Veckobrev Citykyrkan v.42 2020

Hur länge?

Den 5 oktober sa generaldirektören för FHM, Johan Carlsson, i en intervju i Agenda att vi måste räkna med att åtgärderna mot coronaspridning kommer ligga kvar åtminstone i ett år framöver. Och i söndags hade gudstjänstgruppen ett kort digitalt sammanträde där vi försökte förstå den uppgift som nu hamnat på vårt bord: att hitta en långsiktig pandemiplan för vårt gudstjänstliv.

Veckans veckobrev handlar om Mathjälpen samt coronaanpassningen av våra gudstjänster. Läs de stycken som intresserar dig, och välkommen på söndag, på plats eller via Youtube, för att möta våra utsända missionärer Linnea och Tobias Åberg som kommer medverka i gudstjänsten!

En hälsning från Mirjam Fast om Mathjälpen
Varje gång jag är med på mathjälpen känner jag stor tacksamhet över allt jag blivit välsignad med i mitt liv som andra inte har. Tacksamheten väcker längtan efter att få hjälpa fler då vi ser att behoven är stora. Vi testar under hösten att dela ut matkassar till tre grupper istället för två. På så sätt hjälper vi fler men det blir med tre veckors intervall istället för varannan vecka. Vi får utvärdera efter denna terminen och se hur detta fungerat.

Just nu är det brist på framför allt olja och blöjor. Tacksam för bidrag på detta område under veckan så vi har att dela ut på tisdag.

Stor tack för din insats genom det du ger och dina böner! Gud välsigne dig!
/Mirjam Fast, församlingspedagog

Femtiogränsen

Eftersom det innan pandemin började sällan var över 50 personer på våra gudstjänster är det vår bedömning att vi kommer kunna fortsätta som vi gjort de två senaste söndagarna, det vill säga låta barn och vuxna gå in genom samma entré för att sedan dela upp sig i två grupper. Men skulle det visa sig att allt fler börjar besöka våra gudstjänster skulle vi kunna låta Söndagsäventyret bli ett separat evenemang, skild från gudstjänsten, med en separat ingång, men vid samma tidpunkt som gudstjänsten.

Möblering

I kyrksalen finns det nu max 48 stolar (exklusive de två teknikplatserna) utplacerade så att det skall gå att sitta med minst 1meter till andra sällskap. Bänkarna är placerade så att man kan ta emot ett sällskap på 6 personer, 17 sällskap på 2 personer, samt 6 platser där man kan sitta ensam.

Hur kan vi bevara enheten trots att vi är samlade på olika platser?

Det här är en fråga som vi behöver tänka igenom noggrant eftersom restriktionerna antagligen kommer ligga kvar en lång tid framöver. Kom gärna med förslag på hur vi kan förbättra vårt sätt att samlas, fysiskt och digitalt, hör gärna av dig till mig personligen:

Tele: 0767-674194

Allt gott! /Eleonore Gustafsson, vikarierande föreståndare och pastor