Veckobrev Citykyrkan v1

God fortsättning!

Hoppas ni har fått ha en god julledighet! Jag anar att för en del blev det kanske en del ändrade planer, då diverse förkylningar påverkade möjligheten till besök. Nu går vi in i ett nytt kalenderår. År 2022. Vi börjar det nya året med en tydlig ökad smittspridning i samhället igen, vilket kommer att påverka vår vardag i olika grad med diverse nya restriktioner. Men vi får också gå in i det nya året med Jesu löfte i ryggen om att Han kommer vara med oss alla dagar till tidens slut. (Matt 28:20) Vad vi än möter av förändringar och restriktioner, så kan vi vila i vetskapen att Han är med oss. Låt oss ta hand om varandra, och jag ber ständigt för er alla, om hälsa och beskydd, om uthållighet och frid. Amen.

Nya restriktioner och gudstjänst
Den 23 december kom det nya restriktioner från regeringen i ett försök att minska den ökande smittspridningen i samhället. Hur påverkar det våra gudstjänster i Citykyrkan? Vi kommer tillsvidare fortsätta att fira gudstjänst på plats i kyrkan, men anpassar oss efter restriktionerna och försöker göra det vi kan för att minska smittspridningen. Detta gäller för gudstjänsten på söndag:

• Vi kommer inte att använda oss utav vaccinpass.
  • Vi glesar ut i kyrksalen och tänker på att hålla avstånd mellan sällskap.
  • Barn som inte kan hålla sig till en anvisad sittplats hänvisas till övervåningen under föräldraansvar. Vi försöker se till så att det är möjligt att följa gudstjänsten på storbildsskärmen i fikavåningen.
  • Vi pausar kyrkfikat efter gudstjänster tillsvidare.

Notera även att restriktionerna kan komma att förändras. Viktigt är som alltid att du stannar hemma vid symptom. Kom ihåg att det går utmärkt att följa gudstjänsten över zoom och fira gudstjänst tillsammans hemifrån.

På söndag är det missionsgudstjänst kl.10.30 där vi kommer att få lyssna till våra missionärer.

Ekumeniska böneveckan för kristen enhet 18-21 jan 2022
Under vecka 3 finns möjlighet att haka på ekumenisk lunchbön kl. 12.00-12.20 i Frälsningsarméns lokaler på Ågatan 23. Utifrån smittspridningen och restriktionerna kommer det finnas markerade platser med tillbörligt avstånd i lokalen.

Med önskan om Guds välsignelse,

Lotta Karlsson