Mathjälpen

Mathjälpen är ett samarbete mellan Citykyrkan, Baptistkyrkan och Ryttargårdskyrkan och sedan advent 2019 har vi haft glädjen att, med undantag av ett uppehåll pga Covid -19 under april månad, varje vecka få dela ut matkassar till ett 20-tal hushåll. Maten har vi fått skänkt från olika butiker och grossister runt om i stan, och är mat som annars skulle slängts men som är helt fullgod mat. En viss del av matvarorna kommer även från privata gåvogivare i våra församlingar. Detta komplement med torrvaror från privatpersoner gör att vi varje vecka kan dela ut en rejäl matkasse. Innan Covid -19 slog till bjöd vi dessutom in till fika och samtal i samband med att kassen hämtades, och dessa möten med människor har varit fantastiska.

I Bibeln uppmanas vi att möta och betjäna alla människor och det här är ett otroligt roligt sätt att få göra det på!

För att kunna bedriva den här verksamheten så krävs dock volontärer och vi behöver bli fler! Vi är ju bättre tillsammans!

Som volontär kan man hjälpa till med enstaka insatser i samband med utdelning eller hämtning av mat, eller ett mer långvarigt engagemang. Utdelningen kommer under hösten att ske på kvällstid för att det ska bli lättare för alla som vill att vara med.

Så om du är nyfiken på att vara med eller kanske bara vill veta mer eller se våra lokaler är du varmt VÄLKOMMEN.

Information till behövande

Är du i behov av mat-hjälp? Du kan anmäla ditt intresse till någon av våra församlingar. Maten räcker inte till alla som söker hjälp och vi har därför en kö-lista. När vi får möjlighet vill vi hjälpa dig, men det är svårt att säga hur lång tid det kan ta.

De som får hjälp kan en eller ett par gånger i månaden få hämta en kasse med mat.

Information till butiker, restauranger och andra företag som vill skänka mat.

Vi tar emot bra mat av alla slag. Ofta handlar det om mat som annars skulle bli mat-spill. Maten hamnar där den behövs som mest i stället för att slängas. Så minskar vi också vårt avtryck i miljön.

Vi skänker maten till behövande. Inget som skänks till oss kommer att säljas. Vi förbinder oss att hålla god matsäkerhet. Ta gärna kontakt med oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om ni vill inleda ett samarbete.

Information till privatpersoner som vill skänka mat

Vi tar tacksamt emot i synnerhet torrvaror. Det är något som sällan skänks till oss från andra givare. Det är uppskattat med olja, konserver, pasta, ris, mjöl, torkade bönor, tvål, schampo och bindor. Varorna kan lämnas till någon av våra kyrkor.