Veckobrev Citykyrkan v.13 2020

Det är en speciell tid som vi lever i. Corona-viruset påverkar oss alla. I Citykyrkan fortsätter vi med våra samlingar och gudstjänster, utom Hoppfull gemenskap och de äldres hemgrupp. Var och en måste bedöma om det är lämpligt att delta när vi möts. Är man minsta sjuk eller tillhör en riskgrupp ska man stanna hemma.

Från och med på söndag räknar vi med att kunna strömma våra gudstjänster på nätet. Det kan hända att i provar några olika lösningar framöver, men vi börjar med att använda min Youtube-kanal som heter Mattiasi2d. Den når man på länken https://www.youtube.com/user/Mattiasi2d . Du kan behöva ladda om webbsidan för att få in få in strömningen när den drar igång.

På Mat-hjälpen har vi fått problem då färre matvaror skänks till oss. Butikerna är upptagna med att fylla på sina hyllor och inte lika många kommer till kyrkan för att lämna torrvaror. Det du har att skänka kommer till god nytta.

Det mesta talar för att vi förr eller senare kommer att besegra denna smitta, men den påminner oss om hur utsatta vi är som människor och att också våra samhällen är bräckliga. Det har blivit tydligt att vi alla är beroende av varandra och att mänsklig omsorg är ett samhälles styrka. Vårt yttersta hopp sätter vi dock inte till människor utan till Gud. Oavsett vad som möter oss kan inget skilja oss från hans kärlek.

Ring eller skriv gärna under dessa dagar till de äldre eller andra personer som inte kan röra sig som vanligt. Kanske finns det också något som vi kan göra konkret ärende vi kan göra en granne som inte bör gå ut.

Som kyrka försöker vi nu på olika sätt ställa om till den nuvarande situationen. I Citykyrkan skulle vi behöva bli bättre på att använda sociala medier. Om någon känner sig inspirerad för att vårda om våra konton på Instagram och Facebook får ni gärna höra av er.

Mattias Eveborn

Bed gärna för

Vår missionärsfamilj Mehmedovic och Spanien. Familjen mår bra, men det är en det är ett svårt läge i landet. De märker dock att vissa människor börjar söka sig till Gud i den tid som av oro som råder.

PS

Mitt i allt annat har det varit en stor glädje att se alla som mött i i kyrkan under vår årliga städvecka för att vårda om det vi har tillsammans. Tack till alla som gjort en insats!