Veckobrev Citykyrkan v 14 2018

Fredag 6:e april

Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör…” (Joh 11:25)

Glad påsk!

Någon tycker kanske att det är lite sent att önska glad påsk, men påsken pågår enligt kyrkoåret faktiskt ända fram till pingst, så som julen pågår till tjugondag Knut. Och att vi har uppstått tillsammans med Jesus gäller hela året runt.

Nästa vecka är det städvecka i vår församling och tillfälle att göra kyrkan vårfin. Församlingens medlemmar i lämplig ålder är organiserade i städ-grupper (inte värdgrupper). Ledare för respektive grupper kontaktar sin grupp och gör upp om hur man skall genomföra sitt uppdrag.

Dessvärre har vi bara delvis lyckats avstyra externa aktiviteter i vår kyrka. Gideoniterna är i församlingsvåningen på måndag 19-21. Akademiska kören är i kyrkan på onsdag 18-21. Pastorer från EFK i Östergötland är i församlingsvåningen på torsdag 9-12. Man kan dock städa de områden som inte påverkas under dessa tider.

Vid påsken tvättade Jesus lärjungarnas fötter och gav oss ett exempel att följa. Vi har inte samma behov av att få fötterna tvättade, men vårstädningen av kyrkan är ett tillfälle, i all sin enkelhet, för oss alla att tjäna i som Jesus gjorde.

Mattias Eveborn

Be gärna för:

De olika grupperna som hyr vår kyrka, tex Anonyma Narkomaner, Gideoniterna och Akademiska kören.

Övrig info:

Ta vara på tillfället att lyssna på Per-Olof Jacobsson som predikar på gudstjänsten nu på söndag. Josefin kommer att ha pyssel för barnen under gudstjänsten.