Veckobrev Citykyrkan v.19 2020

Församlingslivet ser ganska annorlunda ut i dessa tider. Inledningsvis har jag inte farit illa av att livstempot dragits ner lite, men det har nu börjat gå tillräckligt lång tid för att jag ska upptäcka vad jag saknar. Högt upp listan kommer alla människor som jag inte får möta. Jag saknar kyrkkaffet och samtalen efter gudstjänsten. Jag saknar också vår gemensamma sång. Det är något speciellt när vi som församling faller in i samma böner, proklamationer och lovsånger och vi får låter vår tro komma till uttryck i en låga.

Kanske kan denna tid hjälpa oss att se det dyrbara i sådant som vi lätt tar för givet och värdesätta det på ett annat sätt när vi kan mötas som tidigare igen.

Igår kväll hade vi styrelsemöte. Det har gjorts en kartläggning av församlingens behov och personal-arbetsgruppen börjar nu sondera kring möjliga lösningar för att täcka dessa behov. Det känns speciellt angeläget att vi finner en fungerande lösning för barn och unga. Om inte en stadigvarande lösning går att få till kan det bli aktuellt med någon typ av vakans/vikariat. Vi tänker att Josefin återkommer i tjänst efter ett års tjänstledighet. I arbetsgruppen ingår Per-Anders Jacobsson, Andreas Öhlin och Sofia Trapp.

Glöm inte att anmäla er till sommarfesten 17/5 (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Eftersom inte allt kan delta kommer vi att denna söndag också sända en kortare gudstjänst.

/Mattias Eveborn

Be gärna för:

En medlem som är inlagd på US pga Covid-19.

Övrig info:

Ta gärna del av vad som läggs upp i våra digitala kanaler. Vårt konto på Youtube, Instagram och Facebook är ”CitykyrkanLkpg” .