Veckobrev Citykyrkan v 19 2018

Lördag 12:e maj

Hej!

I morgon har vår ungdomsgrupp, CC, hand om gudstjänsten. Vi gästas av Smauel Wejde som kommer att predika. Det skall bli spännade att se vad de i övrigt hittar på.

Jag har torsdag – fredag varit på kongress för EFK. Det är det forum som vi håller vartannat år och för att fatta beslut om angelägna frågor och välja styrelse och annan ledning. I år var det val av missionsdirektor. Vi valde två personer till missionsdirektorer efter som man upplevde att det behövdes en bred kompetens i tjänsten. Det blev Linalie Newman, som hitintills varit pastor i Johanneskyrkan, Linköping och Ingemar Forss som nu arbetat som rektor för Åredalens folkhögskola, men tidigare också verkat som pastor.

Vi valde även ny ordförande för styrelsen i EFK, samtalade om vår teologiska självförståelse och en del annat. Det var god stämning på konferensen och vi hopps nu att den tidigare ledarkrisen (där både missionsdirektor, ordförande och delar av styrelsen avgick) är över.

Pax!

Mattias Eveborn

Pastor

 

Be gärna för:

Vårt samfund och dess nya ledning

Övrig info:

Läs gärna om den kommande Pingstkonferensen som vi har tillsammans med många kyrkor i vår stad på http://pingstkonferens.se/ .

Sommarens barnläger för de som skall börja åk 2 till åk 7 hålls på Östgötagården 2-5 augusti. Anmälan på https://goo.gl/forms/XR68ZZzVUUuxLJpx2 senast 1/6. Vi behöver också ledare som följer med.