Veckobrev Citykyrkan v.46 2019

På söndag har vi först ”vanlig” gudstjänst och sedan församlingsmöte. Gudstjänsten hjälper oss att få rätt rytm på resten av veckan. Vi påminns om att Gud fortfarande är Gud och att vår tillvaro ligger i hans händer. På söndag predikar jag om att ”Göra lärjungar” som är det sista temat på höstens predikoserie – Jesus sju befallningar.

På församlingsmötet har vi flera viktiga punkter. Vi kommer tala om våra prioriteringar och satsningar inför nästa år och hur det bland annat påverkar lokaler och budget. Mat-hjälpen vill till exempel disponera ”lilla salen” och expeditionen. Vi kommer också tala om hur vi samverkar med Baptisterna framöver och vad som är nästa steg i den processen.

Nästa vecka erbjuder olika mötespunkter, bland annat bön på onsdag kl 18.00.

Jag har också en efterlysning. På tisdag kväll har Linköpings Frikyrkoråd halvårsmöte i våra lokaler. De sköter allt kring vår sjukhuspastor och studentpastor. Vi behöver ha en eller två värdar på plats om också kan servera fika för upp till 30 personer.

Veckobrev Citykyrkan v. 45 2019

Igår kväll var jag inbjuden att hålla ett bibelstudium i Vimmerby. Jag valde att tala om Daniels bok. Där kan vi bland annat läsa om Jesus: ”Jag såg vidare i synerna om natten hur en som liknade en människa kom med himlens skyar; han nalkades den uråldrige och fördes fram inför honom. Åt honom gavs makt, ära och herravälde, så att människor av alla folk, nationer och språk skulle tjäna honom.Hans välde är evigt, det skall aldrig upphöra, och hans rike skall aldrig gå under. ” (7:13-14) På plats sitter också en familj som fått fly från just det område i mellanöstern där Daniels bok utspelas eftersom de kommit till tro på Jesus. Jag upplever att den profetiska texten 2500 år senare är oerhört aktuell. Av människor från olika folk har han gjort ett rike. Än i dag förtrycks också troende. Än i dag är Gud ändå trofast.

Veckobrev Citykyrkan v.44 2019

I veckan kom ett par barn som var sugna på att spela pingis till vår kyrka för första gången och de fick prova både pingisbord och tennis (liten plan) på vår tredje våning. Riktigt roligt att också kunna bjuda in dem till Hållplats City. Vi hade också höstens mest välbesökta café på Hoppfull Gemenskap med många värdefulla samtal.

Jag tänker att allt vi gör för att nå människor i vår stad spelar roll. Ett pingisbord kan göra stor skillnad för att kunna möta barn och en kopp kaffe för att möta vuxna. Vi ser redan hur våra nya satsningar börjar bära frukt och jag är förväntansfull på vad det kommer att innebära framöver. Adventskören som ni kan läsa mer om nedan kanske också kan vara ett "pingisbord" som gör att vi får kontakt med nya människor.

Veckobrev Citykyrkan v.43 2019

Gud är god. Alla de Bibelns instruktioner som är riktade till oss hjälper oss att utforska hans godhet och generositet. Höstens predikoserie ”Jesus sju befallningar” är ett försök att sortera in Nya Testamentets undervisning under sju rubriker. På söndag kommer jag att predika under rubriken ”Ge!”. Vi kan ge av våra pengar och ägodelar men också av vår tid i att vara i tjänst för andra. Man kunde kanske tänka att ett givande liv blir ett fattigare liv. Visst innebär det att vi får avstå från något men vad vi vinner är så mycket större, när vi får smak av Guds goda vilja.

Veckobrev Citykyrkan v.42 2019

Lukas inbjuder sina läsare att ta del av hans berättelse (Lukasevangeliet) för att själva kunna konstatera att berättelsen är ”tillförlitlig”. Vad vi väljer att lita på säger ganska mycket om oss som människor, för det avgör i stor utsträckning hur våra liv kommer att formas. Vi behöver i viss utsträckning kunna lita både på oss själva och andra för att livet överhuvudtaget skall funka. Där det inte finns tillit kommer oro och rädsla. Jag tänker att vi har mer att upptäcka av hur Bibeln är ”tillförlitlig” och ger oss vägledning till i stort och smått. Ytterst pekar den på och vilar på att vi lita Gud i alla lägen. Bibeln kan hjälpa oss att mota oro och att bygga ett hållbart liv på stabil grund.

Veckobrev Citykyrkan v. 41 2019

Det är omväxlande att vara pastor i Citykyrkan. I tisdags uppvaktade jag församlingens äldsta medlem som fyllt 97 år. I går spelade jag rundpingis med barn på Hållplats City. Onsdagen innehöll bland annat bibelstudium över sändebreven i Uppenbarelseboken. I morgon, lördag möts församlingssledningen till ledardag under lotsning av Lennarth Hambre och på söndag möts vi till gudstjänst och undersöker vad Jesus menar när han instruerar oss att älska.

Till nästa vecka vill jag puffa för vårt café på tisdagseftermiddagar: Hoppfull gemenskap. En plats där alla skall få rum, i synnerhet de som behöver en varsam miljö att vara i. En stilla andakt, gemenskap över fika, tillfälle till handarbete, möjlighet till enskilda samtal.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.