Veckobrev Citykyrkan v3

Hej kära församling!

Här kommer ett lite längre veckomail med en hälsning från Mirjam som snart avslutar sin tjänst hos oss, och information om vad som händer framöver.

Hälsning från Mirjam
Hej! I tisdags jobbade jag i praktiken min sista arbetsdag i citykyrkan. Jag predikar på söndag och om två veckor är det årsmöte, men förutom dessa två tillfällen jobbar jag inte mer. Min sista dag som officiellt anställd är den 31 januari. Den 1 februari återgår jag till att arbeta som barnmorska på förlossningen.

Jag vill verkligen tacka för de tre terminer jag fått vara anställd i Citykyrkan! Det har gett mig möjlighet att utvecklas som ledare och att göra saker i församlingen som jag inte hade haft tiden eller orken till annars. Samtidigt hoppas jag att jag även fått bidra och göra nytta för församlingen. Det har varit svåra tider med snabba vändningar än hit än dit. Vid min sida har jag förutom församlingsledningen haft tre fantastiska läromästare i Eleonore, Annelie och Lotta, vilka pärlor!

När jag nu avslutar min anställning så avsäger jag mig också uppdraget som ledare och sammankallande för citycross, och som administratör för mathjälpen. Jag fortsätter dock i församlingsledningen. Det är lite svårt att släppa taget om det man jobbat så mycket med men jag tror att det är viktigt att ta steg tillbaka så att jag orkar med mitt nya jobb, och för att tydliggöra för oss alla var insatser behövs så att vi kan prioritera våra resurser på rätt sätt.

Till sist vill jag än en gång skicka med er orden från Ester 4:14 "Kanske var det för en stund som denna du blev drottning". Jag är viss om att vår församling har ett speciellt uppdrag just för en stund som denna. Gud vill använda oss för att visa alla Linköpingsbor att han älskar dem. Vad uppdraget innebär mer specifikt, det får vi ta reda på tillsammans. Ge inte upp, Ge hopp!

Frid åt er alla! / Mirjam

Mathjälpen
Mathjälpen startar upp med inskrivning den 1 februari och tisdagen därefter är det första utdelningstillfället. För att banta ner administrationen till ett minimum kommer vi göra en del förändringar. Som det ser ut nu kommer vi skära ner till 2 grupper som kommer varannan vecka. Inga nya kommer tas in under terminen. Vi kommer fortsätta servera fika och fokusera på att lära känna de som kommer. Fortsätt be för mathjälpens framtid och att omställningen ska gå så smärtfritt som möjligt även i mötet med de behövande familjerna. Linda Eveborn sitter i styrgruppen från vår församling, så vänd dig till henne om du vill bidra på nått sätt eller har frågor.

CityCross
Nu på söndag drar CityCross igång. Samlingen sker i anslutning till gudstjänsten och börjar ca 11:45 och håller på till ca 13:00. Välkomna!

Gudstjänst
Nu på söndag firar vi gudstjänst kl. 10:30. Mirjam predikar på temat "Vad kan vi lära oss av Maria från Betania?". Kom ihåg att stanna hemma vid symptom, och att det går utmärkt att följa gudstjänsten över zoom och fira gudstjänst tillsammans hemifrån! Skickar även med en påminnelse om hur vi anpassat oss efter restriktionerna för att göra det vi kan för att minska smittspridningen:

• Vi kommer inte att använda oss utav vaccinpass.
  • Vi glesar ut i kyrksalen, hänvisar till en anvisad sittplats och tänker på att hålla avstånd mellan sällskap.
  • Barn som inte kan hålla sig till en anvisad sittplats hänvisas till övervåningen under föräldraansvar. Vi försöker se till så att det är möjligt att följa gudstjänsten på storbildsskärmen i fikavåningen.
  • Vi pausar kyrkfikat efter gudstjänster tillsvidare.

Notera även att restriktionerna kan komma att förändras.

Årsmöte 30 jan
Den 30 januari har vi årsmöte. För att så många som möjligt ska kunna vara med kommer mötet främst hållas över zoom. Församlingsledningen och andra funktionärer under mötet kommer dock finnas på plats i kyrkan. Så om man har svårt att delta i mötet över zoom, finns möjlighet att komma till kyrkan och vara med på plats. Vi börjar med en kortare gudstjänst kl. 10:30 innan vi går in på årsmöteshandlingarna.

Padel
På lördag finns möjlighet för dig som är frisk att spela padel! Scott har bokat bana 1 och 2 på Sportcenter padel, på Gumpekullavägen 3, mellan kl.10:30-12:00. Räcker inte racken finns det möjlighet att hyra, annars är det gratis att haka på! Och alla är välkomna, inklusive tonåringar eller nybörjare. Har man frågor kan man kontakta Scott (070-861 06 21) eller Joel (073-650 49 87).

Med önskan om Guds välsignelse,

Lotta Karlsson