Veckobrev Citykyrkan v 10 2018

Tisdag 6:e mars 2018

Hej!

Mina barn, låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning.” Citaten är en vers ur 1 Johannesbrevet som jag inta hann med att ta upp i söndagens predikan. Så jag passar på att sända med versen och en fråga: Vad innebär det för dig att älska ”med handling och sanning” idag?

För övrigt är det alltid extra roligt med mycket folk i kyrkan. I söndags fick vi plocka in extra stolar i kyrksalen. Det var många nya ansikten i kyrkan och vi hade en högtid med bland annat nattvard och barnvälsignelse.


Veckobrev Citykyrkan v 9 2018

Fredag 2:e mars 2018

Hej!

Lägret på Östgötagården förra veckan blev ett höjdarläger för både barn och ledare. En bit över 70 barn från olika församlingar. Härliga ungar. Verkligt engagerade i både lekar och samlingar. Min höjdpunkt tyckte jag var ”Bibelsmuggling” då vi under lekfulla formen som ändå skapade inlevelse hos de som förföljs för sin tro försökte smuggla Biblar till de gömda kristna utan att bli tagen av spionerna.

På sista kvällssamlingen var det också härligt att se hur många barn som hade ritat sin hand i den stora gudshanden som ett tecken på att man ville att Gud skulle ta hand om ens liv.

Tack för alla böner för lägret.

Veckobrev Citykyrkan v 8 2018

Onsdag 21:e februari 2018

Hej!

Jag har just varit och handlat en kasse med godis. I morgon åker vi på sportlovsläger på Östgötagården. Temat för lägret är ”Gott”. Tanken är att barnen skall få upptäcka att Gud är god, men vi leker lite med temat och kommer bland annat ha tävlingar där godis ingår, för det är ju gott på sitt sätt…

Ni som inte är med på lägrets avslutande samling på söndag får tillfället att lyssna till Andreas Öhlin som predikar om ”Tacksamhet”.

Pax!

/Mattias Eveborn

Pastor

Be gärna för:

Sportlovslägret nästa vecka. Att Gud får röra vid barnen.

Veckobrev Citykyrkan v 7 2018

Tisdag 13:e februari 2018

Hej!

Idag är det fettisdag. Dagen vi skall äta oss tjocka på semlor innan 40 dagars fasta innan påsken. Enligt vår baptistiska tradition brukar vi inte hålla så hårt på kyrkoårets föreslagna fastetider, men semlor är ju alltid gott att äta…

Om vi bara äter semlor och aldrig fastar får livet slagsida. Under vintermånaderna uppmuntrar vi till att odla goda andliga vanor, vanor som för vår vardag i kontakt med Gud. Fastan är en sådan vana. Den kan praktiseras på olika sätt. Normalt avstår man från kött och sötsaker om man fastar efter kyrkoårets fastetider. Vill du praktisera fasta eller någon annan andlig vana som du vill odla under tiden fram till påsk? Ta del av Citykyrkans undervisning för inspiration.

Veckobrev Citykyrkan v 6 2018

Tisdag 6:e februari 2018

Hej!

I söndags hade vi årsmöte. Det var god stämning och vi har en hel del att vara tacksamma för när det gäller året som gått. Vi har haft god uppslutning på våra samlingar - det gäller både barn och vuxna – och ekonomin är god.

Inför det nya året har vi valt Anderas Öhlin som ordförande, Lars Mattson som kassör, Karl Holmberg som vice kassör och Ing-Marie Ahlberg som sekreterare. Budget är lagd med ett förväntat minusresultat på 75 000:-. Budgeten utgår från ett pessimistiskt scenario kring en ekonomisk osäkerhetsfaktor under kommande år.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Hej!

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.