Informationsträff om Mathjälpen

Nyfiken på mathjälpen??

Nu bjuder vi in alla som är nyfikna på att få veta mer om mathjälpen till en informationsträff i Citykyrkan tisdagen den 1 september kl.18:00.

Mathjälpen är ett samarbete mellan Citykyrkan, Baptistkyrkan och Ryttargårdskyrkan och sedan advent 2019 har vi haft glädjen att, med undantag av ett uppehåll pga Covid -19 under april månad, varje vecka få dela ut matkassar till ett 20-tal hushåll. Maten har vi fått skänkt från olika butiker och grossister runt om i stan, och är mat som annars skulle slängts men som är helt fullgod mat. En viss del av matvarorna kommer även från privata gåvogivare i våra församlingar. Detta komplement med torrvaror från privatpersoner gör att vi varje vecka kan dela ut en rejäl matkasse. Innan Covid -19 slog till bjöd vi dessutom in till fika och samtal i samband med att kassen hämtades, och dessa möten med människor har varit fantastiska.

I Bibeln uppmanas vi att möta och betjäna alla människor och det här är ett otroligt roligt sätt att få göra det på!

För att kunna bedriva den här verksamheten så krävs dock volontärer och vi behöver bli fler! Vi är ju bättre tillsammans!

Som volontär kan man hjälpa till med enstaka insatser i samband med utdelning eller hämtning av mat, eller ett mer långvarigt engagemang. Utdelningen kommer under hösten att ske på kvällstid för att det ska bli lättare för alla som vill att vara med.

Så om du är nyfiken på att vara med eller kanske bara vill veta mer eller se våra lokaler är du varmt

VÄLKOMMEN

Tisdagen den 1 september kl.18:00 till Citykyrkan.

Där kommer vi berätta mer om verksamheten och ge dig chansen att få se lite av det arbete vi gör. Får vi glädjen att bli mer än 50 personer så tar vi in några i taget. Så tveka inte, utan kom!

Hoppas att vi ses där!