Veckobrev Citykyrkan v.47 2020

Kära församling,

Den nya lagen som kommer träda i kraft på tisdag innebär att allmänna sammankomster på över åtta personer blir förbjudna såväl inomhus som utomhus. Därför kommer alla samlingar ske digitalt framöver. Endast Mathjälpen kommer ske i kyrkan lokaler.

Mathjälpen

Behoven ökar samtidigt som restriktionerna gjort det svårare för de som vill skänka varor.

Därför öppnar vi nu upp för möjligheten att swish in en gåva till Mathjälpen. De pengar vi får in handlar vi varor för och delar ut till de behövande, ett säkert och smidigt sätt att bidra.

Swisha din gåva till församlingens swishnummer 1230413062 och märk din gåva med ”Mathjälpen”. Tack för din gåva och dina böner!

Nytt schema på söndag!

På söndag gästas vi av en predikant från Open Doors, en organisation som arbetar med att stötta förföljda kristna. Ett besök som var planerat sedan länge men som jag tror kan vara en viktig källa till hopp dessa dagar – tro det eller ej!

På söndag kommer vi testa att starta upp en digital variant av Söndagsäventyret och City Cross. Istället för I ett och samma Zoom-möte kommer följande samlingar ske:

söndag 22 november

kl 10:00 Söndagsäventyret: Kompisar och polare
kl 10:30 Gudstjänst och kyrkkaffe

kl 11:30 Söndagsäventyret: Amigos
kl 12:00 City Cross

City Cross kommer ha en kortare digital träff varje vecka istället för att mötas fysiskt varannan vecka, och just den här veckan blir det alltså på söndagen.

Det är samma länk till alla dessa fyra samlingar, anslut gärna i god tid innan den samling du vill delta i börjar (och då den tidigare samlingen kanske fortfarande pågår).

Zoom-länk till samlingarna på söndag:

Meeting ID: 846 7744 1851

Passcode: 130037

Till er som skall vara med på Amigos!

Ta fram följande saker före samlingen börjar: en burk, sax, pennor, tejp eller klister, färgglada papper och eventuella andra dekorationsgrejer

Bön och fasta

Nu behöver vi be för vårt land och för vår värld, om kraft, tröst, beskydd och räddning. Här följer fyra olika möjligheter till bön:

Adventsfasta

I söndags berättade jag i min predikan (som finns att se på Youtube) att advent egentligen är en gammal fasteperiod – låt oss nu lägga alla den nöjen pandemin tvingat oss att avstå från i Guds händer, som en bön om hjälp. Man kan fasta på olika sätt, i följande brev berättar jag mer, skriv gärna ut det och sätt på kylskåpet eller i din bibel:

Adventsbrev

Nationell bönedag den 22 november

De kristna samfunden har kallat till en gemensam bön- och fastedag nu på söndag:

EFKs lunchbön

Från och med den 25 november kommer Evangeliska Frikyrkan bjuda in till en gemensam lunchbön kl 12:00-12:20 på onsdagar via Microsoft Teams, en länk kommer finnas på deras hemsida och facebooksida. ’

Församlingens torsdagsbön

Länk till bönesamlingen den 26 november kl 18:30:

Meeting ID: 883 6973 9794

Passcode: 021513

Till sist…

Vill du ha någon att prata med? Hör av dig, jag har gott om tid nu när så mycket har ställts in! Eftersom församlingen förlängt mitt vikariat kommer jag finnas kvar i församlingen även efter årsskiftet.

Allt gott! /Eleonore Gustafsson, vikarierande pastor och föreståndare