Veckobrev Citykyrkan v.46 2018

Söndagens församlingsmöte är viktigt. Hoppas att du kan vara med. Då kommer vi ta upp:

• Ett förlag på budget 2019 presenteras
  • De som hyr 3:e våningen kommer att flytta ur senast feb -19. – Vad vill vi göra med lokalen?
  • Vi har under senaste tiden samverkat med Baptisterna med tanke att kunna ösa ur varandras källor och att göra mer för vår stad. Vad tror vi om Guds tankar för Citykyrkan framöver? Hur kan vi söka hans vilja? Hur hör denna framtid ihop med Baptisterna? Och vad händer med Frälsningsarmén?

Veckobrev Citykyrkan v. 45 2018

Jag tror på gudomliga ”sammanträffanden”. De två sista predikningarna som hölls i Citykyrkan utgick från precis samma bibeltext. Både Josefin Samuelsson och Peter Halldorf predikade utifrån Jer 29. Detta utan att de talats vid eller att texten skulle tillhöra kyrkoårets aktuella text. De talade om hopp med både varierande och överlappande tillämpning. Kan det vara så att Gud vill säga något viktigt till oss som församling nu?

Lyssna gärna till dessa predikningar på vår hemsida. Peter Halldorfs har ännu inte lagts ut men kommer ut på söndag.

Veckobrev Citykyrkan v. 44 2018

På söndag predikar Peter Halldorf hos oss. Han är en uppskattad förkunnare som ofta har mycket gott att bidra med.

Nästkommande söndag, 7/11, gästar Baptistförsamlingen oss och Lars Hermansson predikar. Mötestiden är kl 10.30 (fel i programblad). Efter kyrkkaffet övar vår tillfälliga adventskör dit alla som vill vara med och sjunga 1:advent är varmt välkomna.

Be gärna för:
Barnen som har höstlov - om att bevaras till ande, kropp och själ.

Veckobrev Citykyrkan v. 43 2018

På söndag har vi Gudstjänst för alla åldrar i Frälsningsarmén. Tiden är 11.00, (Tänk på vintertiden:-). Julia Adolfsson som är barninspiratör inom Frälsningsarmén medverkar med sitt team. Det finns alla förutsättningar att det skall bli ett riktigt bra möte.

Om två veckor (7/11) kommer Baptisterna till oss för att fira gudstjänst. Då möts vi 10.30. Det visade sig att båda parter hade anpassat sig till den andres mötestid och att det därför blev fel i programbladet. Jag ser ”misstaget” som ett tecken på att vi lever enligt Ef 5:21: ” Underordna er varandra i vördnad för Kristus”.

Josefin Samuelsson efterlyser ytterligare ett par händer som kan hjälpa till vid eftersits i Citykyrkan i samband med den Ekumeniska bön och lovsångsmässan 16/11. Mässan är i domkyrkan kl 20.00. Eftersistsen brukar pågå mellan 21.30-23.00

Nedan några tankar som jag vill dela med mig av.

Veckobrev Citykyrkan v. 42 2018

I helgen händer ett par bra saker:

Imorgon, fredag, 19.00  har vi en konsert med Erik Tilling och Joel Börjesson. Det är inte konsert i traditionell mening utan en kväll där stillhet och bön genom musiken är i fokus. Igår fanns fortfarande en handfull biljetter kvar och vi kanske kan få in ytterligare några om vi trixar med möbleringen. Sänd ett sms till Ing-Marie Ahlberg på 076-8034735 för att boka biljett (120:-) och vänta på bekräftelse.

På söndag predikar Josefin om att söka sin stads bästa. Det är ett budskap som hon burit på länge. Passa på att lyssna på Josefin, det är inte så ofta vi får höra henne från predikstolen.

Annan info:

Anonyma Narkomaner är inte längre hyresgäster hos oss (lördag förmiddag), då de haft vikande deltagarantal.

Mattias Eveborn

Be gärna för

Konserten på fredagskvällen. Vi hoppas att ett antal som inte brukar gå i någon kyrka också kommer på konserten.

Veckobrev Citykyrkan v.41 2018

Idag skriver jag från Ryttargårdskyrkan. Där är församlingsledningar från 10 församlingar i Östergötland samlade till sista träffen av i en process som pågått i två ur under rubriken ”Växande församlingar”. Jag uppskattar att dela en fredagskväll och lördag med alla dessa som avsätter sin lediga tid för att be, studera och samtala om hur Guds tankar för våra församlingar skall bli verklighet. Vi har bland annat talat om vad vi är tacksamma över i vår församling just nu: Alpha-kurs, My Life-workshop, växande ungdomsgrupp och goda träffar med Baptisterna.

Just nu pågår ett fördrag om ”Andlig kamp” och jag försöker multitaska när jag skriver detta brev. Be gärna för församlingsledningen i Citykyrkan i dag och övriga dagar. Vi behöver verkligen uppleva Guds ledning och kraft.

Kontakt under sommaren i Citykyrkan

Så är ser det ut med jour och pastorer i tjänst under semestertiden:

Vecka 27 har Lars Mattsson jour, 0734-182918

Vecka 28 har Peter Geraldo jour, 0724-590722

Vecka 29 har Eva Larsson jour, 0725-597456

Vecka 30 & 32 är pastor Josefin Samuelsson i tjänst, 0739-779328

Vecka 31 är pastor Mattias Eveborn i tjänst, 0707-464975

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.