Veckobrev Citykyrkan v.40 2020

Gudstjänst under Corona

På söndag samlas vi återigen till gudstjänst i Citykyrkan. Du som är symtomfri är välkommen att vara med på plats, och för den som måste stanna hemma sänds gudstjänsten via vår youtubekanal. För att undvika trängsel kommer det stå en mötesvärd vid entrén som skall se till att det inte uppstår trängsel, varken i kapprummet eller kyrksalen. De som vill mingla får göra det efter gudstjänsten, före gudstjänsten vill vi att man så fort som möjligt sätter sig på sin plats. Vi har möblerat om i kyrksalen så att vi skall kunna hålla avstånd till varandra.

Söndagsäventyret under Corona

För att vi lättare skall kunna hålla avstånd till varandra vill vi att barnen samt en medföljande vuxen går upp till cafédelen på andra vången direkt vid ankomst. Där kommer inledningen av gudstjänsten att visas via skärm. När söndagsäventyret tar vid är de medföljande vuxna som vill fortsätta att delta i gudstjänsten välkomna ner till kyrksalen.

Glöm inte att barnen skall ha med sig en frukt!

Söndagsäventyret den 4 oktober – en hälsning från barnledarna

På söndag blir det ett söndagsäventyr-special med två workshops som barnen kommer att få välja mellan: dans eller sport. Föräldrar ansvarar för barn som inte vill delta i någon av dessa två aktiviteter. Barnen får gärna komma i mjuka kläder och ha med egen vattenflaska. En liknande workshop planeras även till den 22/11.

Mathjälpen – en hälsning från Mirjam Fast

I tisdags hade vi terminens första utdelning av matkassar. Uppstarten var efterlängtad av de behövande och vi hade ett par nya ansikten som droppade in. Behoven är stora! För närvarande är det brist på blöjor, välling, bindor, tandborstar, tvättmedel och därför får ni gärna skänka sådant om ni har möjlighet. Dessutom önskar jag få veta vilka av er som har lovat skänka något visst varje månad. Det vore bra att ha en lista så vi kan ha lite koll på hur mycket vi kan förväntas få in varje månad. Allt därutöver är naturligtvis alltid välkommet men det är bra att veta vilken bas vi har. Ju mer vi får in desto fler kan vi hjälpa. Vi har en väntelista på behövande. Tack för ert stöd i detta både med era resurser och era böner! Det är en fantastisk förmån att få hjälpa på det här sättet!