Veckobrev Citykyrkan v 37 2018

Fredag 14:e september

Hej!

Valet har lämnat oss i ovisshet om vem som skall bilda regering. Det spelar roll vilka som bestämmer i vårt land, men ytterst vilar inte vår tilltro till politiker utan till Jesus som säger: ”Åt mig har getts alla makt i himmeln och på jorden.” (Matt 28:18). Därför fortsätter vi att verka för Guds rike.

I tisdags drog Alpha-kursen igång. Jag har inte hört något från första träffen men vet att det var sju anmälda, varav ett par personer tycks ha blivit lockade av vårt baner på kortsidan. Det går bra att hänga på kursen också nästa tisdagskväll, om någon av er vill ta med en vän.


Veckobrev Citykyrkan v 35 2018

Onsdag 29:e augusti

Hej!

Mötet i söndags kändes som ett fint startskott för Äventyret och höstens gudstjänster. Gott om folk och längtan efter Gud. Eftersom skrivaren inte samarbetade kunde jag inte få ut den efterfrågade minneslappen till predikan, därför följer några noter nedan. Annars kan man ju alltid lyssna igen via hemsidan. Vissa säger att mina predikningar är bättre andra gången…

Vi har haft inbrott igen i kyrkan, natten till tisdagen, men har ännu inte säkra på att något blivit stulet. Tydligen behöver vi fundera på bättre inbrottsskydd. Man kunde ju önska att de nattliga gästerna kom när kyrkan var öppen istället…

På söndag skall det bli spännande att höra vad Mirjam har att säga om hur vi kan få djupare erfarenhet av Anden.

Veckobrev Citykyrkan v 34 2018

Torsdag 23:e augusti

Hej!

I år har vår församling tre fokusområden: gemenskap, fördjupning och nya människor. Församlingslägret förra helgen gav tid till både gemenskap och fördjupning. Speciellt tycks många ha uppskattat tid för samtal och bön i mindre grupper.

Idag har jag, Josefin och baptistpastor Frida Blomberg gjort och bjudit ”nya människor” på stan på våfflor. Det är ett bra sätt att synas som kyrkor och få flera goda samtal. Vi peppar extra för Alpha-kursen vi har tillsammans som börjar 11/9. Hoppas att ni har sett det snygga baneret om Alpha som vi hängt på kyrkans kortsida (Tack Per-Anders & Peter för hjälpen)

Kontakt under sommaren i Citykyrkan

Hej!

Så är ser det ut med jour och pastorer i tjänst under semestertiden:

Vecka 27 har Lars Mattsson jour, 0734-182918

Vecka 28 har Peter Geraldo jour, 0724-590722

Vecka 29 har Eva Larsson jour, 0725-597456

Vecka 30 & 32 är pastor Josefin Samuelsson i tjänst, 0739-779328

Vecka 31 är pastor Mattias Eveborn i tjänst, 0707-464975

Pax!

/Mattias Eveborn

Veckobrev Citykyrkan v 23 2018

Torsdag 14:e juni

Hej!

Idag får ni längst ner texten till programbladet för juli-september som är på väg till tryckeriet. Programbladet bör vara tryckt till på söndag.

När jag ser på helheten tycker jag att vi har många goda saker på gång. Om vi tar vara på dessa tillfällen att gå djupare i gemenskap, lära känna Anden djupare och ta med nyfikna till kurser och konserter i vår kyrka kan mycket spännande hända.

Missa inte söndagens missionsmöte med familjen Åberg kl 18.00. Det blir någon typ av knyt-middag med Åbergs kl 17.00. Anmäl dig till Miriam Fast (0708-776593) senast på fredag.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Hej!

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.