Veckobrev Citykyrkan v.9 2020

Jag kom nyss hem från Mat-hjälpen. 17 hushåll med över 80 personer fick hjälp idag. Denna gång prövade vi att duka för fika i kyrksalen och fick flera fina samtal där behövande också kunde uttrycka andra behov som vi hoppas kunna möta via till exempel vår läxhjälp på Hållplats City och andra aktiviteter. Det är verkligen många som har ömmande behov. Våra matvaror går åt snabbt.

På söndag ser vi fram emot vårt första dop i församlingen på länge. Vi firar också nattvard och jag kommer att predika om en kärlek som sträcker sig ut över det förväntade.

Allt material som handlar om vår gemensamma läsning av Lukasevangeliet är samlade på hemsidan:

Det finns också ett nytt programblad att hämta i kyrkan.

Veckobrev Citykyrkan v.6 2020

I onsdags hade Mat-hjälpen sin första matutdelning i egen regi. 10 hushåll med över 40 personer fick väl tilltagna matkassar att ta med sig hem. Nästa vecka räknar vi med att kunna hjälpa 15 hushåll. Vi har mer än 70 hushåll som anmält intresse för att få hjälp. Vi kan inte ta emot spontana hjälpsökare, utan man får anmäla intresse. Vi hoppas att verksamheten kommer att växa allt eftersom och att vi kan möta större behov.

På söndag fullföljer vi vecka 2/12 i ”Följ mig!”, vår gemensamma läsning av Lukasevangeliet. Josefin predikar och vi får bland annat möta Hanna och Symeon i templet. Ta gärna vara på vår bibelläsningsplan som är förstärkt med några korta punkter för reflektion och bön.

Veckobrev Citykyrkan v. 5 2020

Nu har nya förberedelser för byggnationen av Gårdshuset på var granntomt börjat. Som ett första steg flyttas elskåpet vid infarten vilket gör att ingången till vår baksida förnärvarande är blockerad. Med viss svårighet kan någon eventuellt ta sig förbi för att öppna framsidan åt andra.

I kväll kl 18 är alla välkomna till Forumsamling i Ryttargårdskyrkan för att möta våra missionsdirektorer och delar av styrelsen. Bland annat kommer ett förslag på revidering av EFKs tro och självförståelse-dokument tas upp till samtal.

I morgon börjar Hållplats City för terminen. Barn från åk 3 och uppåt är välkomna från 15.00. Kl 18.30 möts ungdomsgruppen CC.

På söndag är det gudstjänst med nattvard. Dopet är framflyttat till 1/3 för att fungera bäst för de berörda familjerna.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.