Veckobrev Citykyrkan v 21 2018

Torsdag 31:e maj

Nu på söndag är det församlingens sommarfest för alla åldrar!

Vi möts i Citykyrkan vanlig tid (10.30) och firar en kortare gudstjänst med sommarpsalmer, minipredikan och bibelutdelning. Därefter beger vi oss tillsammans till Nykvarnparken vid Stångån och fortsätter gemenskapen där. Det går både att promenera och ta bilen. Det blir lekar, tipspromenad, såpbubblor och fika ute i det gröna. OBS! Medtag egen fikakorg och filt! Ta gärna med lite extra så att du kan bjuda någon vid behov.

Hör gärna av dig till Josefin eller Mattias om du behöver bilskjuts. Vi hoppas att det soliga vädret fortsätter, men vid regn stannar vi i Citykyrkan.

Nästa söndag 10/3 har vi ”hemfika” istället för kyrkkaffe efter gudstjänsten. Alla intresserade kan i samband med gudstjänsten anmäla sig för att ta emot några gäster eller vara gäst i någons hem. Man paras så ihop för att lära känna varandra bättre.

Nu pågår 29/5-9/6 en tältmöteskampanj i Kungsträdgården med möten varje kväll kl 19.00, arrangerat av Noaks Ark mission.

Nedan ser ni ett utdrag från protokollet från söndagens församlingsmöte. Det är ännu ojusterat.

Mattias Eveborn

Be gärna för:

För tältmöten, närradio och andra försök att nå vår stad med evangelium.

Övrig info:

• 2. Samarbete med Baptistförsamlingen

Föreståndare Mattias Eveborn informerar om planer på samarbete med Baptistförsamlingen:

Som församlingar har vi ett uppdrag och en längtan att nå ut till vår stad med kärlek och evangelium och att bygga en församling för stadens människor. För att kunna göra det på bästa sätt vill vi undersöka hur Citykyrkan och Baptistförsamlingen kan ha nytta och glädje av varandra. Det kan handla om ett bredare eller smalare samarbete. Ett första steg är att lära känna varandra innan vi kan göra en vidare bedömning. Därför kommer vi under hösten att mötas under ett antal tillfällen. Vi söker också ett konkret sätt att betjäna vår stad tillsammans.

• 3. Utlåning av lokal till Frälsningsarmén

Under hösten kommer Frälsningsarmén renovera sin lokal. Under en viss tid kan de komma att långa vår kyrka på söndagseftermiddagar. Det kan också bli aktuellt att vi samverkar kring några gudstjänster.

• 4. Församlingsbyggnad

Byggnationen på granntomten har tillfälligtvis stoppats pga risker för vår och andra fastigheter. En konstruktör har under veckan besiktigat vår fastighet och skall komma med förslag om förstärkningar som skall skydda vår fastighet under den vidare byggnationen.

• 5. Upprop för arbetsgrupp inför församlingsläger i augusti.
  • 6. Upprop om arbetsinsats under Torpkonferensen

Vår församling skall ställa upp med två personer till frukost på midsommardagen under Torpkonferensen.

• 7. Stugmöten

De 4 sista söndagarna i juli hålls stugmöten (en söndag dock ”vakant”). Inga vanliga gudstjänster dessa söndagar.