Alpha kurs våren 2021

Kursstart för Alpha Online tisdagen den 9 februari!

Alphakursen är en grundkurs i kristen tro och hålls på tisdagar kl 19:30-21:00. Den passar både för dig som knappt varit i kyrkan och dig som varit kristen länge men som vill samtala med andra om den kristna trons grunder. Det är alltså ett ypperligt tillfälle för dig som vill förstå vad kristen tro egentligen handlar om.

Varje träff börjar med en föreläsning och avslutas med ett gruppsamtal. Kursen består av sex träffar, därefter har du möjlighet att gå en fortsättningsdel med ytterligare sex träffar.

På grund av pandemin sker kursen på webben. Vi kommer mötas via Zoom där man enkelt kan dela upp sig i smågrupper efter föreläsningen. Zoom är gratis och enkelt att använda. När du anmält dig till kursen kommer du få mer information om hur Zoom fungerar.

Alpha zoom

Temana för träffarna är:

• 9 feb Finns det mer att upptäcka i livet?
  • 16 feb Vem är Jesus?
  • 23 feb Varför dog Jesus?
  • 2 mars Hur skall jag kunna tro?
  • 9 mars Hur och varför skall jag be?
  • 16 mars Hur och varför skall jag läsa Bibeln?

Kursen skapades i England och finns idag översatta till 112 språk och används runt om i världen av katolska kyrkan, de ortodoxa kyrkorna och alla de större protestantiska samfunden. kan läsa mer om Alphakursen på Alpha Sveriges hemsida:

För anmälan och frågor kontakta Eleonore Gustafsson

Tele: 0767-674194