Veckobrev Citykyrkan v 23 2018

Torsdag 14:e juni

Idag får ni längst ner texten till programbladet för juli-september som är på väg till tryckeriet. Programbladet bör vara tryckt till på söndag.

När jag ser på helheten tycker jag att vi har många goda saker på gång. Om vi tar vara på dessa tillfällen att gå djupare i gemenskap, lära känna Anden djupare och ta med nyfikna till kurser och konserter i vår kyrka kan mycket spännande hända.

Missa inte söndagens missionsmöte med familjen Åberg kl 18.00. Det blir någon typ av knyt-middag med Åbergs kl 17.00. Anmäl dig till Miriam Fast (0708-776593) senast på fredag.

Veckobrev Citykyrkan v 22 2018

Fredag 8:e juni

Nu på söndag 10/3 har vi ”hemfika” istället för kyrkkaffe efter gudstjänsten. Alla intresserade kan i samband med gudstjänsten anmäla sig för att gästa någons hem. Vill man hellre ta emot gäster går det bra att höra av sig till Ing-Marie Ahlberg. Under gudstjänsten kommer jag att fortsätta att predika över de tio budorden. Söndagsäventyret har sommaruppehåll, men det kommer att finnas en låda med lite sommarpyssel som barnen kan ta del av, de mindre under föräldrars överinseende.

Veckobrev Citykyrkan v 21 2018

Torsdag 31:e maj

Nu på söndag är det församlingens sommarfest för alla åldrar!

Vi möts i Citykyrkan vanlig tid (10.30) och firar en kortare gudstjänst med sommarpsalmer, minipredikan och bibelutdelning. Därefter beger vi oss tillsammans till Nykvarnparken vid Stångån och fortsätter gemenskapen där. Det går både att promenera och ta bilen. Det blir lekar, tipspromenad, såpbubblor och fika ute i det gröna. OBS! Medtag egen fikakorg och filt! Ta gärna med lite extra så att du kan bjuda någon vid behov.

Hör gärna av dig till Josefin eller Mattias om du behöver bilskjuts. Vi hoppas att det soliga vädret fortsätter, men vid regn stannar vi i Citykyrkan.

Veckobrev Citykyrkan v 20 2018

Fredag 18:e maj

I helgen är det ekumenisk Pingstkonferens på Bjärka Säby. Det innebär bibelstudier på lördag 16-18 med Lennart Thörn, och aftonbön i kapellet. På söndag är det friluftsgudstjänst kl 11.00 med medverkande från frikyrkorna i vår stad. Frida Blomberg (Baptistkyrkan) predikar. Barnen har eget möte. Kyrkkaffe och korv finns att köpa, men ta gärna med egen fika korg och dröj kvar i slottsparken. Har du plats i bilen? – Passa på att fråga någon utan bil om de behöver skjuts.

Veckobrev Citykyrkan v 19 2018

Lördag 12:e maj

I morgon har vår ungdomsgrupp, CC, hand om gudstjänsten. Vi gästas av Smauel Wejde som kommer att predika. Det skall bli spännade att se vad de i övrigt hittar på.

Jag har torsdag – fredag varit på kongress för EFK. Det är det forum som vi håller vartannat år och för att fatta beslut om angelägna frågor och välja styrelse och annan ledning. I år var det val av missionsdirektor. Vi valde två personer till missionsdirektorer efter som man upplevde att det behövdes en bred kompetens i tjänsten. Det blev Linalie Newman, som hitintills varit pastor i Johanneskyrkan, Linköping och Ingemar Forss som nu arbetat som rektor för Åredalens folkhögskola, men tidigare också verkat som pastor.

Veckobrev Citykyrkan v 18 2018

Lördag 5:e maj

På söndag gästas vi Hanna Axelsson vi lärde känna under hennes år i Linköping och nu verkar i Borås, bland annat med Bibeläventyret. Hon gästar vårt möte i morgon och presenterar Bibeläventyret. Barnen går upp en våning först efter halva gudstjänsten. Då kommer vi som blir kvar lyssna till en kortare bibelutläggning av mig och fira nattvard.

Det finns rasrisk från Gårdshuset. Därför kommer avspärrningarna utökas på baksidan av kyrkan och det kommer inte vara möjligt att parkera där.

Mattias Eveborn

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.