Veckobrev Citykyrkan v.44 2020

Kära församling!

På söndag skulle vi ha mötts till nattvardsgudstjänst på temat ”Efterföljelse i dödsskuggans dal - kan klagobön vara ett sätt att hoppas?”, men eftersom Folkhälsomyndigheten skärpt de allmänna råden för oss som bor i Östergötland blir det inte så.

Istället kommer gudstjänsterna den 1, 8 och 15 november endast ske via Youtube. Hur det blir med Hållplats City och City Cross den 12 november får vi återkomma om vi ett senare tillfälle. Mathjälpen kommer hålla öppet. Torsdagsbönen den 5, 12 och 19 november kommer ske digitalt via Zoom.

Även om vi inte kan mötas fysiskt behöver vi komma samman och be!

Under söndagsmorgonen den 1 november kommer vi publicera en andakt på temat ”Kan klagobön vara ett sätt att hoppas?” på vår youtube-kanal ”Citykyrkan Lkpg”. Sedan möts de som vill för kyrkkaffe och bön via Zoom kl 11:15. Använd den här länken för att delta i kyrkkaffet:

https://us02web.zoom.us/j/83961119465?pwd=UTU0UkJPMUdYbHhTbUpIVkQ4ZXhCQT09

Topic: Kyrkkaffe och bön
Time: Nov 1, 2020 11:00 AM Stockholm

Meeting ID: 839 6111 9465
Passcode: 770225

En länk till torsdagsbönen samt information om gudstjänsten och Söndagsäventyret den 8 och 15 november kommer vid ett senare tillfälle.

På söndag skulle vi ha sjungit psalmen ”Blott en dag, ett ögonblick i sänder” tillsammans, istället får vi, från våra olika hem, meditera över dess innebörd:

”Själv han är mig alla dagar nära,
för var särskild tid med särskild nåd.
Varje dags bekymmer vill han bära,
han som heter både Kraft och Råd.
Morgondagens omsorg får jag spara,
om än oviss syns min vandrings stig.
’Som din dag, så skall din kraft ock vara’,
detta löfte gav han mig”

Nu är det en särskild tid, och då gäller även en särskild nåd.

Vi hörs! /Eleonore Gustafsson, vikarierande föreståndare och pastor


Veckobrev Citykyrkan v.43 2020

Corona

Idag gick det att läsa följande på Folkhälsomyndighetens hemsida:

”Folkhälsomyndigheten har beslutat att ta bort rekommendationen om att personer som är 70 år och äldre bör undvika kontakter med andra. Orsaken är bland annat att vissa grupper drabbats av sämre psykisk hälsa. Förändringen gör att det nu blir särskilt viktigt att alla tar sitt ansvar och följer de allmänna råden för att förhindra spridning av covid-19.”

Låt oss fortsätta att värna om varandras psykiska, fysiska och andliga hälsa! Håll dig hemma om du har symptom, se till att hålla avstånd då vi samlas i kyrkan, och ring dem som inte har möjlighet att ta sig till kyrkan.

Den nya 300-gränsen innebär inga nya förändringar för oss eftersom vi inte får in fler än 50 stolar om vi skall hålla de avstånd som krävs för att kunna vara fler än 50.

Söndagsäventyret

På söndag den 25/10 samt den 1/11 är det inget Söndagsäventyr i vanlig ordning, istället blir det pyssel under föräldraransvar. Det betyder att det finns pyssel framlagt men att det inte finns några ledare. Som barnfamilj kan man välja mellan att sitta med i kyrksalen (om man kan hålla avstånd) eller se på liveströmningen via Youtube i cafédelen tills man känner att det är läge att börja pyssla.

Med önskan om en välsignad helg! /Eleonore Gustafsson, vikarierande föreståndare

Veckobrev Citykyrkan v.42 2020

Hur länge?

Den 5 oktober sa generaldirektören för FHM, Johan Carlsson, i en intervju i Agenda att vi måste räkna med att åtgärderna mot coronaspridning kommer ligga kvar åtminstone i ett år framöver. Och i söndags hade gudstjänstgruppen ett kort digitalt sammanträde där vi försökte förstå den uppgift som nu hamnat på vårt bord: att hitta en långsiktig pandemiplan för vårt gudstjänstliv.

Veckans veckobrev handlar om Mathjälpen samt coronaanpassningen av våra gudstjänster. Läs de stycken som intresserar dig, och välkommen på söndag, på plats eller via Youtube, för att möta våra utsända missionärer Linnea och Tobias Åberg som kommer medverka i gudstjänsten!

