Mathjälpen

Mat-Hjälpen är ett samarbete mellan Baptistkyrkan, Citykyrkan och Ryttargårdskyrkan i Linköping. Vi samlar in mat som skänks till oss från näringsidkare, församlingsmedlemmar och privatpersoner för att ge vidare till behövande.

Information till behövande

Är du i behov av mat-hjälp? Du kan anmäla ditt intresse till någon av våra församlingar. Maten räcker inte till alla som söker hjälp och vi har därför en kö-lista. När vi får möjlighet vill vi hjälpa dig, men det är svårt att säga hur lång tid det kan ta.

De som får hjälp kan en eller ett par gånger i månaden få hämta en kasse med mat.

Information till butiker, restauranger och andra företag som vill skänka mat.

Vi tar emot bra mat av alla slag. Ofta handlar det om mat som annars skulle bli mat-spill. Maten hamnar där den behövs som mest i stället för att slängas. Så minskar vi också vårt avtryck i miljön.

Vi skänker maten till behövande. Inget som skänks till oss kommer att säljas. Vi förbinder oss att hålla god matsäkerhet. Ta gärna kontakt med oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om ni vill inleda ett samarbete.

Information till privatpersoner som vill skänka mat

Vi tar tacksamt emot i synnerhet torrvaror. Det är något som sällan skänks till oss från andra givare. Det är uppskattat med olja, konserver, pasta, ris, mjöl, torkade bönor, tvål, schampo och bindor. Varorna kan lämnas till någon av våra kyrkor.