Veckobrev Citykyrkan v.22 2020

Hej!

Denna helg är det Pingst. En viktig högtid som lätt slinker förbi nu när annandagen är slopad. Men vi får inte glömma att det kristna livet inte kan levas utifrån endast våra egna resurser och ambitioner. Jag ger en tre minuters introduktion till Pingst på vår Youtube-kanal (https://youtu.be/wKQysoVlUcw)

Söndagens pingst-gudstjänst firar vi tillsammans med Missionskyrkan och Baptistkyrkan. Den kommer att strömmas från Missionskyrkans kanal på Youtube kl 11.00 (https://www.youtube.com/channel/UCXW-VWAJVJke6GkhlMmGQ2Q) . 

Kl 14 släpps en ekumenisk ”talkshow” där representanter från olika församlingar i vår stad samtalar om Anden och kyrkans enhet. Ta gärna del av denna möjlighet att lära känna något mer om våra syskon i tron.


Veckobrev Citykyrkan v.21 2020

Hej!

I söndags trotsade vi vädret och höll sommarfest. Det var runt 60 personer anmälda från Citykyrkan och Baptistkyrkan. Därför var det tur att vi valt att hålla sommarfesten på tre olika platser. Själv var jag med i ett vindskydd i skogen nära Ullstämma och hade en riktigt fin stund tillsammans. Barnen var kreativa med att spela in en video som illustrerade en bibeltext, vi sjöng, bad och grillade korv. Det kändes att vi alla är lite svultna på att få mötas och uppskattade att få göra just detta. All heder till de Söndagsäventyrsledare som planerade och genomförde denna fest.

Vi hade också en webbsänd gudstjänst, dock inte live denna gång. Ni finner den här: https://www.youtube.com/watch?v=8FrCemG-UbU

Förra veckan hade vi också nystart på Mat-Hjälpen med 20 inbjudna familjer. Många av de som redan var utsatta har det extra svårt nu. Vi tar tacksamt emot torrvaror till de utdelningar vi har varje onsdag fram till midsommarveckan.

Jag har gjort en kort hälsning inför Kristi Himmelsfärd. Den finner ni här: https://youtu.be/JZYxzjk1uaI

Pax!

/Mattias Eveborn

Pastor

Be gärna för

Våra barn och unga. Om en god sommar med många härliga upplevelser och möjligheter att få vandra med Gud.

Övrig info

Efks digitala utskick (sånt som skulle hamna på anslagstavlan). https://efk.se/forsamlingspost

Det lär bli någon form av barnläger på Östgötagården i skiftet juli/augusti. Mer info kommer inom kort.

Kolla gärna vad som i övrigt händer i våra digitala kanaler (Youtube, Facebook & Instagram): CitykyrkanLkpg.

Veckobrev Citykyrkan v.19 2020

Hej!

Församlingslivet ser ganska annorlunda ut i dessa tider. Inledningsvis har jag inte farit illa av att livstempot dragits ner lite, men det har nu börjat gå tillräckligt lång tid för att jag ska upptäcka vad jag saknar. Högt upp listan kommer alla människor som jag inte får möta. Jag saknar kyrkkaffet och samtalen efter gudstjänsten. Jag saknar också vår gemensamma sång. Det är något speciellt när vi som församling faller in i samma böner, proklamationer och lovsånger och vi får låter vår tro komma till uttryck i en låga.

Kanske kan denna tid hjälpa oss att se det dyrbara i sådant som vi lätt tar för givet och värdesätta det på ett annat sätt när vi kan mötas som tidigare igen.

Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Hej!

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.