om mission. Tiden är satt till kl. 10:30-12:00. Vi börjar med fika kl.10:00. Välkomna!

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi till gudstjänst kl.10.30. Mattias Eveborn predikar på temat "Tomas Bekännaren". Söndagsäventyret har samling. Under gudstjänsten kommer vi även ha parentation för Solveig Hjertström. Efter gudstjänsten blir det kyrkfika. Välkomna!

Kom ihåg att stanna hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Församlingsmöte 27 mars
Söndagen den 27 mars kommer vi ha församlingsmöte i anslutning till gudstjänsten.

Info om kyrkans fasta telefon
Jag vill även meddela att Citykyrkans fasta telefon med tillhörande nummer kommer tas bort inom kort. Vi i församlingsledningen beslutade att ta bort den och dra in kostnaden för den fasta telefonen eftersom den används ytterst ytterst sällan. Mitt arbetsnummer blir istället kyrkans offentliga telefonnummer om man vill nå oss som församling telefonvägen.

Läger på Östgötagården
Under våren och sommaren planeras följande läger på Östgötagården:
- Påsklovsläger 9-11 april (för åk 1-6)
- Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
- Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug (för födda 2008-2003)
- Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Lotta.

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v9

Hej kära församling,

I söndags bad vi tillsammans för krisen i Ukraina i gudstjänsten. Bön gör mer skillnad än vi ofta tror, så låt oss fortsätta att be för den pågående konflikten och säkerhetsläget i Europa. I oroliga tider då chockerande saker händer kan det ibland vara svårt att veta hur man ska be, att hitta orden. Då kan man med fördel falla tillbaka på Bibelns bönebok, Psaltaren, och stämma in i de böner som troende i alla tider över hela världen har bett. Själv gick jag till Psalm 46 när kriget bröt ut förra veckan. Vi kan även stämma in i den bön Jesus lärde sin lärjungar att be - Vår Fader, och i bönens ord "vår" och "oss" inkludera och stå i solidaritet med våra syskon i Ukraina. Eller bara suckande be Kyrie Eleison - Kristus förbarma dig. Gud hör alla böner.

"Så hjälper också Anden oss i vår svaghet. Vi vet inte vad vi borde be om, men Anden själv vädjar för oss med suckar utan ord. Och han som utforskar hjärtan vet vad Anden menar, eftersom Anden vädjar för de heliga så som Gud vill." Rom 8:26-27

Mathjälpen
Mathjälpen är nu full igång för terminen och delar ut matkassar varje tisdag. Just nu är det ett stort behov av pengar till mathjälpen för inköp av varor. Stå gärna med i arbetet genom att skänka en slant. Swisha till församlingen 123-0413062, märk betalningen med "Mathjälpen".

Missionärsbesök 12 mars
Lördagen den 12 mars får vi besök av Ferro Mehmedovic som kommer dela ifrån deras arbete i Spanien och hålla ett seminarium om mission. Tiden är satt till kl. 10:30-12:00, eventuellt börjar vi med drop-in fika kl.10:00. Mer info kommer!

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi till gudstjänst kl.10.30. Johannes Stenberg predikar på temat "Olika sätt att dela sin tro", och vi kommer även fira nattvard. Efter gudstjänsten blir det kyrkfika. CityCross kommer att ha samling. Välkomna!

Kom ihåg att stanna hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Barnledarkonferens "Jesus till Barnen"
Den 26 mars anordnas en barnledarkonferens i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping. Dagen vänder sig till dig som arbetar med, möter eller har ett engagemang för barn och familjer. Dagen innehåller både gemensamma pass och valbara seminarier. Stort tips!

Läs mer och anmäl dig senast 7 mars på:
https://www.bilda.nu/arr/1111849/barnledarkonferens-jesus-till-barnen-linkoping-801525

Läger på Östgötagården
Under våren och sommaren planeras följande läger på Östgötagården:
- Påsklovsläger 9-11 april (för åk 1-6)
- Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
- Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug (för födda 2008-2003)
- Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Lotta.

