Veckobrev Citykyrkan v 45 2017

Fredag den 3:e november 2017

Vi har orsak att vara tacksamma över många positiva tendenser i vår församling under den sista tiden. Nya generationer kommer till när de äldre går ur tiden så att det blir en frisk föryngring. Vi har haft mod att satsa och det finns god trogenhet i ekonomin så att vi i innevarande år har anställda motsvarande 125%. Under hösten har vi haft god uppslutning på våra gudstjänster och sett flera nya ansikten, det gäller också barnen.

Det innebär inte att vi skall slå oss till ro. Tvärt om får jag bilden av en krukväxt som börjar få det trångt med rötterna och det kan vara dags för omplantering för att få full frihet att växa friskt. Jag tror inte att det handlar om våra lokaler, men att Gud utmanar oss att erövra nya former och sätt att betjäna vår stad, låta människor möta Jesus och vara en församling där människor växer som lärjungar.

Exakt hur detta skall gå till vet vi inte än, men låt oss lyssna, be och berätta för varandra om vår längtan och våra drömmar för församlingen. I november har vi några tillfällen för samtal och bön (församlingsmöten och bönemöten). Vi ersätter vi samlingen ”Bibeln &” 21/11 med bön och samtal. Speciellt vill vi lyfta hur vi kan bli en församling dit vi gärna tar med våra vänner.

På söndag predikar jag på temat ”Vårt eviga hopp”. Det är nattvard och vi gästas av musikern Eva Nygardsroy. Söndagsäventyret har höstlov, men det finns lite speciellt pyssel för barnen under föräldrars uppsyn. De som vill får gärna följa med till servicehuset Blandaren kl 13.00 där vi har andakt.

Nästkommande vecka är jag ett antal dagar på EFKs medarbetardagar, men Josefin håller ställningarna i Linköping.

/Mattias Eveborn

Be gärna för:

Tacka Gud för det han låter hända hos oss, och be att han leder oss framöver.