En hälsning från Mirjam Fast om Mathjälpen
Varje gång jag är med på mathjälpen känner jag stor tacksamhet över allt jag blivit välsignad med i mitt liv som andra inte har. Tacksamheten väcker längtan efter att få hjälpa fler då vi ser att behoven är stora. Vi testar under hösten att dela ut matkassar till tre grupper istället för två. På så sätt hjälper vi fler men det blir med tre veckors intervall istället för varannan vecka. Vi får utvärdera efter denna terminen och se hur detta fungerat.

Just nu är det brist på framför allt olja och blöjor. Tacksam för bidrag på detta område under veckan så vi har att dela ut på tisdag.

Stor tack för din insats genom det du ger och dina böner! Gud välsigne dig!
/Mirjam Fast, församlingspedagog

Femtiogränsen

Eftersom det innan pandemin började sällan var över 50 personer på våra gudstjänster är det vår bedömning att vi kommer kunna fortsätta som vi gjort de två senaste söndagarna, det vill säga låta barn och vuxna gå in genom samma entré för att sedan dela upp sig i två grupper. Men skulle det visa sig att allt fler börjar besöka våra gudstjänster skulle vi kunna låta Söndagsäventyret bli ett separat evenemang, skild från gudstjänsten, med en separat ingång, men vid samma tidpunkt som gudstjänsten.  

Möblering

I kyrksalen finns det nu max 48 stolar (exklusive de två teknikplatserna) utplacerade så att det skall gå att sitta med minst 1meter till andra sällskap. Bänkarna är placerade så att man kan ta emot ett sällskap på 6 personer, 17 sällskap på 2 personer, samt 6 platser där man kan sitta ensam.

Hur kan vi bevara enheten trots att vi är samlade på olika platser?

Det här är en fråga som vi behöver tänka igenom noggrant eftersom restriktionerna antagligen kommer ligga kvar en lång tid framöver. Kom gärna med förslag på hur vi kan förbättra vårt sätt att samlas, fysiskt och digitalt, hör gärna av dig till mig personligen:

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tele: 0767-674194

Allt gott! /Eleonore Gustafsson, vikarierande föreståndare och pastor

Veckobrev Citykyrkan v.41 2020

Hej!

I söndags var vi åter samlade i Citykyrkans lokaler, men på ett lite annorlunda sätt. Och på söndag kommer vi göra på samma sätt:

Barn och medföljande vuxna samlas i cafédelen på andra våningen och resten i kyrksalen. I cafédelen visas livesändningen från Youtube via projektor. Och då Söndagsäventyret börjar kan man som medföljande vuxen välja om man vill sitta kvar och se livesändningen eller gå ner till kyrksalen och delta där (om det finns plats, kyrksalen är omöblerad så att det skall gå att hålla ett avstånd på minst 1 meter).

TacoLov I höst kommer vi testa en ny grej: två fredagkvällar med tacos och lovsång. Det börjar kl 17:30 med att vi delar upp oss i två grupper, en grupp som lagar mat och en som övar lovsång, sedan äter vi tillsammans kl18:30 för att sedan ha en bön- och lovsångsstund kl 19:15. Hör av dig till Annelie Larsson eller Helena Renhorn om du har några frågor. Alla är välkomna, oavsett ålder, men man måste anmäla sig genom att skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

16 oktober (sista anmälan 13 oktober)

20 november (sista anmälan 17 november)

Med önskan om en välsignad helg! /Eleonore Gustafsson, vikarierande föreståndare och pastor

Veckobrev Citykyrkan v.40 2020

Gudstjänst under Corona

På söndag samlas vi återigen till gudstjänst i Citykyrkan. Du som är symtomfri är välkommen att vara med på plats, och för den som måste stanna hemma sänds gudstjänsten via vår youtubekanal. För att undvika trängsel kommer det stå en mötesvärd vid entrén som skall se till att det inte uppstår trängsel, varken i kapprummet eller kyrksalen. De som vill mingla får göra det efter gudstjänsten, före gudstjänsten vill vi att man så fort som möjligt sätter sig på sin plats. Vi har möblerat om i kyrksalen så att vi skall kunna hålla avstånd till varandra.

Söndagsäventyret under Corona

För att vi lättare skall kunna hålla avstånd till varandra vill vi att barnen samt en medföljande vuxen går upp till cafédelen på andra vången direkt vid ankomst. Där kommer inledningen av gudstjänsten att visas via skärm. När söndagsäventyret tar vid är de medföljande vuxna som vill fortsätta att delta i gudstjänsten välkomna ner till kyrksalen.

Glöm inte att barnen skall ha med sig en frukt!