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Veckobrev Citykyrkan v8

Hej kära församling,

Jag tror att de flesta utav er har hört nyheten om den ryska invasionen i Ukraina som inleddes under torsdagsmorgonen. Låt oss komma ihåg att vända oss till Fredsfursten och be för situationen och den fortsatta utvecklingen. Kyrie Eleison - Kristus förbarma dig!

Påskfastan
Nästa onsdag, den 2 mars, är det askonsdagen. Då inleds traditionellt påskfastan, som pågår fram till just påsk. Det är en inbjudan ansa våra liv för att ge mer utrymme för Guds livgivande ord att slå rot och växa till i oss. Så fundera gärna om det finns något du kan skala bort (ex skärmtid, sötsaker), och något du kan lägga till (ex bön, bibelläsningsplan) för att ge mer utrymme för Guds verk i ditt liv under veckorna fram till påsk.

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi till gudstjänst kl.10.30. Jag predikar med rubriken "Ge stafettpinnen vidare". Under gudstjänsten kommer vi även ha parentation för Per-Olof Jacobsson. Söndagsäventyret har samling, och efter gudstjänsten blir det kyrkfika. Välkomna!

Kom ihåg att stanna hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Barnledarkonferens "Jesus till Barnen"
Den 26 mars anordnas en barnledarkonferens i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping. Dagen vänder sig till dig som arbetar med, möter eller har ett engagemang för barn och familjer. Dagen innehåller både gemensamma pass och valbara seminarier. Stort tips!

Läs mer och anmäl dig senast 7 mars på:
https://www.bilda.nu/arr/1111849/barnledarkonferens-jesus-till-barnen-linkoping-801525

Läger på Östgötagården
Under våren och sommaren planeras följande läger på Östgötagården:
- Påsklovsläger 9-11 april (för åk 1-6)
- Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
- Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug (för födda 2008-2003)
- Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Lotta.

Missionärsbesök 12 mars
Lördagen den 12 mars får vi besök av Ferro Mehmedovic som kommer dela ifrån deras arbete i Spanien och hålla ett seminarium om mission. Tiden är satt till kl. 10:30-12:00, beroende på smittläget och restriktioner börjar vi med drop-in fika kl.10:00. Mer info om dagen kommer längre fram, men notera gärna detta datum i era kalendrar!

Med önskan om Guds välsignelse,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Veckobrev Citykyrkan v7

Hej kära församling,

Vi är nu inne i mitten av februari. Tiden tickar på och redan nästa vecka är det sportlov. Idag vill jag skicka med en låttext av Erik Tilling, "Du har räddat mig". Oavsett hur du mår och var du befinner dig i denna säsong, så ser Gud dig och vill möta dig med sin kärlek där du är. Ni finns alla i mina förböner.

"Du har räddat mig
Alltid funnits här
Vid min sida var dag
Av Din blick är jag sedd

Fastän livet gör ont
Vill jag lita på Dig
Tro att Du hör min bön
Att Din blick är på mig

Genom allt är jag Din
Du finns här hos mig
Jag är helt i Din hand
Du som ville mitt liv
Alltid finns Du här
Jag får vila i Dig

Lova Herren min själ
Full av ömhet och nåd
Du som gav mig mitt namn
Ja, Din blick rör vid mig"

Barnledarkonferens "Jesus till Barnen"
Den 26 mars anordnas en barnledarkonferens i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping. Dagen vänder sig till dig som arbetar med, möter eller har ett engagemang för barn och familjer. Dagen innehåller både gemensamma pass och valbara seminarier. Stort tips!

