Veckobrev Citykyrkan v. 24 2019

Det kan vara fler personer än jag som upplever att det är mycket som skall hinnas med innan semestrarna slår till. På förekommen anledning kommer jag att på söndag tala om tid.

Sommaren är full av goda konferenser. Nästa vecka är vi många som åker på Torp-konferensen. Ni som inte har möjlighet att åka kan ändå lyssna till god undervisning via närradion eller internet. Nyhem, Hönö, New Wine, Oas med flera håller också konferenser i sommar.

På söndagen i midsommarhelgen har vi ingen gudstjänst i vår kyrka. Passa gärna på att besöka andra kyrkor på den ort där du är.

Veckobrev Citykyrkan v.23 2019

På söndag är det pingstdagen. Att Anden kom firar vi med en stor friluftsgudstjänst på Bjärka Säby kl 11.00 tillsammans med många andra församlingar i stan. AnnaCarin Abrahamsson från förkunnarnätverket Nelly predikar. Det blir samling och aktiviteter för barnen. Ta gärna med en picknick-korg och passa på att umgås med många från andra församlingar i vår stad.

Nästa söndag 16/6 har vi församlingsmöte efter gudstjänsten. Då kommer församlingen fatta beslut om huruvida vi skall be Annelie Larsson att vikariera för Josefin Samuelsson på den del av Josefins tjänst som hon kommer vara tjänstledig ifrån. I ett första skede handlar det om hösten, men det kan bli aktuellt med förlängning.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.