Veckobrev Citykyrkan v.3 2019

Ikväll inleds den ekumeniska böneveckan. Runt om hela vår värld söker sig kristna över samfundsgränser samman för att be. Temat för 2019 är ”Det rätta, endast det rätta, ska vara din strävan” och är utformat av kristna från Indonesien. I kan man gå på ekumenisk bön och lovsångsmässa i domkyrkan kl 20.00. Vidare kommer det vara middagsbön i Baptistkyrkan kl 12.00-12:30 tisdag-torsdag. Citykyrkan kommer medverka på onsdagen.

Veckobrev Citykyrkan v.2 2018

I veckan sände jag ut ett fysiskt brev till alla församlingens medlemmar. Hoppas att det nått fram. Jag klistrar in texten nedan.

På söndag möts vi till gudstjänst. Det blir startskottet för de samlingar då vi ”söker Guds väg”. Jag kommer att predika och Söndagsäventyret kör igång med full kraft för terminen.

/Mattias Eveborn

Veckobrev Citykyrkan v 1 2019

Gott nytt år!

Nästa vecka blir veckobrevet i både fysisk och digital form. Jag skall inte avslöja mer nu än två ord: ”komplettera varandra”. Det slog mig när jag såg orden på skärmen vad de faktiskt betyder. Det handlar om två ofullständiga delar som tillsammans blir hela, kompletta. Ofta finner i våra liv vara just ofullständiga i sig själva, men många gånger händer det att när vi lägger våra ofullständiga liv bredvid varandra så bildas en större helhet. Det kan handla om vänskap, familjeliv och församling. Till och med det trasiga kan åtminstone bli helare när det befinner sig i en kompletterande gemenskap.

Vilka gemenskaper vill du vårda och odla som är och kanske kan bli ännu mer kompletterande?

Veckobrev Citykyrkan v. 51 2018

Veckobrev Citykyrkan v 51 2018

2018 går mot sitt slut. På söndag har vi årets sista gudstjänst. Första möte 2019 i kyrkan är 6/1 då vi har missionsgudstjänst kl 10.30. Passa gärna på att besöka andra församlingar under helgdagarna och fira att Jesus har kommit till oss!

Ett nytt program för januari – februari – mars, har tryckts och finns tillgängligt i kyrkan. Ni finner texten längst ner i brevet.

Valberedningen har börjat jobba inför kommande årsmötet. Om någon tänker avsäga sig en tjänst/funktion man har i församlingen bör man meddela valberedningen så snart som möjligt. Tina Carlsson nås på 0707-3268292, Ingela Jacobsson på 0706-061639.

Veckobrev Citykyrkan v.49 2018

Nu har vi klivit in i adventstiden och jag har börjat dela ut julblommor som vi ger till alla i vår församling som är över 80-år. Vi har många härliga medlemmar som inte har kraft att komma till våra möten, men ändå är en del i vår gemenskap och det är en stor förmån för mig att få åka runt och hälsa på dem.

På söndag kommer jag predika på temat ”En klar blick”, om hur det som händer i vårt sinne formar våra liv. Vi kommer också att fira nattvard. Ser fram emot att möta er.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.