Läs mer och anmäl dig senast 7 mars på:
https://www.bilda.nu/arr/1111849/barnledarkonferens-jesus-till-barnen-linkoping-801525

Läger på Östgötagården
Under våren och sommaren planeras följande läger på Östgötagården:
- Påsklovsläger 9-11 april (för åk 1-6)
- Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
- Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug (för födda 2008-2003)
- Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Lotta.

Missionärsbesök 12 mars
Lördagen den 12 mars får vi besök av Ferro Mehmedovic som kommer dela ifrån deras arbete i Spanien och hålla ett seminarium om mission. Tiden är satt till kl. 10:30-12:00, beroende på smittläget och restriktioner börjar vi med drop-in fika kl.10:00. Mer info om dagen kommer längre fram, men notera gärna detta datum i era kalendrar!

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi till gudstjänst kl.10.30. Jag predikar och fortsätter på vårt predikotema "Ge det vidare!" genom att tala om givande. Vi kommer även fira nattvard. Efter gudstjänsten blir det kyrkfika. Välkomna!

Stannar hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Med önskan om Guds välsignelse,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v6

Hej kära församling,

Jag börjar veckobrevet med en rättelse från förra veckan.🙂 Missade att få med att Lars Mattsson sitter kvar som kassör i församlingsledningen. Efter inval och omval efter årsmötet består alltså församlingsledningen av följande personer:
- Ing-Marie Ahlberg (Ordförande)
- Lotta Karlsson (Vice ordförande)
- Sofia Trapp (Sekreterare)
- Lars Mattsson (Kassör)
- Mirjam Fast
- Joel Samuelsson
- Peter Johansson

Barnledarkonferens "Jesus till Barnen"
Den 26 mars anordnas en barnledarkonferens i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping. Dagen vänder sig till dig som arbetar med, möter eller har ett engagemang för barn och familjer. Dagen innehåller både gemensamma pass och valbara seminarier. Stort tips!

Läs mer och anmäl dig senast 7 mars på:
https://www.bilda.nu/arr/1111849/barnledarkonferens-jesus-till-barnen-linkoping-801525

Läger på Östgötagården
Under våren och sommaren planeras följande läger på Östgötagården:

 • Påsklovsläger 9-11 april (för åk 1-6)
 • Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
 • Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug (för födda 2008-2003)
 • Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Missionärsbesök 12 mars
Lördagen den 12 mars planerar Ferro Mehmedovic att komma till oss i Citykyrkan, för att dela ifrån deras arbete i Spanien och hålla ett seminarium om mission. Tiden är satt till kl. 10:30-12:00, beroende på smittläget och restriktioner börjar vi med drop-in fika kl.10:00. Mer info om dagen kommer längre fram, men notera gärna detta datum i era kalendrar!

Och för er som missade gudstjänsten förra söndagen, så kommer här en kort uppdatering från missionsarbetet i Spanien:
https://youtu.be/Lt8scwE44ks

Gudstjänst
I veckan lyftes de flesta restriktionerna, vilken för oss innebär att vi kan fira gudstjänst mer som vanligt igen! Så nu på söndag möts vi till gudstjänst kl.10.30, utan krav på anvisade sittplatser och med kyrkkaffe efter gudstjänsten! Universitetspastor Mattias Sennehed predikar med temat "Kärleksfullt närvarande, att vara med Gud i vardagen". Söndagsäventyret har samling, och barnen är välkomna att delta i den gemensamma gudstjänsten i kyrksalen innan de går upp till sina samlingar.

Fortsatt gäller att man stannar hemma om man har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

 

Med önskan om Guds välsignelse,

Lotta

Veckobrev Citykyrkan v5

Hej kära församling,

I söndags firade vi församlingens årsmöte. Samlingen hölls främst över zoom, och totalt deltog 41 personer. 

Under årsmötet avtackades Mirjam Fast som anställd i församlingen. Hon blir kvar i församlingen och fortsätter som församlingsledare, men återgår nu till arbetet som barnmorska på förlossningen. Från församlingsledningen avtackades även Andreas Öhlin för sin roll som ordförande i församlingen, och Peter Geraldo som de senaste åren gjort en stor insats i förvaltningsrådet. Återigen, stort tack för era insatser!

