Veckobrev Citykyrkan v. 12 2019

Igår hade vi församlingsmöte och tog upp ett flertal frågor. Kyrkans tredje våning är sedan 1/3 outhyrd. Det har funnits och finns intressenter men ännu har ingen bestämt sig för att de vill hyra. Vi hade glädjen att ta in en familj med sju personer som medlemmar och sorgen i att meddela att medlemmen Sven Fransson har avlidit.

En fråga som vi samtalade länge om var hur vi tänker kring vårt samverkan med Baptistkyrkan och möjligheter att tillsammans finnas till för vår stad. Sammantaget kan man säga att det finna en tydlig nyfikenhet om vad detta samarbete kan innebära och vilja att undersöka vad det kan innebära genom att fortsätta utveckla aktiviteter och skapa en tydligare bild av vad framtiden kan innebära. Samtidigt bör inte processen gå fortare fram än att församlingen kan känna sig delaktig i vad som händer.

Veckobrev Citykyrkan v.11 2019

Något om vad som händer i kyrkan framöver: På söndag predikar Lars Mattsson, vi gästas också av Eva Nygardsöy leder oss i sång. På tisdag kväll 18.30 är det andra träffen i ”Dela det vackraste” där vi finner vägledning och inspiration till att ge vår tro vidare. På torsdag 21/3 är det församlingsmöte där vi försöker summera erfarenheterna under den tid vi ägnat oss åt att ”söka Guds väg” för att finna en riktning för församlingens framtid, i synnerhet kring hur vi skall kunna finnas till för vår stad och om samverkan med Baptistkyrkan.

Veckobrev Citykyrkan v.10 2019

Igår hade vi första av fem kvällar på temat ”Dela det vackraste” som handlar om hur vi kan ge vår tro vidare. Undervisningen kommer snart upp på vår hemsida men samtalen, bönen och besluten går inte att återskapa digitalt. Nästa gång är 19/3 kl 18.30 i Citykyrkan och man är välkommen även om man missat första träffen.

Till helgen ser vi fram emot att lyssna till Andreas Öhlin som predikar på söndagens gudstjänst. Vi får även vara med och välsigna och välkomna Noa Öhlin till vår gemenskap.

Veckobrev Citykyrkan v.9 2019

På lördag kl 9.00 är det bön i kyrkan. Vi kommer speciellt be för människor i vår närhet och i vår stad som behöver möta Jesus. Vi kommer också be om Guds ledning för oss som individer och församling, hur vi skall fullfölja det uppdrag i har fått. En viktig fråga rör framtida samverkan med Baptistkyrkan. Vid 10.00 fikar vi och samtalar om dessa frågor. Församlingsledningen har sedan fortsatt möte fram över eftermiddagen då vi speciellt skall bearbeta framtidsfrågorna. Vi tar gärna emot alla tankar kring vår framtid. Maila gärna mig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Veckobrev Citykyrkan v.8 2019

Idag förbereder jag inför sportlovslägret på Östgötagården som drar i gång i eftermiddag. Temat för årets läger är ”Reflex” och handlar om hur Gud fört in ljus i våra liv som vi får ge vidare till andra. Har just förberett en samling som handlar om att förlåta och att visa kärlek. Orden blir spännande när vi talar om konkreta situationer. Vad betyder det att visa kärlek när man som till exempel syskon konkurrerar om teve-spelet? Vad händer om vi låter kärleken bli viktigare än rättvisa? Vad har du för möjlighet att visa kärlek idag? Om vi skall orka visa kärlek behöver vi få ösa ur den källa som Gud öppnat i våra liv.

Veckobrev Citykyrkan v.7 2019

I veckan har jag haft tillfälle att besöka två av vår kyrkas hemgrupper och känner att det är riktigt vackra gemenskaper. När vi tillåter att andra människor blir viktiga för oss gör de också vårt liv rikare. I en av grupperna läste vi alla bibelverser där Paulus använde ordet ”varandra”. Det är ganska många och de flesta är praktiska tips om hur vi skall vara mot varandra för att vår gemenskap skall rik, angelägen, en miljö där alla kommer till sin rätt och man kan uppleva att Guds kärlek verkligen fått sätta sitt avtryck.

Veckobrev Citykyrkan v.6 2019

I söndags hade församlingen årsmöte. Vi har mycket att vara tacksamma för när vi ser tillbaks på året som varit. Det är härligt att vara en församling som är barn-rik, även om vi också uppskattar alla andra åldrar. Uppslutningen kring det vi har tillsammans märks till exempel i att medlemmarna gett över vad vi budgeterat för i insamling. Ett insamlat överskott gör det möjligt för oss att till exempel låna ut pengar så att de missionärer vi understödjer kan köpa sig en bostad. Inför 2019 längtar vi efter att se fler nya människor i vår gemenskap och att få öppna vår dopgrav.

Torsdag 7/7 kl 18.00 är det bön i kyrkan. Det är ett av de tillfällen då vi möts för att söka Guds väg för vår församling. Vi tror att han vill leda oss så att vi på ett nytt sätt får se hur Guds rike växer genom vår församling i vår stad.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.