Veckobrev Citykyrkan v 37 2018

Fredag 14:e september

Hej!

Valet har lämnat oss i ovisshet om vem som skall bilda regering. Det spelar roll vilka som bestämmer i vårt land, men ytterst vilar inte vår tilltro till politiker utan till Jesus som säger: ”Åt mig har getts alla makt i himmeln och på jorden.” (Matt 28:18). Därför fortsätter vi att verka för Guds rike.

I tisdags drog Alpha-kursen igång. Jag har inte hört något från första träffen men vet att det var sju anmälda, varav ett par personer tycks ha blivit lockade av vårt baner på kortsidan. Det går bra att hänga på kursen också nästa tisdagskväll, om någon av er vill ta med en vän.

På söndagens gudstjänst fortsätter vi vårt tema om Anden, nu om ”Andens gåvor”. Vi kommer att vara i 1 Kor 12 som är ett stycke många hört god undervisning ifrån tidigare. Men jag tror att vi fortfarande har mycket att lära som kan hjälpa oss att ta emot och bruka de gåvor som Gud vill ge oss.

Längst ner finner ni minnesnoter från Mirjams Fasts goda predikan för två veckor sedan.

Pax!

Mattias Eveborn

Pastor

Be gärna för:

Vårt land och den bästa lösningen i regeringsfrågan.

Minnesnoter från predikan av Miriam Fast:

Att  erfara Gud- den helige Ande

Teenigheten är vår tros grundpelare men speciellt anden är svår att förklara och helt förstå sig på.

 Tre synsätt på andedop:

  1. Alla som döps i vatten får motta den helige Ande vare sig man tror eller inte. Vanligt inom katolicismen.
  2. Man får motta den helige Ande när man blir frälst och sedan få uppfyllas av helig ande vid flera tillfällen under livet.
  3. Frälsning, dop och andedop är tre separata företeelser som kan ske samtidigt men inte nödvändigtvis.

Mark 1:8 Redan innan första pingsten omtalas den heliga ande.

1 Kor 12:3 Dop = byte av identitet. Vitt tyg döps i röd färg och byter identitet till ett rött tyg.  När vi döps i helig ande byts vår identitet, vi blir Guds barn, Jesus medarvinge.

1 Joh 4:7-10 Gud ÄR kärlek och alla kärlek vi får uppleva har sitt ursprung i honom. Fadern, Jesus och den helige Ande kan möta våra olika behov av kärlek på olika sätt. Viktigt att ha en relation till hela vår treeniga Gud.

Apg 1:8 , 2:1-39  Vi behöver andens kraft för att orka och våga vittna om Jesus och leva ett liv enligt Guds vilja. Petrus ett lysande exempel på vilken förändring uppfyllelsen av den helige Ande kan göra.

Höga Visan är ett exempel på hur intim relationen med Anden kan bli. En människa är aldrig så fri och aldrig så helt och fullt sig själv som när hon förlorar sig i Gud.

Tips:

  1. Att erfara anden är inget som kan pressas fram eller tvingas fram men man kan skapa förutsättningar. Dra dig närmre Gud genom goda andliga vanor.
  2. Jämför inte dina egan upplevelser med andras. Vi är alla olika.
  3. Ge inte upp. Ibland är livet med Gud en ökenvandring, men när du minst anar det kommer du få erfara andens närhet igen.