Efter inval och omval består nu församlingsledningen av följande personer: Ing-Marie Ahlberg (Ordförande), Lotta Karlsson (Vice ordförande), Sofia Trapp (Sekreterare), Mirjam Fast, Joel Samuelsson och Peter Johansson.

Årsmötets protokoll läggs så småningom ut på hemsidan.

Nu går vi in i ett nytt år som församling, där vi tar sikte på Citykyrkans vision som sammanfattas i orden:

 • Vårda - Vi vill ta hand om varandra i församlingen och bilda en stark och kärleksfull gemenskap
 • Vinna - Vi vill vinna andra människor till tro på Jesus Kristus.
 • Växa - Vi vill att församlingen skall växa både till antal och mognad

Då gick Jesus fram till dem och talade till dem: "Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut." Matt 28:18-20

Barnledarkonferens "Jesus till Barnen"
Den 26 mars anordnas en barnledarkonferens i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping. Dagen vänder sig till dig som arbetar med, möter eller har ett engagemang för barn och familjer. Dagen innehåller både gemensamma pass och valbara seminarier. Stort tips!

Läs mer och anmäl dig senast 7 mars på:
https://www.bilda.nu/arr/1111849/barnledarkonferens-jesus-till-barnen-linkoping-801525

Padel
Nu på söndag den 6 feb finns återigen möjligheten att spela padel! Kl. 15.00-16.30, Sportscenter på Gumpekullavägen 3. Alla är välkomna och det är gratis att haka på! Anmäl dig senast lördag kväll till Scott på 0708-610621.

Gudstjänst
Nu på söndag firar vi återigen gudstjänst kl. 10:30. Vi inleder ett nytt predikotema "Ge det vidare!", och jag predikar med rubriken "Ge som gåva det ni fått som gåva". På söndag har även CityCross samling i anslutning till gudstjänsten, ca 11:45 till ca 13:00. Välkomna!

Idag presenterade regeringen förslaget att häva de flesta restriktioner från och med 9 februari, vilket är glädjande nyheter! Nu på söndag gäller dock fortsatt restriktioner och vi håller i följande anpassningar:

 • Vi använder inte vaccinpass.
 • Vi glesar ut i kyrksalen, hänvisar till en anvisad sittplats och tänker på att hålla avstånd mellan sällskap.
 • Barn som inte kan hålla sig till en anvisad sittplats hänvisas till övervåningen under föräldraansvar. Vi försöker se till så att det är möjligt att följa gudstjänsten på storbildsskärmen i fikavåningen.
 • Inget kyrkfika efter gudstjänsten.

Kom ihåg att stanna hemma vid symptom!

 

Med önskan om Guds välsignelse,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Veckobrev Citykyrkan v4

Hej kära församling,

Nu på söndag är det årsmöte! Vi samlas för att fatta beslut inför året som ligger framför och för att fira Guds trofasthet under året som gått, samt för att glädja oss över att vi tillsammans får vara församling.

Vi inleder med en kortare gudstjänst kl.10:30 innan vi går in på själva årsmötet. För att så många som möjligt ska kunna vara med kommer mötet hållas över zoom. Församlingsledningen och andra funktionärer kommer dock finnas på plats i kyrkan. Om man har svårt att delta i mötet över zoom, finns därför möjlighet att komma till kyrkan och vara med på plats. Observera att gudstjänsten också hålls digitalt. Söndagsäventyret kommer ha samling över zoom nu på söndag.

Förbered gärna något gott tilltugg där hemma för extra feststämning!

I separat mail kommer diverse dokument inför årsmötet.

Programblad feb-april
Bifogat finner du församlingens programblad för februari-april: Programblad_feb-april.pdf

Allt gott,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.