Veckobrev Citykyrkan v 49 2017

Lördag 9:e december 2017

I söndags fick vi fira 1 advent på ett härligt sätt. Mycket musik och mycket folk i kyrkan. Alltid roligt att sätta in extra stolar. Helena och Mirjam som motorer i firandet tackar alla som ställde upp på olika sätt. Vi fick in ca 8000:- till mission bland barn i Asien.

På söndag har vi julfest och terminsavslutning för söndagsäventyret. Det blir en gudstjänst för alla åldrar följt på grötlunch med skickmackor och andra trevligheter. Josefin har hälsning om det nedan.

Veckobrev Citykyrkan v 48 2017

Fredag 1:e december 2017

Nu är årets novembriagaste månad över. På söndag firar kyrkan ”nyår” – 1:e advent. Advent betyder ankomst och vi tänker på vad Jesus första ankomst till vår jord betytt och ser fram emot hans andra ankomst. Detta ”nyår” firar vi på söndag med en adventsgudstjänst med mycket rum för musik och god stämning. Vi för också en insamling till EFKs mission bland barn i Asien.

Välkomna!

/Mattias Eveborn

Veckobrev Citykyrkan v 47 2017

Onsdag 22:e november 2017

Under helgen hade vi församlingsmöte. En hel del tid ägnades åt budgetfrågor. Det ser ljust ut för innevarande år, om insamlingen till församlingen fortsätter lika troget som hitintills i år. Det pekar på ett litet överskott i församlingskassan. Mot bakgrund av de behov som finns inom EFKs mission beslutade vi att låta överskottet från församlingskassan gå till missionen.

Allt pekar på att vi kommer få bidrag från statliga medel för de investeringar som gjordes i ljuddämpning i församlingsvåningen för två år sedan. Troligen på ca 49 000:-.

Veckobrev Citykyrkan v 46 2017

Torsdag den 16:e november 2017

Några pålysningar:

Ikväll kl 19.00 är alla välkomna till bön. Det pågår en bönestafett i alla EFKs församlingar fram till kongressen i vår då vi skall välja ny(a) missionsdirektor(er). Vi ber för vårt samfund och den framtid vi har.

På söndag möts vi till gudstjänst och får höra Josefin förkunna. Efteråt blir det kyrklunch och församlingsmöte.

Veckobrev Citykyrkan v 45 2017

Fredag den 3:e november 2017

Vi har orsak att vara tacksamma över många positiva tendenser i vår församling under den sista tiden. Nya generationer kommer till när de äldre går ur tiden så att det blir en frisk föryngring. Vi har haft mod att satsa och det finns god trogenhet i ekonomin så att vi i innevarande år har anställda motsvarande 125%. Under hösten har vi haft god uppslutning på våra gudstjänster och sett flera nya ansikten, det gäller också barnen.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.