Veckobrev Citykyrkan v 41 2017

Fredag den 12 oktober 2017

Jag har just kommit in från en fantastisk, solig skogspromenad i ett fyrverkeri av färger. En av dessa dagar som bekräftar att det är ”lättare” att tro på Gud än att låta bli. Sköna upplevelser föder tacksamhet. Tacksamhet föder tillbedjan.

På söndag gästas vi av Samuel Furingsten och ytterligare några musiker. Samuel är pastor i Johanneskyrkan och undervisar i musik på Liljeholmens Folkhögskola. Han kommer undervisa om tillbedjan och musiken som ett uttryck för tillbedjan.

I tisdags undervisade jag på temat ”Bibeln & Sex”. På allmän begäran spelades det in och finns nu här: https://www.youtube.com/watch?v=S59jl5gjxgU Inspelningskvaliteten är dock inte den bästa.

/Mattias Eveborn

Be gärna för:

Tacka Gud för allt gott som han fyller ditt liv med. Allt från nattens vila, frukost, människor i din närhet, församlingen och så vidare till vårt eviga hopp.

Övrig info:

Hanna Axelsson som var med i vår gemenskap en tid har sänt en hälsning:

Kära församling – Citykyrkan i Linköping                                                          23 September 2017

Jag tänker titt som tätt på er och fylls med sån tacksamhet över den tid som jag fick vara en del av er familj! Jag hoppas att det är väl med er och att ni har haft en välsignad gemenskapshelg i slutet av augusti. Jag tänkte att jag skulle berätta lite kort om vad som händer för mig nu.

Sen jag flyttade från Linköping har jag bott på Hässleholmen i Borås. Ett område som kan jämföras med Ryd och Skäggetorp med 50 olika nationaliteter. Här är jag med i Brokyrkan som även den är en EFK-församling. Vi är mellan ca. 30-70 som kommer på en gudstjänst i blandade åldrar och nationaliteter. Det är otroligt spännande att få vara en del av det som händer här. Gud drar människor till sig på olika sätt och vi känner att vi finns på rätt plats.

Förutom församlingen så är jag med i uppstarten av Ungdom med Uppgift – King’s Kids Borås. En del av vår vision är att få skapa en plattform för individer och team att komma och stötta oss och vara med i de arbeten som redan finns med King´s Kids och med Brokyrkan. Vi har sakta börjat komma igång och det är spännande att se vad Gud kommer att leda oss in i.

I detta brev vill jag även fråga er om ni som församling vill stå med mig i mitt arbete både i bön men också ekonomiskt. Då mycket av det jag gör med UMU och King's Kids är på frivillig basis är jag i behov av en hållbar inkomst. I dagsläget tar jag vara på möjligheten att få städa i kyrkan samt så ger East Side Story och Ordpalatset, två projekt med skolorna i området, en liten inkomst, men då min dröm är att få en lägenhet behöver jag bygga upp ett stadigt understöd för varje månad.
Detta är något ni såklart får be över, men jag har känt att jag vill fråga er.

Jag vill att ni ska veta att ni är varmt välkomna att komma och hälsa på och se vad vi gör. Och önskar ni att vi kommer och undervisar eller håller i något så kanske det går att ordna.
Vi kommer faktiskt till Linköping i november, och då hoppas jag att åtminstone jag kan komma och hälsa på er 😊

Är det så att ni vill veta ännu mer vad jag får vara med om så skickar jag ut nyhetsbrev och det är bara att höra av sig så skriver jag upp er på min lista.

Jag önskar er allt gott och Guds rika välsignelse över er alla, både som församling och individer.
Kram Hanna Axelsson, UMU King’s Kids Borås