Veckobrev Citykyrkan v42

Hej kära församling,

Nu är det höst på allvar! Det börjar vara mer löv på marken än i träden, kylan tränger sig på alltmer och mörkret anländer tidigare och tidigare. Det är dags att ta fram varmare filtar, större te-koppar och fler tända ljus för att förbereda sig för den "mörka" årstiden. Med tanke på allt som händer i vår värld som också kan kännas mörkt, såsom krig, inflation, el-priser, klimatförändringar, påminns jag om de inledande orden i Johannesevangeliet:

"I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. Det fanns i begynnelsen hos Gud. Allt blev till genom det, och utan det blev ingenting till av allt som finns till. I Ordet var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det."
Johannesevangeliet 1:1-5

Gudstjänst
På söndag möts vi åter till gudstjänst kl.10:30. Vi fortsätter med vårt predikotema "Odla goda vanor" genom att lyssna till Lars Mattsson predika utifrån rubriken "Den längsta resan är resan inåt". Söndagsäventyret har samling och efter gudstjänsten fortsätter vi gemenskapen med kyrkfika!

Inför gudstjänsten samlas vi i bön från kl.10.10 på kontoret. Denna bönesamling är öppen för alla, och du är varmt välkommen att delta i bönen för gudstjänsten och för vår församling.

Mathjälpen
Mathjälpen har det skralt i kassan just nu. Vill du vara med och sprida kärlek till utsatta i Linköping? Swisha gärna en slant till citykyrkan (123-0413062) och märk betalningen med "Mathjälpen". Tack för ditt bidrag!

Längtar du efter fördjupning?
Med start den 27 oktober bjuder Johanneskyrkan in till sex samtalskvällar byggt på förinspelade föreläsningar av Roland Spjuth kring hans bok Om Gud och allt annat. Och vi får haka på!

Materialet är lättillgängligt och passar för den som vandrat en stund på vägen och vill gräva djupare i livet med Gud, men även för den som t.ex precis gått en Alphakurs. Det blir fina tillfällen för fördjupande samtal och nyupptäckter!

Datum: 27 oktober, 17 november, 1 december, 12 januari, 26 januari samt 9 februari.
Tid: kl. 18.30 - 20.30, och kvällen är uppbyggd av 2x30 minuter föreläsning följt av 60 minuter gruppsamtal och fika.
Avgift: 150kr (inkl. fika).

Anmälan till kursen görs senast den 21 oktober via denna länk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeCdfp-WnWzoWS99E_01tF-3qlKzjVSRqBSOqMKbcKVwh_-yg/viewform

På Bildas hemsida finns lite mer info om kursen: https://www.bilda.nu/material-och-metoder/bibelskola-nara-forsamling
Samt en trailer:
https://youtu.be/kmth8rhq3GI
Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson
076-031 54 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.