Sommarkul i Ryd 14-16 augusti

I år behövs Sommarkul i Ryd mer än någonsin!

På grund av Covid-19 behövs roliga aktiviteter och vuxennärvaro i våra bostadsområden i Linköping mer än tidigare. Färre ungdomar har sommarjobb och fler väntas vara hemma under sommarlovet. Många oroar sig därför för ökad oro i våra socioekonomiskt utsatta områden i Linköping. Frikyrkorna i Linköping vill göra sin del i att skapa en minnesfylld och meningsfull sommar för Linköpings barn och ungdomar.

Därför kommer vi i år igen köra Sommarkul med hoppborg, tipspromenad, popcorn, bokbord mm. Vi tänker att detta får ersätta barnmötena pga Covid-19, men hoppas att det ändå kan få vara ett bra alternativ i dessa tider. Dessa kommer att ske fre-sön v.33 dvs. den 14, 15 & 16 augusti. Vi samlas kl 17.15 dessa dagar, och kör Sommarkulaktiviteterna mellan 18.00-20.00.

Vill du vara med och bidra till en rolig och meningsfull fritid för barn och ungdomar, hör av dig till Lasse Mattsson (0734-182018) du vill vara med och hjälpa till!

Likaså firar Ryds Hemkyrka enkla gudstjänster varje måndag hela sommaren kl 17:30. Flera måndagar planerar de även ha roliga och somriga aktiviteter vid aktivitetsparken i Ryd måndagar t.ex. hoppborg eller popcornmaskin. Dessa är också anpassade efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Hör av dig till Johannes Stenberg (0704-901181) om du vill vara med eller kom till aktivitetsparken i Ryd på måndagar.

Varmt välkommen!

/Lasse

Veckobrev Citykyrkan v.25 2020

Nu skriver jag mitt sista veckobrev som pastor i Citykyrkan. Det har blivit en hel del under de närmast sju åren som jag haft förmånen att få vara er pastor. Jag lämnar på eget initiativ utan ännu har riktigt klart vad som händer i höst och det är väckt en del frågor.

Jag får därför förs säga att det inte finns någon konflikt i om någon sak eller i någon relation som lett fram till mitt beslut. Jag tycker mycket om vår församling och alla dess medlemmar. Snarare handlar det om en förvissning om att det nu är tid att släppa taget om denna tjänst för att ge plats för något annat. Jag tror att något nytt kan växa både i församlingen och i mitt liv genom detta steg.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.