Veckobrev Citykyrkan v.25 2020

Nu skriver jag mitt sista veckobrev som pastor i Citykyrkan. Det har blivit en hel del under de närmast sju åren som jag haft förmånen att få vara er pastor. Jag lämnar på eget initiativ utan ännu har riktigt klart vad som händer i höst och det är väckt en del frågor.

Jag får därför förs säga att det inte finns någon konflikt i om någon sak eller i någon relation som lett fram till mitt beslut. Jag tycker mycket om vår församling och alla dess medlemmar. Snarare handlar det om en förvissning om att det nu är tid att släppa taget om denna tjänst för att ge plats för något annat. Jag tror att något nytt kan växa både i församlingen och i mitt liv genom detta steg.

Församlingsliv är inte alltid enkelt. Vi vill naturligtvis se fler komma till tro och att församlingen ska växa, men det får inte hindra oss att se och uppskatta allt gott som vi redan har. Citykyrkan är en enkel och okonstlad gemenskap full av härliga människor som vill varandra och vår värld väl. Här finns, när man skrapar lite på ytan, mycket av andlig erfarenhet och visdom. När vi tar till vara denna rikedom som blomstrar människor och församling.

Jag tänker att mycket kan utvecklas men framförallt behöver i först riktigt landa i det stora att vi får vara Guds barn av bara nåd och hitta än mer av vår gemensamma glädje i detta. Ofta blir vi lita jagade och tänker att vi borde vara mer ”nyttiga” på olika sätt, men nyttan kommer först lär vi lär oss hur beroende av Jesus vi är.

Nu är det dags för mig att slå igen datorn och ha en rejäl, ”onyttig”, sommarvila. Jag önskar att ni alla också får del av en sådan vila!

/Mattias Eveborn