Veckobrev Citykyrkan v40

Hej kära församling,

Hösten är verkligen här nu. Det börjar kännas i luften, och träden slår om i sprakande färger allteftersom. Det här delen av hösten njuter jag av. Sen känns det som att allt bara blir grått och mörkt, och man bara går och väntar på att adventsljusen ska lysa upp i mörkret.

Precis som årstider skiftar också våra liv, där olika säsonger byter av varandra. En del säsonger är fyllda av sprudlande liv och färger, andra säsonger kanske mest upplevs gråa där man hoppas och väntar på bättre tider. Tack och lov att Gud är en Gud för alla säsonger, som har lovat att vara med oss alla dagar till tidens slut. I livets alla skiften.

Herren skall bevara dig
i livets alla skiften,
nu och för evigt.
Psalm 121:8

Här kommer lite tips och info om vad som händer framöver:

Hur kan hemmet få vara en andlig växtplats för barn och vuxna?
Nätverket Jesus till barnen inbjuder till en digital träff för föräldrar den 27 oktober kl. 20:00-21:15 via Zoom.

Barn kan få lära sig om Gud inte bara i kyrkan utan även i sina hem. Det konstaterandet kan upplevas som en fantastisk möjlighet men samtidigt som en stor utmaning för oss föräldrar, för vad gör vi när vi känner oss helt dränerade på ork och inspiration? Och hur hanterar vi barnens eventuella ovilja till kyrkan och deras frågor om tron? Kom till en kväll med uppmuntrade undervisning och med möjlighet till att dela erfarenheter och tankar.

Kyrkoavgift - ett smidigt sätt att ge
Kyrkoavgiften handlar om 1 % av din beskattningsbara inkomst. Många betalar redan en kyrkoavgift utan att egentligen veta så mycket om den - men du kan välja att ge den till den gemensamma missionen via EFK och din lokala församling.

Du kan välja att ge 100 % till det gemensamma arbetet via EFK - eller att ge 50 % till det gemensamma arbetet via EFK och 50 % till arbetet i din lokala församling.

Hur gör jag?
1. Gå in på hemsidan: efk.se/kyrkoavgift
2. Fyll i blankett online med ditt Bankid, eller skriv ut blankett och skicka till Ingrid Erenmalm på EFK.
3. Skicka in innan 1 november!

Gudstjänst
Nu på söndag möts vi igen till gudstjänst kl. 10.30. Mirjam Fast predikar på temat "Gud är allsmäktig", och Söndagsäventyret har samling. Välkomna!

Med önskan om Guds välsignelse,
Lotta Karlsson