Söndagsäventyret den 4 oktober – en hälsning från barnledarna

På söndag blir det ett söndagsäventyr-special med två workshops som barnen kommer att få välja mellan: dans eller sport. Föräldrar ansvarar för barn som inte vill delta i någon av dessa två aktiviteter. Barnen får gärna komma i mjuka kläder och ha med egen vattenflaska. En liknande workshop planeras även till den 22/11.

Mathjälpen – en hälsning från Mirjam Fast

I tisdags hade vi terminens första utdelning av matkassar. Uppstarten var efterlängtad av de behövande och vi hade ett par nya ansikten som droppade in. Behoven är stora! För närvarande är det brist på blöjor, välling, bindor, tandborstar, tvättmedel och därför får ni gärna skänka sådant om ni har möjlighet. Dessutom önskar jag få veta vilka av er som har lovat skänka något visst varje månad. Det vore bra att ha en lista så vi kan ha lite koll på hur mycket vi kan förväntas få in varje månad. Allt därutöver är naturligtvis alltid välkommet men det är bra att veta vilken bas vi har. Ju mer vi får in desto fler kan vi hjälpa. Vi har en väntelista på behövande. Tack för ert stöd i detta både med era resurser och era böner! Det är en fantastisk förmån att få hjälpa på det här sättet!

Veckobrev Citykyrkan v.38 2020

Hej!

Här kommer två hälsningar från medarbetarteamet!

Hållplats City & CityCross

Nu har vi dragit igång för terminen! I torsdags hade vi en härlig eftermiddag med pickleballturnering och häng. Lite musicerande, spel och andakt tillsammans följt av soppa och våfflor till middag. Sedan fortsatte kvällen för de lite större med undervisning och gissa smaken på fikat-leken. Denna kväll handlade det om självbild. Kom och var med du också! Anmäl dig till middag och var med i gemenskapen. /Annelie Larsson

Mathjälpen

Med stor tacksamhet drar vi snart igång mathjälpen igen, ett samarbete mellan Citykyrkan, Ryttargårdskyrkan, Frälsningsarmén och Baptistkyrkan. Vi planerar att ha första utdelningen av matkassar v 40. Nu är det snart ett år sedan vi startade verksamheten och i veckan hade arbetsgruppen ett uppstartsmöte där vi konstaterade att behoven av hjälp inte på något sätt har minskat. Jag kommer ha ansvaret för administrationen kring arbete under hösten som en del av min anställning. Er insatts som givare är viktig liksom era förböner. Tack för ditt engagemang! /Mirjam Fast


På söndag möts vi återigen för gudstjänst i Baptistkyrkan, Lars Mattson predikar och gudstjänsten kommer i vanlig ordning sändas via vår youtubekanal för de som inte kan vara med på plats.


Allt gott! /Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare

 

Veckobrev Citykyrkan v.37 2020

Hej!

Jag som kommer författa dessa veckobrev framöver heter Eleonore Gustafsson. Förra veckan började jag arbeta som vikarierande pastor och föreståndare på 50% och den här veckan började även Mirjam Fast sin tjänst som församlingspedagog på 50%. Tillsammans med Annelie Larsson utgör vi just nu församlingens medarbetarteam eftersom Josefin Samuelsson är tjänstledig.

Nu i helgen är det en församlingsdag på lördag (anmälningstiden har gått ut), där vi möts för samtal om församlingens framtid och vision. På söndag firas det ingen vanlig gudstjänst, istället kommer det på söndag publiceras en förinspelad andakt på Citykyrkans youtubekanal.


Mirjam och Annelie behöver inga presentationer, de är kända av församlingen sedan länge, jag däremot är ny i Citykyrkan. Jag flyttade till Linköping 2009 för att börja arbeta som pastor i Ryttargårdskyrkan. De senaste fem åren har jag lett ett församlingsplanteringsteam i Berga på volontärbasis samtidigt som jag försörjt mig som frilansande predikant, bibellärare och skribent. Något som jag kommer fortsätta med under hösten utöver min halvtid i Citykyrkan.

Hör gärna av dig om det finns något som jag kan vara behjälplig med, mina kontaktuppgifter finns på hemsidan!

Allt gott! /Eleonore Gustafsson

Lite information v.35

Här kommer lite information om kommande händelser i församlingen.

Nu på söndag kl.10:30 är det avskedsgudstjänst för och med Mattias. Den hålls i Baptistkyrkan. Förhoppningsvis blir vi många men i Coronatider måste vi ändå sätta en gräns på 50 personer. Eftersom det inte är anmälan, så håller vi på att se över en sk. backup-plan med även platser i vår kyrka.

