Gudstjänsten via Youtube

För att man skall kunna se våra gudstjänster även om man inte kan komma till Citykyrkan gör vi nu ett fösök att dela gudstjänsten via Youtube.

Om man går in innan strömningen har startat så kan man behöva ladda om webbläsaren för att få in live sändning.

Adressen till sändningen är: Citykyrkans Youtube

Mathjälpen

Mat-Hjälpen är ett samarbete mellan Baptistkyrkan, Citykyrkan och Ryttargårdskyrkan i Linköping. Vi samlar in mat som skänks till oss från näringsidkare, församlingsmedlemmar och privatpersoner för att ge vidare till behövande.

Information till behövande

Är du i behov av mat-hjälp? Du kan anmäla ditt intresse till någon av våra församlingar. Maten räcker inte till alla som söker hjälp och vi har därför en kö-lista. När vi får möjlighet vill vi hjälpa dig, men det är svårt att säga hur lång tid det kan ta.

De som får hjälp kan en eller ett par gånger i månaden få hämta en kasse med mat.

Information till butiker, restauranger och andra företag som vill skänka mat.

Vi tar emot bra mat av alla slag. Ofta handlar det om mat som annars skulle bli mat-spill. Maten hamnar där den behövs som mest i stället för att slängas. Så minskar vi också vårt avtryck i miljön.

Vi skänker maten till behövande. Inget som skänks till oss kommer att säljas. Vi förbinder oss att hålla god matsäkerhet. Ta gärna kontakt med oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om ni vill inleda ett samarbete.

Information till privatpersoner som vill skänka mat

Vi tar tacksamt emot i synnerhet torrvaror. Det är något som sällan skänks till oss från andra givare. Det är uppskattat med olja, konserver, pasta, ris, mjöl, torkade bönor, tvål, schampo och bindor. Varorna kan lämnas till någon av våra kyrkor.

Lukas Evangelium under 12 veckor

Jesus bjöd helt vanliga människor, utan speciella meriter, att följa honom. Det förändrade deras liv och med tiden människans historia. Det största för lärjungarna var ändå att de fick upptäcka vem Jesus är. Kanske är du en van bibelläsare med en vältummad Bibel, kanske har du som mest lyckats läsa några kapitel. I vilket fall har vi mer att upptäcka om vem Jesus är och inbjudan att följa honom gäller oss alla.

Vi bjuder in till att läsa Lukas Evangelium under 12 veckor med en lärjunges blick. Av störst värde är att få lära känna Jesus djupare. Orden kan väcka vår tro och vidga våra hjärtan så att vår läsning ger ett personligt möte med honom, synnerhet när vi utforskar vad det i praktiken innebär att leva efter hans instruktioner idag. Att läsa på sådant sätt formar våra liv och sätter avtryck i vår omvärld.

Under dessa 12 veckor finns ett stycke att läsa varje dag. Fördelningen är inte jämn när det gäller antalet verser. Ambitionen har snarare varit att hålla samman berättelser och teman. Speciell hänsyn har tagits till påskens händelser så att läsningen synkar med vårt firande. Söndagens predikan kommer att hämtas ur den gångna veckans läsning. Vi kommer därtill hålla sex bibelkvällar med fördjupning och samtal. Dessa kvällar kan också ge stoff till samtal i hemgrupper.

pdfPlan vecka 5-7 Lukas

pdfPlan vecka 8-10 Lukas

pdfPlan vecka 11-12 Lukas

pdfPlan vecka 13 Lukas

pdfPlan vecka 14 Lukas

pdfPlan vecka 15 Lukas

pdfPlan vecka 16 Lukas

pdfLukasevangeliet följ mig bibelkväll 1

pdfLovsånger i Lukasinledningen bibelkväll 2

pdfLukasevangeliet bibelkväll 3

Här kan du lyssna de de tillfällen som varit, välkommen att lyssna:

Download Name Play Size Duration
download Bibelkväll avslutning Lukas
Lars Hermansson

3.2 MB 3:29 min
download Bibelkväll 5b Lukas

5.8 MB 6:21 min
download Bibelkväll 5a Lukas

12.9 MB 14:07 min
download Bibelkväll 3 Lukas

11.7 MB 12:48 min
download Bibelkväll 2 Lukas
Lars Hermansson

8.7 MB 9:27 min
download Bibelkväll 1 Lukas

23.3 MB 25:28 min

Hoppfull gemenskap

Hoppfull gemenskap är för dig som känner behov av en varsam mötesplats. Välkommen till den inledande andakten eller kom under skaparcaféet. Vi möts för en lugn stund med gemenskap, fika och skapande. Ta med något hemifrån som du tycker om att göra eller använd det material vi har på plats. Önskar du enskilda samtal finns det möjlighet att boka tid med en pastor eller lyssnande medmänniska.

Tisdagar kl 13.30-15.30, från 21:a jan – 5:e maj (ej lovveckorna 8 och 15)

(Andakt i kyrksalen 13.30-13.45, skaparcafé 1 tr upp 13.45-15.30)

Hoppfull gemenskap är ett samarbete mellan Baptistkyrkan och Citykyrkan.

Broschyr: pdfHoppfull gemenskap VT 20