Veckobrev Citykyrkan v.49 2020

Inledning

I söndagens gudstjänst på Zoom fick vi höra församlingens adventskör sjunga ”Gå Sion din konung att möta” – tack till alla som gjorde detta möjligt genom förinspelade filmer som klipptes ihop så att det blev en kör!

Vi planerar ett liknade projekt men med en barnkör inför söndagen den 13 december – läs instruktionerna längst ned i veckobrevet – vi behöver din film senast den 6 december!

Aktuella länkar till Zoom finns både i veckobrevet och i kalendern på hemsidan – tryck på aktuell samling i kalender för att hitta rätt länk!

Men önskan om en god helg! /Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare

Söndagen den 6 december: länk och schema

Kl 10:00 Söndagsäventyret (båda grupperna)

Kl 10:20 Insläpp för gudstjänstdeltagare

Kl 10:30 Nattvardsgudstjänst

Kl 11:20 Kyrkkaffe i smågrupper

Kl 11:35 Församlingsmöte

(eventuellt City Cross, info kommer i CC-chatten)

Man kan logga in via länken eller koderna, det är samma länk och koder för alla gudstjänster under december:

Meeting ID: 831 5489 1825

Passcode: Jesus

Praktisk info om Söndagsäventyret

På söndag skall vi försöka genomföra Kompisar & Polare samt Amigos på samma tid men i olika grupprum (som vi gjorde vid kyrkkaffet förra söndagen), om du har barn i olika åldrar behöver du logga in via två enheter, i fall du inte vill skapa fler konton på Zoom kan man använda datorns webbläsare istället för appen eller programmet, då kan  man komma in i zoom-mötet utan konto.

Praktisk info om nattvarden

För att delta i nattvarden behöver du duka fram eget bröd och vin. Alkoholfritt vin finns att köpa i alla välsorterade matbutiker.

Församlingsmöte

På söndag kommer vi bland annat samtala om budgeten för 2021.

Länken till torsdagsbönen den 10 dec kl 18:30:

Meeting ID: 861 7969 9303

Passcode: 713264

Församlingens julfest den 13 december kl 10:30 – en hälsning från Mirjam Fast
Nästa vecka är det dags för församlingens årliga julfest och Söndagsäventyrets terminsavslutning. I år blir det ju i digitalt format på grund av den pågående pandemin. Det gör att vi ställs inför utmaningen att skapa julkänsla utan att de vanliga medlen.

Vanligtvis brukar barnen ha ett lucia-tåg, vi tänkte att det skulle vara roligt om vi kunde återskapa känslan av detta och samtidigt få se alla barnen. Alla föräldrar har därför möjligheten att filma sina barn när de sjunger "blinka lilla stjärna" i lussekläder. Detta klipper vi sedan ihop till en liten musikvideo. För att delta krävs följande...

1. Öppnad följande länk i din webbläsare i telefonen, där finns melodin till sången:

2. Ha en annan telefon tillgänglig för att spela in videon.
  3. Klä ut barnen (ev också dig själv) i valfria lussekläder.
  4. Sätt hörlurarna i öronen på barnen eller dig själv. Sjung till musiken. (Melodin från Youtube ska alltså inte höras i din egen inspelning men behövs för att alla barn ska kunna sjunga i samma takt och någorlunda samma tonart.) Det gör inget om en förälder är med och sjunger och är med i bild på inspelningen.

Videon kommer enbart visas digitalt på julfesten den 13/12, inte läggas upp på nätet.