Vi vill också påminna er om Gemenskapsdagen på Östgötagården den 12 september. Den kommer att börja kl.10:00 med fika och hålla på fram till kvällen. Det blir samlingar för olika åldrar. Ta med egen lunch och förmiddagsfika. Kvällen avslutas på sedvanligt sätt med lägerbål och hamburgare. Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 6:e september.

Gemenskapsdagens höjdpunkt blir dopförrättning kl 15:00 vid badplatsen! Funderar du på om du också vill döpas? Ring och prata med Josefin Samuelsson på telefon 073-977 93 28 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutligen:

  • Nytt programblad publiceras inom kort
  • För er som anmält er, glöm inte avskedspicknicken för Mattias på lördag
  • Alla som är nyfikna på att få veta mer om mathjälpen är välkomna till informationsträff . Den hålls i Citykyrkan tisdagen den 1 september kl.18:00. (se tidigare utskick)

Mvh Församlingsledningen, gm. Lasse

Informationsträff om Mathjälpen

Nyfiken på mathjälpen??

Nu bjuder vi in alla som är nyfikna på att få veta mer om mathjälpen till en informationsträff i Citykyrkan tisdagen den 1 september kl.18:00.

Mathjälpen är ett samarbete mellan Citykyrkan, Baptistkyrkan och Ryttargårdskyrkan och sedan advent 2019 har vi haft glädjen att, med undantag av ett uppehåll pga Covid -19 under april månad, varje vecka få dela ut matkassar till ett 20-tal hushåll. Maten har vi fått skänkt från olika butiker och grossister runt om i stan, och är mat som annars skulle slängts men som är helt fullgod mat. En viss del av matvarorna kommer även från privata gåvogivare i våra församlingar. Detta komplement med torrvaror från privatpersoner gör att vi varje vecka kan dela ut en rejäl matkasse. Innan Covid -19 slog till bjöd vi dessutom in till fika och samtal i samband med att kassen hämtades, och dessa möten med människor har varit fantastiska.

I Bibeln uppmanas vi att möta och betjäna alla människor och det här är ett otroligt roligt sätt att få göra det på!

För att kunna bedriva den här verksamheten så krävs dock volontärer och vi behöver bli fler! Vi är ju bättre tillsammans!

Som volontär kan man hjälpa till med enstaka insatser i samband med utdelning eller hämtning av mat, eller ett mer långvarigt engagemang. Utdelningen kommer under hösten att ske på kvällstid för att det ska bli lättare för alla som vill att vara med.

Så om du är nyfiken på att vara med eller kanske bara vill veta mer eller se våra lokaler är du varmt

VÄLKOMMEN

Tisdagen den 1 september kl.18:00 till Citykyrkan.

Där kommer vi berätta mer om verksamheten och ge dig chansen att få se lite av det arbete vi gör. Får vi glädjen att bli mer än 50 personer så tar vi in några i taget. Så tveka inte, utan kom!

Hoppas att vi ses där!

Sommarkul i Ryd 14-16 augusti

I år behövs Sommarkul i Ryd mer än någonsin!

På grund av Covid-19 behövs roliga aktiviteter och vuxennärvaro i våra bostadsområden i Linköping mer än tidigare. Färre ungdomar har sommarjobb och fler väntas vara hemma under sommarlovet. Många oroar sig därför för ökad oro i våra socioekonomiskt utsatta områden i Linköping. Frikyrkorna i Linköping vill göra sin del i att skapa en minnesfylld och meningsfull sommar för Linköpings barn och ungdomar.

Därför kommer vi i år igen köra Sommarkul med hoppborg, tipspromenad, popcorn, bokbord mm. Vi tänker att detta får ersätta barnmötena pga Covid-19, men hoppas att det ändå kan få vara ett bra alternativ i dessa tider. Dessa kommer att ske fre-sön v.33 dvs. den 14, 15 & 16 augusti. Vi samlas kl 17.15 dessa dagar, och kör Sommarkulaktiviteterna mellan 18.00-20.00. 

Vill du vara med och bidra till en rolig och meningsfull fritid för barn och ungdomar, hör av dig till Lasse Mattsson (0734-182018) du vill vara med och hjälpa till!

Likaså firar Ryds Hemkyrka enkla gudstjänster varje måndag hela sommaren kl 17:30. Flera måndagar planerar de även ha roliga och somriga aktiviteter vid aktivitetsparken i Ryd måndagar t.ex. hoppborg eller popcornmaskin. Dessa är också anpassade efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Hör av dig till Johannes Stenberg (0704-901181) om du vill vara med eller kom till aktivitetsparken i Ryd på måndagar. 

Varmt välkommen!

/Lasse