Veckobrev Citykyrkan v11

Hej kära församling,

Läget i Ukraina
Det undgår knappast någon att kriget i Ukraina fortsätter att rasa, och just nu befinner sig mängder av människor på flykt. Flyktingar som nu anländer mer och mer till Sverige. Som vid tidigare flyktingströmmar innebär detta en mobilisering i samhället, och som församling vill vi även respondera genom att möta de behov vi kanske kan vara med och möta på olika sätt. Hos EFK centralt undersöker man möjligheten att ta emot 200 flyktingar efter att ha fått en konkret förfrågan från evangeliska kyrkor i Polen. Fundera om det finns något du kan bidra med? Har du kanske ett extra rum och möjlighet att inhysa flyktingar? Hör av dig till mig i så fall, så kan jag förmedla möjligheten till EFK.

Kanske känner du som jag även ett extra behov av att be tillsammans? Imorgon torsdag, den 17 mars, bjuder vi i församlingsledningen in till bön i Citykyrkan kl. 18.00-19.00. Varmt välkomna!

"Gud är vår tillflykt och vår styrka,
en hjälp i nöden, som aldrig svikit.
Därför räds vi inte om än jorden skälver
och bergen störtar i havets djup,
om än vattnen brusar och skummar
och bergen darrar vid havets uppror."

Ps 46:2-4

Via den här länken kan du även finna en uppdatering från EFK om läget i Ukraina och den katastrofinsamling som vi var med och samlade in pengar till under en gudstjänst för några veckor sedan:

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi till delgivningsgudstjänst kl.10.30. Vi fortsätter på vårt tema "Ge det vidare!" genom att ge utrymme för oss alla att praktisera att dela och ge vidare något man själv tagit emot. Kanske kan du dela något bibelord med oss andra som betytt mycket för dig den senaste tiden? Kanske kan du berätta någon erfarenhet eller vittnesbörd som kan bli till uppmuntran och uppbyggelse för oss andra? Kanske vill du leda i någon bön eller sjunga en sång? Fundera gärna över vad du kan dela under gudstjänsten nu på söndag! (Obs! Det är helt okej också att komma, även om man inte har något man vill dela framme på estraden.)

“När ni samlas har var och en något att bidra med: sång, undervisning, uppenbarelse, tungotal eller uttolkning. Men allt skall syfta till att bygga upp.” 1 Kor 14:26

Vi kommer även fira Herrens måltid tillsammans, och efter gudstjänsten blir det kyrkfika. CityCross har även samling. Välkomna!

Kom ihåg att stanna hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Uppmaning att stänga dörr till kyrksalen
Jag vill skicka med en uppmaning till oss alla att stänga/låsa dörren till kyrksalen när vi går upp till fika efter gudstjänsten. Det händer att människor dyker in från gatan när ytterdörren står öppen, vilket i sig är fint, men som kan innebära en frestelse att bära med sig oövervakade värdesaker som syns väl. Så låt oss hjälpa varandra att komma ihåg att stänga igen dörren till kyrksalen när vi går till fikat på övervåningen.

Församlingsmöte 27 mars
Söndagen den 27 mars kommer vi ha församlingsmöte i anslutning till gudstjänsten.

Läger på Östgötagården
Under våren och sommaren planeras följande läger på Östgötagården:
- Påsklovsläger 9-11 april (för åk 1-6)
- Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
- Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug (för födda 2008-2003)
- Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Lotta.

Missionärshälsning Sandra och Andreas Palm
Bifogat finner du nyhetsbrev från våra nya missionärer i Eswatini. Förutom uppdatering kring deras arbete i Eswatini, berättar Palms att de planerar att komma till Torpkonferensen där det finns möjlighet att träffa dom. De listar även några behov de har inför sommarsemester i Sverige. Läs gärna brevet och se om det finns något du kan hjälpa våra missionärer med i sommar.

pdfNyhetsbrev Sandra o Andreas Palm

Med önskan om Guds frid,