Veckobrev Citykyrkan v.44 2020

Kära församling!

På söndag skulle vi ha mötts till nattvardsgudstjänst på temat ”Efterföljelse i dödsskuggans dal - kan klagobön vara ett sätt att hoppas?”, men eftersom Folkhälsomyndigheten skärpt de allmänna råden för oss som bor i Östergötland blir det inte så.

Istället kommer gudstjänsterna den 1, 8 och 15 november endast ske via Youtube. Hur det blir med Hållplats City och City Cross den 12 november får vi återkomma om vi ett senare tillfälle. Mathjälpen kommer hålla öppet. Torsdagsbönen den 5, 12 och 19 november kommer ske digitalt via Zoom.

Även om vi inte kan mötas fysiskt behöver vi komma samman och be!

Under söndagsmorgonen den 1 november kommer vi publicera en andakt på temat ”Kan klagobön vara ett sätt att hoppas?” på vår youtube-kanal ”Citykyrkan Lkpg”. Sedan möts de som vill för kyrkkaffe och bön via Zoom kl 11:15. Använd den här länken för att delta i kyrkkaffet:

Topic: Kyrkkaffe och bön
Time: Nov 1, 2020 11:00 AM Stockholm

Meeting ID: 839 6111 9465
Passcode: 770225

En länk till torsdagsbönen samt information om gudstjänsten och Söndagsäventyret den 8 och 15 november kommer vid ett senare tillfälle.

På söndag skulle vi ha sjungit psalmen ”Blott en dag, ett ögonblick i sänder” tillsammans, istället får vi, från våra olika hem, meditera över dess innebörd:

”Själv han är mig alla dagar nära,
för var särskild tid med särskild nåd.
Varje dags bekymmer vill han bära,
han som heter både Kraft och Råd.
Morgondagens omsorg får jag spara,
om än oviss syns min vandrings stig.
’Som din dag, så skall din kraft ock vara’,
detta löfte gav han mig”

Nu är det en särskild tid, och då gäller även en särskild nåd.

Vi hörs! /Eleonore Gustafsson, vikarierande föreståndare och pastor