Lukas Evangelium under 12 veckor

Jesus bjöd helt vanliga människor, utan speciella meriter, att följa honom. Det förändrade deras liv och med tiden människans historia. Det största för lärjungarna var ändå att de fick upptäcka vem Jesus är. Kanske är du en van bibelläsare med en vältummad Bibel, kanske har du som mest lyckats läsa några kapitel. I vilket fall har vi mer att upptäcka om vem Jesus är och inbjudan att följa honom gäller oss alla.

Vi bjuder in till att läsa Lukas Evangelium under 12 veckor med en lärjunges blick. Av störst värde är att få lära känna Jesus djupare. Orden kan väcka vår tro och vidga våra hjärtan så att vår läsning ger ett personligt möte med honom, synnerhet när vi utforskar vad det i praktiken innebär att leva efter hans instruktioner idag. Att läsa på sådant sätt formar våra liv och sätter avtryck i vår omvärld.

Under dessa 12 veckor finns ett stycke att läsa varje dag. Fördelningen är inte jämn när det gäller antalet verser. Ambitionen har snarare varit att hålla samman berättelser och teman. Speciell hänsyn har tagits till påskens händelser så att läsningen synkar med vårt firande. Söndagens predikan kommer att hämtas ur den gångna veckans läsning. Vi kommer därtill hålla sex bibelkvällar med fördjupning och samtal. Dessa kvällar kan också ge stoff till samtal i hemgrupper.

pdfPlan vecka 5-7 Lukas

pdfPlan vecka 8-10 Lukas

pdfLukasevangeliet följ mig bibelkväll 1

pdfLovsånger i Lukasinledningen bibelkväll 2

Här kan du lyssna de de tillfällen som varit, välkommen att lyssna:

Download Name Play Size Duration
download Bibelkväll 2 Lukas
Lars Hermansson

8.7 MB 9:27 min
download Bibelkväll 1 Lukas
Mattias Eveborn

23.3 MB 25:28 min

Hoppfull gemenskap

Hoppfull gemenskap är för dig som känner behov av en varsam mötesplats. Välkommen till den inledande andakten eller kom under skaparcaféet. Vi möts för en lugn stund med gemenskap, fika och skapande. Ta med något hemifrån som du tycker om att göra eller använd det material vi har på plats. Önskar du enskilda samtal finns det möjlighet att boka tid med en pastor eller lyssnande medmänniska.

Tisdagar kl 13.30-15.30, från 21:a jan – 5:e maj (ej lovveckorna 8 och 15)

(Andakt i kyrksalen 13.30-13.45, skaparcafé 1 tr upp 13.45-15.30)

Hoppfull gemenskap är ett samarbete mellan Baptistkyrkan och Citykyrkan.

Broschyr: pdfHoppfull gemenskap VT 20