Veckobrev Citykyrkan v. 16 2018

Fredag 20:e april

Jag får lov att konstatera att det händer en hel del olika saker i vår församling. Igår hade barnen dansövning samtidigt som vi hade bön i kyrkan. Efteråt möttes församlingsledningen och gudstjänstgruppen för att tala om våra gudstjänster. I morgon har vi loppis. På söndag är det gudstjänst med församlingsmöte efteråt. På tisdag eftermiddag kör vi igång kursen ”My Life Workshop” och på onsdag eftermiddag är det Gemenskapsträff med då Awron Hjort sjunger och berättar.

”My Life Workshop” kan kräva en extra presentation. Det är en kurs där man under sex tillfällen och med hjälp av ett speciellt material tittar på sitt liv och grunnar över varför det har blivit som det blivit. Samtidigt ställer man sig också frågan om Gud har något med detta liv att göra. Kursen passar för alla människor oavsett tro. Nu under våren kommer kursen hållas på tisdagseftermiddagar med start kl 13.00. Till hösten hoppas vi kunna hålla en kurs också för de som är upptagna dagtid. Fundera gärna på om det finns någon i din närhet som kan vara intresserad av kursen och anmäl er till Mirjam Fast eller Josefin

Veckobrev Citykyrkan v 15 2018

Fredag 13:e april

Denna vecka pågår församlingens städvecka. Det är riktigt uppmuntrande för en pastor att möta så många församlingsmedlemmar som kommer till kyrkan för att vårda det vi har tillsammans.

I tisdags när Josefin och jag skulle börja vår arbetsvecka med bön fick vi sällskap av två ”städare”, ytterligare någon anslöt när det var dags för kaffe. Roligt.

Veckobrev Citykyrkan v 14 2018

Fredag 6:e april

Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör…” (Joh 11:25)

Glad påsk!

Någon tycker kanske att det är lite sent att önska glad påsk, men påsken pågår enligt kyrkoåret faktiskt ända fram till pingst, så som julen pågår till tjugondag Knut. Och att vi har uppstått tillsammans med Jesus gäller hela året runt.

Nästa vecka är det städvecka i vår församling och tillfälle att göra kyrkan vårfin. Församlingens medlemmar i lämplig ålder är organiserade i städ-grupper (inte värdgrupper). Ledare för respektive grupper kontaktar sin grupp och gör upp om hur man skall genomföra sitt uppdrag.

Veckobrev Citykyrkan v 13 2018, stilla veckan

När han blev korsfäst var han svag, men han lever genom Guds kraft. Vi är också svaga med honom, men vi skall leva tillsammans med honom genom Guds kraft, som ni skall få känna.” 2 Kor 13:4

Dymmelonsdag 28:e mars

Namnet dymmel-onsdag kommer från traditionen att ersätta metallkläppen i kyrkklockor med en trä-dymmel för en mer dämpad klang, en markering av att vi är i stilla veckan.

I eftermiddag kan den som är dagledig vara med på Gemenskapsträffen kl 14.00 då Mirjam och Karl-Gunnar Öfverstedt sjunger med oss och för oss.

Påskens samlingar firar vi med Frälsningsarmén:

skärtorsdag 18.30 har vi Getsemanestund (”Skär” betyder”ren” på gammelsvenska). Vi är i Citykyrkans festvåning.

Veckobrev Citykyrkan v 12 2018

Torsdag 22:e mars 2018

Nu har vi ett nytt programblad på gång. Det täcker april-juni. Jag infogar en del av texten i slutet av detta mail.

I på söndag kommer jag att predika om den andliga kampen med Jesus liv som exempel. Jag kan eventuellt ha förvirrat någon angående när vi skall ha församlingsmöte. Vi kommer inte ha församlingsmöte på söndag, det blir senare i april.

/Mattias Eveborn

Veckobrev Citykyrkan v 12 2018

Torsdag 22:e mars 2018

/Mattias Eveborn

Veckobrev Citykyrkan v 10 2018

Tisdag 6:e mars 2018

Mina barn, låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning.” Citaten är en vers ur 1 Johannesbrevet som jag inta hann med att ta upp i söndagens predikan. Så jag passar på att sända med versen och en fråga: Vad innebär det för dig att älska ”med handling och sanning” idag?

För övrigt är det alltid extra roligt med mycket folk i kyrkan. I söndags fick vi plocka in extra stolar i kyrksalen. Det var många nya ansikten i kyrkan och vi hade en högtid med bland annat nattvard och barnvälsignelse.

Veckobrev Citykyrkan v 9 2018

Fredag 2:e mars 2018

Lägret på Östgötagården förra veckan blev ett höjdarläger för både barn och ledare. En bit över 70 barn från olika församlingar. Härliga ungar. Verkligt engagerade i både lekar och samlingar. Min höjdpunkt tyckte jag var ”Bibelsmuggling” då vi under lekfulla formen som ändå skapade inlevelse hos de som förföljs för sin tro försökte smuggla Biblar till de gömda kristna utan att bli tagen av spionerna.

På sista kvällssamlingen var det också härligt att se hur många barn som hade ritat sin hand i den stora gudshanden som ett tecken på att man ville att Gud skulle ta hand om ens liv.

Tack för alla böner för lägret.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.