Veckobrev Citykyrkan v. 38 2019

Hej!

På söndag predikar Lasse Mattsson om gudstjänsten. Vad är det vi gör om söndagarna egentligen och hur tar vi bäst vara på gudstjänstens möjligheter?

Nästkommande helg (lördag-söndag) är håller både Citykyrkan och Baptistkyrkan gemenskapshelg på Östgötagården. Temat för helgen är ”Gästfrihet”. Vi tror på sköna dagar med god gemenskap och tid med Gud. Vi gästas av Liselott Spåre, pastor inom Ekumenia som leder en samling för barnen och en samling där vi alla generationer tillsammans utforskar vad gästfrihet kan betyda. Söndagens gudstjänst skapar vi tillsammans. Ditt bidrag är välkommet. Dela spontant eller planera i förväg. Sista anmälningsdagen är nu på söndag. Anmäl dig här: https://forms.gle/4eCtZd7DTztrGFiA7


Veckobrev Citykyrkan v. 37 2019

Hej!

Igår var jag på Hållplats City och såg 15 sköna ungar leka, hålla andakt och äta köttbullar. Jättekul att det blivit en flygande start på denna torsdagssamling dit vi hoppas att också många av våra barns vänner skall trivas. Nästa träff är om två veckor.

På söndag är det missionsgudstjänst och vi gästas av Victor Alphonce som kommer påminna om det viktiga uppdrag vi fått och står i.

Ni som vill vara med på minnesstunden i anslutning till Birgith Nilssons begravning nästa fredag kl 11.00 bör anmäla er till Centrala Begravningsbyrån (013-12 20 59) snarast.

Sista helgen i september blir det Gemenskapshelg se mer info nedan, men anmäl dig senast 22/9 via länken… https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-chRauApY-nLDARBDJVFlGBnF6WpH-5_x03dnAlaR2n9Kuw/viewform .  Temat för helgen är ”Gästfrihet” Vi gästas av Liselotte Spåre som kommer ha barnsamling och leda oss alla i en ”Messy church” – gudstjänst.

Veckobrev Citykyrkan v. 36 2019

Hej!

Igår möttes Citykyrkans församlingsledning inför söndagens församlingsmöte. Under hösten har vi några spännande frågor och processer i vår församling. Det rör bland annat de nya aktiviteter som startar: Hållplats City (mötesplats för barn och unga), Mat-hjälp med flera. På flera sätt försöker vi vända oss mot vår stad och tror det ligger på Guds hjärta.

På tisdag är vårt café ”Hoppfull gemenskap” igång igen. De äldres hemgrupp möts på onsdag. På torsdag startar Hållplats City och nästa söndag är det missionsgudstjänst med besök av Victor Alphonce. Nu på söndag kommer jag predika om ”Livet med Anden”.

Pax!

/Mattias Eveborn

Pastor

Be gärna för:

Alla de aktiviteter som drar igång igen, eller för första gången.  

Veckobrev Citykyrkan v. 35 2019

Hej!

Birgith Nilsson, en av Citykyrkans medlemmar, avled under natten till idag (torsdag), Birgith fick 88 år på denna jord. Jag hade förmånen att vara hemma hos henne i går tycker att det var fint att hon fick gå hem under så fridsamma omständigheter under närvaron av sina barn.

I kväll kl 19 i Citykyrkan är alla välkomna som vill engagera sig i Mat-hjälp, där vi vill samla in bra mat från stadens butiker som idag går till spillo för att ge vidare till de som verkligen behöver. Det är vår första träff för tänka och planera. Alla insatser, stora som små, är välkomna.

På söndag möts vi för att fira gudstjänst. Jag kommer då att inleda en ny predikoserie på temat ”Jesus sju befallningar”. Det är missionär som sorterat in i sju kategorier egentligen hela NTs instruktioner till oss som vill följa Jesus. Den första befallningen lyder: ”Omvänd er och tro på budskapet”  

Vi har ett växande gäng unga vuxna i vår församling. De bjuds in till en första träff för terminen hos Larsson i Malmslätt fredag 6/9 18.00 då det eventuellt kan bjudas på något från grillen.

Veckobrev Citykyrkan v.33 2019

Veckobrev Citykyrkan v.33 2019

Hej!

Idag har varit en extra rolig dag för mig. Annelie Larsson har gör sin första dag som församlingspedagog då hon ersätter 25% av Josefin Samuelssons tjänst. Varmt välkommen i teamet Annelie!

På söndag firar vi gudstjänst till sammans med Baptistförsamlingen i Citykyrkan. Jag har bett Lars Hermansson predika över temat ”Var barmhärtiga…”. Jag tänker att barmhärtighet är en nyckelfaktor för att Guds rike ska kunna nå vår stad. Lars är mycket lämpad att tala om detta då han haft ett långt engagemang för funktionsnedsatta, jobbar som sjukhuspastor och över huvud taget har ett hjärta för människor.

Veckobrev Citykyrkan v. 32 2019

Hej!

Under förra veckans barnläger hade vi riktigt sköna dagar. Vi var över 120 barn och ledare på Östgötagården varav 18 st från Citykyrkan. Flera av barnen i Citykyrkan hade bjudit med sina vänner. Rubriken för lägret ”Jesus – bäst i test” tänker jag är en utmaning för oss alla inför en ny termin. Vad kan inte hända om vi testar att vända oss till Jesus i allt och låter det han har tänkt sätta agendan för terminen som kommer?

På onsdag, torsdag, fredag och lördag är det aktiviteter och barnmöten i Ryd som Citykyrkan ordnar tillsammans med andra församlingar. Både i ord och handling vill vi berätta om Jesus. En del av barnen som bor i Ryd har inte kunnat resa i väg på semester över sommaren och det känns meningsfullt att ordna med roliga aktiviteter som hoppborg, ponny-ridning, back-klättring med mera utan att det behöver kosta något för barnen. Vill du vara med och hjälpa till? Hör med Lars Mattsson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) som är koordinator från Citykyrkan.

Veckobrev Citykyrkan v. 24 2019

Hej!

Det kan vara fler personer än jag som upplever att det är mycket som skall hinnas med innan semestrarna slår till. På förekommen anledning kommer jag att på söndag tala om tid.

Sommaren är full av goda konferenser. Nästa vecka är vi många som åker på Torp-konferensen. Ni som inte har möjlighet att åka kan ändå lyssna till god undervisning via närradion eller internet. Nyhem, Hönö, New Wine, Oas med flera håller också konferenser i sommar.

På söndagen i midsommarhelgen har vi ingen gudstjänst i vår kyrka. Passa gärna på att besöka andra kyrkor på den ort där du är.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Hej!

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.