Veckobrev Citykyrkan v 15 2018

Fredag 13:e april

Denna vecka pågår församlingens städvecka. Det är riktigt uppmuntrande för en pastor att möta så många församlingsmedlemmar som kommer till kyrkan för att vårda det vi har tillsammans.

I tisdags när Josefin och jag skulle börja vår arbetsvecka med bön fick vi sällskap av två ”städare”, ytterligare någon anslöt när det var dags för kaffe. Roligt.

På söndag börjar jag ett nytt predikotema om Moseböckerna. Det är spännande att se hur så gammal litteratur har så mycket att säga oss i dag om människans villkor. Just kommande söndag kommer vi ta del av berättelsen om Kain och Abel, en berättelse om avund, våld och död. Hur förhåller sig Gud till människan när allt går sönder? Finns det något hopp för oss?

På söndag är det också sista anmälningstillfället för loppisen i kyrkan 21/4. Vi har talat om att skapa tillfällen där det känns enkelt att bjuda med folk till vår kyrka. Loppisen är ett utmärkt tillfälle, det finns många som behöver bli av med prylar. Har du inget att sälja kan du i vilket fall komma och se om det är något du behöver. Frågor kan ställas till Josefin Samuelsson. Mer info finns på hemsidan.

Mattias Eveborn

Be gärna för:

Tacka gärna för vår fina kyrka. Be om beskydd under byggprojekten i kvarteret.