Veckobrev Citykyrkan v41

Hej kära församling,

Inledningsvis vill jag börja med att dela ett tacksägelseämne. I söndags bad vi för Mathjälpen, och bland annat för behovet av en laptop för att underlätta dess arbete. I måndags skänktes sedan en laptop till verksamheten, och det vill vi tacka Gud för! Tack Gud för att Du hör bön! Låt det uppmuntra oss till att fortsätta be om både stort och smått. Vi kan frimodigt kasta alla våra bekymmer på honom som har omsorg om oss. (1Petr 5:7)

Här kommer även lite tips och info om vad som händer framöver:

En samtalskväll om helande och hopp som bär
Våren 2021 utkom Om än jorden skakar (Libris), skriven av EFKs Missionsdirektorer Linalie Newman och Ingemar Forss. På ett personligt och nära sätt skriver de om när livet och tillvaron skakats om för dem och andra. Nu drar de, tillsammans med Fredrik Lignell (pastor och föreståndare i Ryttargårdskyrkan i Linköping), igång en bokturné där samtalet berör livets olika svårigheter, för att få syn på att till och med där det ser riktigt mörkt ut, så kan nya vägar öppnas och hoppet börja gro.

Den 21 oktober kommer bokturnén till Johanneskyrkan, Linköping.
Medverkar med musik gör Ellen Vingren & Jenny Gajicki.
Tid: 19:00. Fri entré.

Hur kan hemmet få vara en andlig växtplats för barn och vuxna?
Nätverket Jesus till barnen inbjuder till en digital träff för föräldrar den 27 oktober kl. 20:00-21:15 via Zoom.

Barn kan få lära sig om Gud inte bara i kyrkan utan även i sina hem. Det konstaterandet kan upplevas som en fantastisk möjlighet men samtidigt som en stor utmaning för oss föräldrar, för vad gör vi när vi känner oss helt dränerade på ork och inspiration? Och hur hanterar vi barnens eventuella ovilja till kyrkan och deras frågor om tron? Kom till en kväll med uppmuntrade undervisning och med möjlighet till att dela erfarenheter och tankar.

Kyrkoavgift - ett smidigt sätt att ge
Kyrkoavgiften handlar om 1 % av din beskattningsbara inkomst. Många betalar redan en kyrkoavgift utan att egentligen veta så mycket om den - men du kan välja att ge den till den gemensamma missionen via EFK och din lokala församling.

Du kan välja att ge 100 % till det gemensamma arbetet via EFK - eller att ge 50 % till det gemensamma arbetet via EFK och 50 % till arbetet i din lokala församling.

Hur gör jag?
1. Gå in på hemsidan: efk.se/kyrkoavgift
2. Fyll i blankett online med ditt Bankid, eller skriv ut blankett och skicka till Ingrid Erenmalm på EFK.
3. Skicka in innan 1 november!

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi igen till gudstjänst kl. 10.30.  Jag predikar på temat "Gud är kärlek". Pyssel finns förberett för barnen, och CityCross kommer ha samling efter gudstjänsten. Välkomna!

Med önskan om Guds välsignelse,
Lotta Karlsson