Veckobrev Citykyrkan v 17 2018

Fredag 27:e april

Hej!

På söndag kommer en av vårens gäster till oss och predikar. Han heter Gustav Ekström, läser på universitetet och är medlem i Åkerbo Frikyrkoförsamling. Vi får också höra en rapport från två av församlingens ungdomar, Signy och Amanda, från deras missionsresa till Bosnien.

Läs gärna om den kommande Pingstkonferensen som vi har tillsammans med många kyrkor i vår stad på http://pingstkonferens.se/ . Det finns bland annat möjlighet att vara med i en ekumenisk kör.

Sommarens barnläger för de som skall börja åk 2 till åk 7 hålls på Östgötagården 2-5 augusti. Anmälan på https://goo.gl/forms/XR68ZZzVUUuxLJpx2 senast 1/6. Vi behöver också ledare som följer med.

På fredag 14.00 håller vi begravningsgudstjänst i Citykyrkan och säger farväl till Ruth Björling. Anmälan till minnestunden sker till Rosens Begravningsbyrå 013-120217.

Ruth Björling blev 95 år. Hon var en av dem som var med och grundande Citykyrkan för snart 65 år sedan. Genom sitt liv och tjänst för barnen och med musiken har hon satt goda spår i människors liv och gjort det möjligt för oss att mötas som Citykyrka i dag. När jag lärde känna henne hade hon fyllt 90 och hunnit bli lite förvirrad. Men hon hade kvar sitt smittande goda humör. Även de sista veckorna av sitt liv kunde hon tjäna när hon på sitt boende sjöng för alla som hörde de gamla psalmerna som burit henne under hennes långa liv.

Ruth är ett gott exempel för oss alla hur man lever ett liv som kristen, med sin trygghet hos Gud och i tjänst för andra.

Pax!

Mattias Eveborn

Pastor

 

Be gärna för:

Den närmaste familjen som sörjer efter Rut

Övrig info:

Kommande veckor sker pålningsarbete där de bygger på vår granntomt. Det innebär en hel del oljud under dagtid på vardagar (de kommer dock att vara tysta under begravningen).