Veckobrev Citykyrkan v9

Hej kära församling,

I söndags bad vi tillsammans för krisen i Ukraina i gudstjänsten. Bön gör mer skillnad än vi ofta tror, så låt oss fortsätta att be för den pågående konflikten och säkerhetsläget i Europa. I oroliga tider då chockerande saker händer kan det ibland vara svårt att veta hur man ska be, att hitta orden. Då kan man med fördel falla tillbaka på Bibelns bönebok, Psaltaren, och stämma in i de böner som troende i alla tider över hela världen har bett. Själv gick jag till Psalm 46 när kriget bröt ut förra veckan. Vi kan även stämma in i den bön Jesus lärde sin lärjungar att be - Vår Fader, och i bönens ord "vår" och "oss" inkludera och stå i solidaritet med våra syskon i Ukraina. Eller bara suckande be Kyrie Eleison - Kristus förbarma dig. Gud hör alla böner.

"Så hjälper också Anden oss i vår svaghet. Vi vet inte vad vi borde be om, men Anden själv vädjar för oss med suckar utan ord. Och han som utforskar hjärtan vet vad Anden menar, eftersom Anden vädjar för de heliga så som Gud vill." Rom 8:26-27

Mathjälpen
Mathjälpen är nu full igång för terminen och delar ut matkassar varje tisdag. Just nu är det ett stort behov av pengar till mathjälpen för inköp av varor. Stå gärna med i arbetet genom att skänka en slant. Swisha till församlingen 123-0413062, märk betalningen med "Mathjälpen".

Missionärsbesök 12 mars
Lördagen den 12 mars får vi besök av Ferro Mehmedovic som kommer dela ifrån deras arbete i Spanien och hålla ett seminarium om mission. Tiden är satt till kl. 10:30-12:00, eventuellt börjar vi med drop-in fika kl.10:00. Mer info kommer!

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi till gudstjänst kl.10.30. Johannes Stenberg predikar på temat "Olika sätt att dela sin tro", och vi kommer även fira nattvard. Efter gudstjänsten blir det kyrkfika. CityCross kommer att ha samling. Välkomna!

Kom ihåg att stanna hemma om du har symptom som kan vara covid-19. Det går utmärkt att delta i gudstjänsten via zoom.

Barnledarkonferens "Jesus till Barnen"
Den 26 mars anordnas en barnledarkonferens i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping. Dagen vänder sig till dig som arbetar med, möter eller har ett engagemang för barn och familjer. Dagen innehåller både gemensamma pass och valbara seminarier. Stort tips!

Läs mer och anmäl dig senast 7 mars på:

Läger på Östgötagården
Under våren och sommaren planeras följande läger på Östgötagården:
- Påsklovsläger 9-11 april (för åk 1-6)
- Barnkörläger 3-5 juni (för åk 1-6)
- Tonårsbibelskolan 25 juli-3 aug (för födda 2008-2003)
- Sommarläger 4-7 aug (för de som slutat åk 1-6)

Vi i familjerådet skulle vilja veta om det finns intresse av att åka på något av lägren? Är era barn intresserade? Är du intresserad av att åka som ledare?

Maila intresse till Lotta.

Med önskan om Guds frid,

Lotta Karlsson