Veckobrev Citykyrkan v. 20 2019

Om Jesus står det att ”När han såg människorna fylldes han av medlidande för dem…” (Matt 9:36) Det är både tröstande och utmanande för oss. Tröst: Jesus ser precis hur vi har det och känner med oss. Utmaning: Låt oss ge oss tid för att ”se” människor in under skalet och ge rum för dem i våra hjärtan. Jesus medkänsla stannade inte vid känslor utan satte honom i rörelse. Samma rörelseenergi drabbar oss när vi ser de behov som finns.

I helgen predikar Gustav Ekström från Åkerbofrikyrkoförsamling hos oss. Han har varit hos oss tidigare och varit mycket uppskattad. Gustav studerar vid universitetet.

Veckobrev Citykyrkan v.19 2019

I morgon möts vi till gudstjänst i Citykyrkan. Jag ser fram emot att predika om himmelen. Efter gudstjänsten har vi församlingsmöte. Vi kommer bland annat tala om hur vi på bästa sätt löser att Josefin av sagt att hon endast kommer jobba 25% i höst och nästa vår, istället för 50% för att få tid att fördjupa sig genom teologiska studier.

/Mattias Eveborn

Be gärna för

Bästa lösningen att ersätta Josefin under kommande läsår

Veckobrev Citykyrkan v.18 2019

På söndag möts vi till gudstjänst i Baptistkyrkan kl 11.00 (bön 10:30 på andra våningen). Jag kommer att göra något som jag tycker är ganska svårt som predikant, att predika över den kanske mest kända och älskade av bibeltexter: Psalm 23. Men texten är älskad på goda grunder och jag tror att vi har mer att hämta även i denna text. Vi firar också nattvard.

Nästa tisdag är sista gången i serien ”Dela det vackraste”. Underrubriken denna kväll är ”Att leda till tro.” Alla är välkomna oavsett som du har varit med eller inte. Jag tänker att det kan vara en kväll som kan sätta avtryck i ditt och andras liv. Hoppas att du kommer. Vill du ta del av den undervisning som tidigare getts finns den på Citykyrkans hemsida.

Veckobrev Citykyrkan v.16 2019

Det är sällan vi i dag får uppleva en riktig stjärnhimmel så som alla generationer före oss gjort. Allt ljus som vi har runt oss blir ett brus som gör att vi inte ser stjärnhimmelen i alla dess rikedom. Vi missar skönhet och tillfälle att fascineras av universums rikedom. Påsken erbjuder tillfällen stanna upp och drabbas av vad lidande, död och uppståndelse betyder. Hinner vi ta den tiden eller störs vi av allt brus som omger oss.

Ikväll är det Getsemanestund kl 19 i Citykyrkan. I all enkelhet läser vi skärtorsdagens texter, sjunger och firar nattvard tillsammans med Frälsningsarmén. Övriga samlingar i påsk är även tillsammans med Baptistförsamlingen

Imorgon, långfredagen, har vi gudstjänst kl 10.30 i Citykyrkan. Jag kommer predika, det finns påskpyssel för barnen.

På söndag är det gudstjänst för alla åldrar kl 11.00 i Baptistkyrkan.

Välkommen att fira Påsk!

Veckobrev Citykyrkan v.15 2019

Nu pågår årets städvecka för fullt det är härligt att se alla människor som kommer till kyrkan för att vårda om det vi har tillsammans.

På lördag är det ett intressant föredrag som Citykyrkan och Baptistkyrkan arrangerar tillsammans. Jacob Langvik berättar om vad som fick honom och hans jämnåriga att lämna kyrkans värld när de nått vuxen ålder, men också om vad som fick honom att komma tillbaka. Föredraget kommer ge mycket näring för tanken om hur vi gan ge utrymme för den generation som växer upp i vår kyrka, men också hur vägen tillbaks kan se ut för de som vi inte ser hos oss mer. Läs mer längre ner.

Söndagens predikant heter Anders Ekstedt och är tidigare pastor i Sion (Pingstkyrkan). Han brukar vara mycket uppskattad när han gästar oss.

Veckobrev Citykyrkan v.14 2019

Denna vecka vill jag puffa extra för bön och lovsångsmötet på fredag kväll kl 19.00 som unga vuxna bjuder in till. Vi sjunger, bar och firar nattvard. Helena Renhorn kommer att hålla en appell. Efteråt finns kaffe och korv för den som önskar.

Påminner också om att det är storstädning i Citykyrkan nästa vecka. Är du i städför ålder blir du kontaktad av någon i församlingsledningen för att få reda på vilket ansvar som din grupp har i år. Det går att städa alla måndag-lördag, men inte onsdag kväll.

Det finns ett ny programblad för april-juni. Jag klistrar in texten nedan.

Mattias Eveborn

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.