Veckobrev Citykyrkan v 3 2018

Fredag 19:e januari 2018

Vi är nu inne i den ekumeniska böneveckan för kristen enhet. Den som har möjlighet är välkommen till lunchbön i Frälsningsarmén 12.00-12.30 på tisdag, onsdag och torsdag. Som en del av ekumeniken har vi predikstolsutbyte med Baptistkyrkan. Lars Hermansson kommer att predika hos oss på söndag på temat ”En mäktig lovsång”. Själv befinner jag mig hos baptisterna på söndag.

Denna söndag är också terminsstart för Söndagsäventyret. På torsdag nästa vecka är det start för en ny dansgrupp för barnen i Citykyrkan som leds av Ann-Mari Öhlin. Då drar även tonårsgruppen CC igång.

Be gärna för:

Barnen i vår församling och de aktiviteter som startar för terminen.

Veckobrev Citykyrkan v 3 2018

Fredag 19:e januari 2018

Be gärna för:

Barnen i vår församling och de aktiviteter som startar för terminen.

Veckobrev Citykyrkan v 2 2018

Fredag 12:e januari 2018

Nytt år innebär nya möjligheter. Vissa av oss har gett nyårslöften eller på andra sätt satt upp ambitioner för att vi skall göra det bästa av 2018. Vanligast är kanske att ambitionerna rör vår hälsa. Det är bra att vaka över hälsan. Men Bibeln säger så här:

”Kroppsövningar är nyttiga på sitt sätt, men gudsfruktan är nyttig på alla sätt, med sitt löfte om liv både för denna tiden och den kommande.” (1 Tim 4:8)

Det är lätt att sätta upp ambitioner, lite svårare att det faktiskt få en förändring att ske. Under årets första månader kommer vi genom predikningar och på andra sätt lyfta fram vanor och handlingar som gör skillnad i vårt liv med Gud. Vi gör det under rubriken ”Vägar till glädje” för att vi tror att Gud är god och att vi har mycket mer att upptäcka av det goda han vill att vi skall få del av.

Veckobrev Citykyrkan v 50 2017

Fredag 17:e december 2017

På söndag får vi lyssna till Peter Johansson som förkunnar om guds rike. Nästkommande möte i Citykyrkan är sedan 7/1 då vi har missionsgudtjänst. Passa på att besöka andra kyrkor och ta del av det goda som finns där över jul och nyår.

Jag kommer nu ha tre vecokors semester och vi möts i januari.

Veckobrev Citykyrkan v 49 2017

Lördag 9:e december 2017

I söndags fick vi fira 1 advent på ett härligt sätt. Mycket musik och mycket folk i kyrkan. Alltid roligt att sätta in extra stolar. Helena och Mirjam som motorer i firandet tackar alla som ställde upp på olika sätt. Vi fick in ca 8000:- till mission bland barn i Asien.

På söndag har vi julfest och terminsavslutning för söndagsäventyret. Det blir en gudstjänst för alla åldrar följt på grötlunch med skickmackor och andra trevligheter. Josefin har hälsning om det nedan.

Veckobrev Citykyrkan v 48 2017

Fredag 1:e december 2017

Nu är årets novembriagaste månad över. På söndag firar kyrkan ”nyår” – 1:e advent. Advent betyder ankomst och vi tänker på vad Jesus första ankomst till vår jord betytt och ser fram emot hans andra ankomst. Detta ”nyår” firar vi på söndag med en adventsgudstjänst med mycket rum för musik och god stämning. Vi för också en insamling till EFKs mission bland barn i Asien.

Välkomna!

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.