Veckobrev Citykyrkan v 13 2018, stilla veckan

När han blev korsfäst var han svag, men han lever genom Guds kraft. Vi är också svaga med honom, men vi skall leva tillsammans med honom genom Guds kraft, som ni skall få känna.” 2 Kor 13:4

Dymmelonsdag 28:e mars

Namnet dymmel-onsdag kommer från traditionen att ersätta metallkläppen i kyrkklockor med en trä-dymmel för en mer dämpad klang, en markering av att vi är i stilla veckan.

I eftermiddag kan den som är dagledig vara med på Gemenskapsträffen kl 14.00 då Mirjam och Karl-Gunnar Öfverstedt sjunger med oss och för oss.

Påskens samlingar firar vi med Frälsningsarmén:

skärtorsdag 18.30 har vi Getsemanestund (”Skär” betyder”ren” på gammelsvenska). Vi är i Citykyrkans festvåning.

Både barn och vuxna är välkomna till Citykyrkan kl 11.00 på långfredagen. Den första stunden är barnen med i gudstjänsten och vi läser några av påskens texter ur en barnbibel. Därefter blir det lek och pyssel en trappa upp för barnen. Mattias Eveborn predikar och Frälsningsarméns musikkår spelar.

Påskdagen kl 11.00 i Frälsningsarmén firar vi att Jesus har uppstått med en gudstjänst för alla åldrar. Det blir sång, musik, dans, barnvänlig predikan och bönestationer.

Söndag den 8/4 får vi lyssna till Per-Olov Jacobsson som predikar. Söndagsäventyret tar uppehåll denna söndag men det blir påskpyssel för alla barn.

Ta vara på tillfället att fira påsken, vår tros stora högtid. Din närvaro i vår eller andra kyrkor blir en påminnelse för dig, den kristna gemenskapen och vårt samhälle om hur Jesus gav sig sitt liv för att vi skall få leva med honom.

Mattias Eveborn

Be gärna för:

Påskens samlingar i alla kyrkor.

Övrig info:

Vårloppis i Citykyrkan!

När: Lördag 21:a april kl 10-14. (Insläpp kl 9 för de som ska sälja)

Var: Citykyrkan Sankt Larsgatan 19 i Linköping

Hur: Den som vill vara med och sälja på loppisen anmäler det i förväg (senast 15/4) till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det kostar 30 kr att hyra ett bord. Det går bra att dela ett bord med en vän om man inte har så mycket att sälja. Fika finns att köpa på plats. Intäkter för fikaförsäljning och bordshyra går till Evangeliska Frikyrkans arbete i Asien för att stärka barns rättigheter. För mer info se efk.se/varlden och hitta projektet: Ge barn en trygg och hälsosam uppväxt (Se i menyn under Hitta projekt > Asien > Regionala projekt ).

Vad: Barnkläder och leksaker går ofta bra på loppisar men du får gärna sälja vad du har.

Övrigt: Alla barn som kommer får välja en leksak från vårt leksaksbord!